Δευτέρα, Μαΐου 07, 2007

ΤΑ ΒΑΦΩ... ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΦΩ;

Τον Σεπτέμβριο του 1997 στις ΗΠΑ, με αφορμή την κατάθεση ενός νομοσχεδίου στην Αμερικανική Γερουσία για την κυκλοφορία των καλλυντικών, ο γερουσιαστής Έντουαρντ Κέννεντυ κατηγόρησε την βιομηχανία καλλυντικών για εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στους καταναλωτές. Τα στοιχεία που παρουσίασε ήταν τρομακτικά: θάνατοι, σοβαροί τραυματισμοί, ανεπανόρθωτες βλάβες σε ζωτικά όργανα του ανθρώπου, δηλητηριάσεις, αλλεργίες, ένας μακρύς κατάλογος που συνοδευόταν από παραδείγματα με γνωστά ονόματα της «όμορφης» βιομηχανίας όπως Clairol, Procter and Gamble – Pantene, Neutrogena κά. με προϊόντα περιποίησης μαλλιών και βαφές μαλλιών. Σήμερα τα περισσότερα ύποπτα προϊόντα ή δραστικές ουσίες κυκλοφορούν στην αγορά με την μόνη υποχρέωση από τους κατασκευαστές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο που μπορεί να εμφανίσουν, αν και αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα.
http://www.senate.gov/member/ma/kennedy/general/statements/970910fdafloor.html

Αρκετές κλινικές μελέτες έχουν παρουσιάσει την σύνδεση αρκετών συστατικών των βαφών με καρκινικούς όγκους σε δοκιμασίες σε ζώα. Πιο συγκεκριμένα η ουσία 4- methoxy-m-phenylenediamine (4-MMPD,2,4-diaminoanisole, διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά) η οποία διαπιστώθηκε σε ζώα και ανθρώπους ότι διαπερνά το δέρμα, θεωρείται από την αρμόδια αρχή των ΗΠΑ (FDA) επικίνδυνη ουσία και γι’ αυτό τον λόγο από τον Απρίλιο του 1980 υποχρέωσε τους παραγωγούς βαφών που την χρησιμοποιούν να αναφέρουν στην συσκευασία του προϊόντος την σήμανση:
ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΖΩΑ
http://www.cfsan.fda.gov/dms/cos-hdye.html

Ο δικαστικός αγώνας ανάμεσα στις Αμερικανικές αρχές και τις βιομηχανίες καλλυντικών έχει ήδη ξεκινήσει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις τον Ιούνιο του 2003 ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος ελέγχου των βαφών για την πιθανότητα καρκινογένεσης, καθώς η ασφάλεια των περισσότερων δραστικών ουσιών ή συνδυασμοί τους δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ελεγχθεί από υπεύθυνες δημόσιες αρχές.



ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΦΩΝ
Τι ακριβώς συμβαίνει στο κεφάλι μας με τις βαφές και τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο επικίνδυνες για την υγεία μας? Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβονται μέσα σ’ αυτά τα πολύχρωμα κουτάκια?
Οι βαφές κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: τις φυσικές (προσωρινές), τις συνθετικές (μόνιμες και προσωρινές) και τις μεταλλικές (μόλυβδο!!!, άργυρο, χαλκό) οι οποίες έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί από τους επαγγελματίες αλλά υπάρχουν ακόμα στην αγορά για χρήση στο σπίτι.
Φυσικές βαφές: Οι φυσικές χρωστικές που έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην βαφή μαλλιών είναι η χέννα, το χαμομήλι και το ίντιγκο.
Χέννα: Σκόνη κόκκινου ή καφέ χρώματος, παράγεται από αποξηραμένα φύλλα φυτών της οικογένειας lawsonia. Η σύσταση της χέννας μοιάζει πολύ με αυτήν του φλοιού της τρίχας με αποτέλεσμα να προσκολλάται στην επιφάνεια της χωρίς να διεισδύει στο φλοιό ή στο μυελό. Αφήνει συνήθως κοκκινωπές ανταύγειες και δεν καλύπτει «επαρκώς» τις άσπρες τρίχες. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε πρόκειται για την σύνθετη χέννα, συνθετική βαφή δηλαδή που περιέχει χέννα με άλλες χρωστικές ουσίες, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο επικίνδυνες.
Χαμομήλι: Χρησιμοποιούνται αποξηραμένα άνθη ή το εκχύλισμα των ανθών των φυτών Anthemis nobilis και Matricaria chamomilae κυρίως για το «ξάνοιγμα» των μαλλιών.
Ιντιγκο: Σκόνη μπλε κυανού χρώματος από το φυτό Intigofera tinctoria, η πιο παλιά φυτική βαφή που έχει χρησιμοποιηθεί στα καλλυντικά. Συνδυάζεται με χέννα για μαύρες ή κυανές αποχρώσεις.

Συνθετικές βαφές
Οι συνθετικές βαφές διακρίνονται σε :
Προσωρινές: σε μορφή χρωμοσαμπουάν ή χρωμολοσιόν, όπου οι χρωστικές κολλούν στην επιφάνεια των μαλλιών χωρίς να εισχωρούν στο εσωτερικό της τρίχας. Οι περισσότερες από τις βαφές αυτές είναι αζωβαφές και απομακρύνονται εύκολα με το πρώτο λούσιμο.
Ημιμόνιμες: σε χρωμοσαμπουάν ή χρωμογαλάκτωμα, όπου ένα μέρος των χρωστικών εισχωρούν στον φλοιό της τρίχας και ένα μέρος τους κολλάει στην επιφάνεια των μαλλιών. Οι βαφές αυτές είναι νιτροβαφές και αντέχουν σε 3-6 λουσίματα.
Μόνιμες: σε μορφή κρέμας, όπου οι οξειδωτικές χρωστικές, ουσίες άχρωμες κατά την στιγμή της επαφής με τα μαλλιά μετατρέπονται σε χρωματισμένες στο εσωτερικό της τρίχας σαν αποτέλεσμα χημικών αντιδράσεων. Οι αντιδράσεις αυτές είναι αντιδράσεις οξείδωσης που πραγματοποιούνται σε αλκαλικό περιβάλλον (αμμωνία) με την επίδραση ενός οξειδωτικού παράγοντα (οξυζενέ).
Αμμωνία: αέριο άχρωμο με δυσάρεστη και αποπνικτική οσμή, το οποίο προκαλεί δάκρυα, δίνεται στο εμπόριο σαν υγρή αμμωνία ή καυστικό αμμώνιο. Χρησιμοποιείται σαν αντιδραστήριο στην χημεία, στη βιομηχανία λιπασμάτων και στην ιατρική για επαλείψεις από τσιμπήματα ζώων. Στην κομμωτική εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται το καλύτερο πρόσθετο για βαφές, διότι βοηθά επαρκώς στο να μαλακώσουν τα μαλλιά (να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας) και δεν αφήνει ξένα κατάλοιπα όπως άλλα αλκαλικά πρόσθετα. Επίσης χρησιμοποιείται στις διαδικασίες λεύκανσης των μαλλιών (meches/decapage-μες/ντεκαπάζ) απελευθερώνοντας το απαραίτητο για την λεύκανση οξυγόνο. Ανάλογα την συγκέντρωση και τον χρόνο εφαρμογής μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των τριχών και έντονο τοπικό ερεθισμό των χεριών όταν δεν χρησιμοποιούνται γάντια.
Οξυζενέ: οξυγονούχο ύδωρ, διαυγές υγρό και συνήθως άχρωμο. Βρίσκεται σε ελάχιστες ποσότητες στο νερό της βροχής, στα φυσικά νερά και στην ατμόσφαιρα κατά την εξάτμιση του νερού. Στο εμπόριο κυκλοφορεί σαν υδατικό διάλυμα σε διάφορες συγκεντρώσεις και χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, λευκαντικό και εξουδετερωτικό των οξέων. Στις βαφές παρέχει το απαραίτητο οξυγόνο για την οξείδωση των χρωστικών και ξεβάφει τα μαλλιά που πρόκειται να βαφούν επιτρέποντας τον σχηματισμό καινούργιων χρωματισμών. Δεν είναι τοξικό αλλά μπορεί να προκαλέσει φαγούρα μετά την επαφή ή την εισπνοή κατά την λεύκανση μαλλιών.
Χρωστικές: παράγωγα της λιθανθρακόπισσας στο παρελθόν, σήμερα κυρίως παράγωγα του πετρελαίου. Η πιο διαδεδομένη χημική ομάδα είναι αυτής της παρα-φαινυλενοδιαμίνης (PPD, phenylenediamine), παράγωγο του βενζολίου, σε ποσοστό 95% στις μόνιμες βαφές αλλά δυστυχώς και στις προσωρινές, φυτικές ή μη αλλά ακόμα και στα προϊόντα χέννας. Η PPD είναι το τρίτο κατά σειρά συχνότητας αλλεργιογόνο στα καλλυντικά και εκτός από καρκίνο στα ζώα προκαλεί συνήθως τοπικό ερεθισμό, κάψιμο, φαγούρα, αλλεργική δερματίτιδα και σπανιότερα οίδημα βλεφάρων και γενικευμένη αλλεργική αντίδραση. Σε περιπτώσεις όπου χρησιμοποιήθηκε νοθευμένη χέννα με PPD, οι αντιδράσεις ήταν πολύ πιο σοβαρές έως τον θάνατο από καρδιακή προσβολή. Άλλες χρωστικές που χρησιμοποιούνται και έχει αποδειχθεί ότι διαπερνούν το δέρμα του ανθρώπου και είναι καρκινογόνες στα ζώα είναι: παρα-τολουενοδιαμίνη (PTD), 2,4-toluenediamine, 4-chloro-m- phenylenediamine, 2-nitro-p-phenylenediamine, 4-amino-2-nitrophenol.

181 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα λες. Για τσεκαρε όμως και τις surya. Ούτε PPD ούτε κανένα άλλο χημικό.

Ανώνυμος είπε...

Για τσέκαρε την εσύ καλύτερα, γιατί μόνο φυσικές δεν είναι. Περίεχουν χίλια χημικά.

http://www.spiritofnature.co.uk/acatalog/5795.html

Αν θες να βάψεις τα μάλλια σου και να είναι φυσικά, πρέπει να βρεις γνήσια χένα. Αν θέλεις να τα κάνεις καστανά, πρέπει να τα συνδυάσεις με ιντιγκό. Η μόνη φυσική βαφή που υπάρχει και είναι η καλύτερη και εντελώς φυσική είναι της Logona, η σκόνη. Γενικώς όμως είμαι της άποψης να αγοράζεις τα συστατικά είτε είναι από henna είτε από indigo είτε από cassia obovata και να τα φτιάχνεις όλα μόνος σου.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης μπράβο σου Γιώργο που συγκέντρωσες όλα τα στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς μιλούσα γι' αυτό (σκόνη)
http://www.spiritofnature.co.uk/acatalog/5783.html#a5783
Μηδέν χημικά

Για το link που παρεθεσες απ' οτι τσέκαρα τα χημικά δεν είναι χειρότερα από ένα καθημερινό σαμπουάν. και μιλάμε για βαφή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας το προσδιόρισες και εσύ βρε συνονόματη Ανώνυμη ή Ανώνυμε, ότι μιλάς για σκόνη. Από ότι βλέπω δεν έχει τίποτα κακό, έχεις δίκιο. Τώρα, όσον αφορά την κρέμα, δεν θα διαφωνήσω, υπάρχουν απείρως πολύ πιο χειρότερες που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά και τα χημικά του καθημερινού σαμπουάν (το οποίο δεν χρησιμοποιώ), κάνουν πολύ κακό στα μαλλιά. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα. Όταν μιλάμε όμως για αγνή φυσική βαφή, πρέπει να αποτελείται από 100% αγνά βότανα και τίποτα άλλο.
Η αλήθεια είναι ότι η Surya, στην ουσία "Ηλιος" στα ινδικά, μου είχε αφήσει πολύ άσχημες εντυπώσεις και την κοροιδευα, γιατί είχα δει ότι ανέγραφε ότι είναι εντελώς φυσική και περιείχε PPD και κάποια άλλα χημικά κάπου στη συσκευασία της, τα όποια πίστεψε με δεν ήταν διόλου αγνά. Μήπως είναι άλλο προϊόν που βγαίνει σε πιο εμπορική μορφή από την ίδια εταιρεία. Πάντως, αυτό θα το τσεκάρω σίγουρα.
Για πες μου όμως κάτι, εσύ από που προμηθεύεσαι τη σκόνη;

Επίσης, επί την ευκαιρία σήμερα μίλαγα με τον αντιπρόσωπο της Logona, γιατί ήθελα να αγοράσω και μου είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναφέρει. Δυστυχώς, δεν πούλαγε καθόλου η σκόνη, πάρα μόνο σε κάποιες έγκυες γυναίκες. Το πάλευε επί δύο χρόνια, αλλά κανένα αποτέλεσμα.
Πραγματικά είναι ένα μεγάλο κρίμα, αφού μέχρι και το άρωμα της ήταν από αιθέρια έλαια. Εντελώς αγνή και φυσική. Δυστυχώς, οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική ποιότητα, αλλά για να κάνουν όσο το δυνατότερο γρηγορότερα τη δουλειά τους, αδιαφορώντας για την επίπτωση που έχει αυτό στην υγεία τους. Κρίμα…

Ανώνυμος είπε...

Επίσης μία σημείωση, μιας και μόλις τώρα το πρόσεξα, όσον αφορά τη Surya, στα ψηλά γράμματα στην κρέμα αναγράφονται τα παρακάτω, πράγμα που σημαίνει ότι περιέχει και χημικά χρώματα, εκτός από τα βότανα

May Contain: HC Yellow 2, HC Yellow 4, HC Yellow 5, Diperse Blue 3, Diperse Blue7, HC Red 1, HC Red 3, Diperse Black 9, Diperse Violet 1, HC Blue 2 depending on shade.

Ακόμη επειδή τα ψάχνω πολύ, αν και η σκόνη εκ πρώτης όψεως φαίνεται εντελώς φυσική, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η black henna powder, που έχει ακριβώς τα ίδια συστατικά με όλες τις άλλες αποχρώσεις, δεν βάφει. Πως γίνεται αυτό; Κάτι δεν πάει καλά. Να ανέφερε ότι περιείχε cassia obovata, να το καταλάβω, αλλά τώρα;;;;

http://www.herbsgardenshealth.com/Hair_Colour_Files/Black_Henna_Powder.htm
http://www.herbsgardenshealth.com/Hair_Colour_Files/Burgundy_Henna_Powder.htm
http://www.herbsgardenshealth.com/Hair_Colour_Files/Brown_Henna_Powder.htm

raggla είπε...

Πριν από λίγο είδα τις βαφές surya . Μου φάνηκαν εντάξη αλλά μετά από όσα διάβασα εδώ τι να πω δεν ξέρω . Ο ανώνυμος μπορεί να μου πει που να βρω φυσική βαφή γιατί δεν είναι κι εύκολο . Ακόμη με τη χέννα ο χρόνος αναμονής της βαφής είναι πολύς απ'ότι ξέρω.Δοκίμασα να τα βάψω με χέννα παλιότερα αλλά τζίφος .Την σκόνη κατά καιρούς την αγόρασα από διάφορα μέρη αλλά τίποτα .Ρε συ Γιώργο δε κάνεις και καμιά έρευνα για τις συγκεκριμένες βαφές ;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, όταν μιλάμε για βαφές surya, αναφερόμαστε στην σκόνη, γιατί είναι η μόνη που είναι, σύμφωνα με αυτά που γράφει, 100% φυτική. Το θέμα είναι, όπως προανέφερα πιο πάνω, η λίστα των αναγραφόμενων συστατικών τους και συγκεκριμένα στην black henna. Ειδικότερα, η black henna βάφει τα καστανά μαλλιά μαύρα, δεν μπορεί να είναι άχρωμη και αν είναι άχρωμη δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει ως συστατικά της henna και indigo. Η αλήθεια είναι ότι δεν τους πήρα τηλέφωνο, για να μου διευκρινίσουν τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο σημείο, για τον επιπλέον λόγο ότι σαν μάρκα είναι αρκετά ακριβή. Τα 50 γρ κοστίζουν 13 euro και για άτομα ειδικά σαν και εμένα που έχουν μαλλιά μέχρι την μέση, θα χρειαστούν πολλά κουτάκια σκόνης για να βάψουν όλα τα μαλλιά τους.

Μετά από μεγάλη έρευνα και φυσικά με τηλεφωνική ομιλία με τους αντιπροσώπους διαφόρων εταιρειών, κατέληξα στις βαφές SANTE, οι οποίες είναι 100% φυτικές-φυσικές, χωρίς το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας και με επίσημη πιστοποίηση του BDIH, καθώς και λαμπρές κριτικές από περιοδικά ξένου τύπου, όπως το οικολογικό περιοδικό OKO-TEST. Αντιπρόσωπος είναι η εταιρεία ΛΕΩΝ με τηλέφωνο 210 2321395. Μπορείς να τους πάρεις ένα τηλέφωνο, για να σου πουν που μπορείς να τις βρεις κοντά στην περιοχή σου. Η τιμή τους είναι 10 euro τα 100 γρ.


Μία άλλη πολύ καλή βαφή και η μοναδική που ξεχώρισα από αυτά τα φτηνά παρασκευάσματα χέννας που κυκλοφορούν στην αγορά και τα λέω έτσι γιατί σε αυτά οφείλεται η κακή φήμη που έχει η πραγματική χεννα στην αγορά είναι η HENNA ORIENTAL. Η Henna Oriental αποτελείται αποκλειστικά από ινδικά βότανα, όπως Emblica Officinalis, το γνωστό για τις ιδιότητες του Amla, ή για του πιο μυημένους το Εclipta Αlba, το όποίο είναι το Βhringraj, ένα από τα πιο ξεχωριστά βότανα στην Ινδία που ανάμεσα στις άλλες θαυματουργές ιδιότητες που κατέχει χρησιμοποιείται για την θεραπεία της τριχόπτωσης, του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών (συμβάλλει επίσης να δώσει πιο σκούρο χρώμα στο τελικό αποτέλεσμα), για δερματίτιδες και γενικώς για την αναζωογόνηση όλων των τριχών της κεφαλής. Συνεπώς, το να βάφεις τα μαλλιά σου, έχει πλέον δίσημο χαρακτήρα μιας και η βαφή γίνεται μάσκα ομορφιάς και υγείας.
Την συγκεκριμένη θα την βρεις στο μεγάλο κεντρικό κατάστημα των οικολόγων στην Αθήνα.
Η τίμη της είναι 7 euro τα 100 γρ.

http://www.4uthesite.com/images.php?imgid=6378&dir=prods/large/

Η συσκευασία δεν αναγράφει τα συστατικά της μέσα, ένα παράπονο που τους έκανα στο τηλέφωνο όταν μιλούσαμε. Μου είπαν ότι στο μέλλον σκοπεύουν να αλλάξουν την συσκευασία και να αναγράψουν τα συστατικά που μου διάβασαν ότι περιείχε η κάθε βαφή.

Πάντως μου έκανε τρομερή εντύπωση που είχε μέσα Βhringraj, γιατί είναι ένα βότανο που το πουλάμε σε ακριβές λοσιόν για την θεραπεία της τριχόπτωσης καθώς και για άλλα πολλά. Το θεωρώ φοβερό πλεονέκτημα να υπάρχει μέσα ως συστατικό σε βαφή.

Τώρα ανάμεσα στις Sante και στην Henna Oriental, οι διαφορές είναι ότι η πρώτη δεν δίνει τόση έμφαση στην χέννα στα συστατικά της όσο η δεύτερη. Η πρώτη περιέχει πιο ευρωπαϊκά συστατικά όπως το walnut shell powder, (σκόνη από καρύδια) και κάποιοι πολλοί ευαίσθητοι ενδέχεται να έχουν αλλεργία στο συγκεκριμένο. Η Sante είναι λίγο πιο δύσκολη στην εφαρμογή της από την Henna Oriental, αλλά μου δίνει πιο φυσική απόχρωση στα μαλλιά μου.


Συνέχεια πιο κάτω

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από πάνω


Στο μείγμα της Henna Oriental μπορείς να προσθέσεις και ένα αιθέριο έλαιο, όπως η λεβάντα. Τα μαλλιά σου θα μυρίζουν έτσι για αρκετές ημέρες μετά. Επίσης μία παρατήρηση σημαντική, το χρώμα της χέννας ως τελικό αποτέλεσμα, θα το δεις την επόμενη ημέρα. Αυτό γίνεται γιατί καθώς έρχεται σε επαφή με τον αέρα, οξειδώνεται και σκουραίνει.

Ο χρόνος αναμονής είναι από 1.5 .ώρα έως 3 ώρες (απαραίτητο για άσπρες τρίχες). Αυτό δεν το γλιτώνεις και μην περιμένεις τα αποτελέσματα που έχουν οι χημικές βαφές στα μαλλιά σου. Μην ξεχνάς ότι εδώ πρόκειται για φυσικές βαφές, τα αποτελέσματα τους μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα και γρήγορα αλλά πίστεψε με αξίζει τον κόπο, καθώς θα δεις τις αλλαγές που θα έχουν τα μαλλιά σου σε εμφάνιση, υγεία και ομορφιά μακροπρόθεσμα.

Τέλος σου εφιστώ την προσοχή να μην αγοράζεις χέννα χύμα χωρίς να ξέρεις την προέλευση της και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιέχει μέσα σε αυτό που αγοράζεις. Αυτά τα άθλια παρασκευάσματα χέννας που κυκλοφορούν στην αγορά είναι νοθευμένα με μέταλλα (metallic salts), PPD και άλλα πολλά. Το χειρότερο είναι τι θα πάθουν τα άτομα που έχουν βάψει τα μάλλια τους με χημικές βαφές και μετά έρθουν σε επαφή με χέννα που περιέχει μέταλλα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση εκεί έξω και το χειρότερο κατά την έρευνα που είχα κάνει μίλησα και με αντιπροσώπους που για παραπάνω από μία δεκαετία εισήγαγαν χέννα και ήταν εντελώς ΑΣΧΕΤΟΙ. Δεν ήξεραν τι εμπορεύονται, τι εισάγουν. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Δεν θα αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους, Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ άσχημη.

Κάποια στιγμή, μόλις βρω χρόνο, θα φτιάξω κάποιο site η έστω κάποιο blog που θα το αφιερώσω για την χέννα, τις βαφές, τα βότανα, τα αιθέρια έλαια, την ayurveda, την χορτοφαγία και άλλα πολλά.

Μαρία Βάγια

Ανώνυμος είπε...

1. Δεν υπάρχουν και πολλές τεχνολογίες για βαφή μαλλιών. Υπάρχουν οι βαφές οξειδώσεως (Νο 3 μόνιμη βαφή, 90% της αγοράς), οι βαφές semipermenant (Νο2, με ειδικές χρωστικές διασποράς) και τα χρωμοσαμπουάν (Νο1 με όξινες/direct) βαφές
2. Οι φυτικές χρωστικές υστερούν σε τεχνικά χαρακτηριστικά (πχ.δεν βάφουν, δεν καλύπτουν, δεν υπάρχουν οι ζητούμενες αποχρώσεις). Αναγκαστικά λοιπόν, οι κατασκευαστές τις ενισχύουν με τις τεχνολογίες των συνθετικών βαφών.
3. Γενικολογώντας, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. (Πχ. δεν γίνεται να θέλουμε ένα τόφιμο που να μην σαπίζει και να μην έχει συντηρητικά)

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και να ακριβολογούμε, για να μην βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα. Οι φυσικές βαφές και βάφουν και καλύπτουν τα μαλλιά, αλλά δεν έχουν τα αποτελέσματα που έχουν οι χημικές. Οι χημικές είναι η εύκολη και η γρήγορη λύση, αλλά μην ξεχνάμε τους καρκίνους, τις δερματοπάθειες και τα τόσα άλλα προβλήματα που προκύπτουν στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς τις χρησιμοποιούμε. Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί απαγορεύουν στις έγκυες γυναίκες να βάφουν τα μαλλιά τους. Οι φυσικές μπορεί να μην έχουν τις χίλιες αποχρώσεις, αλλά είναι η καλύτερη και η ασφαλέστερη μέθοδος, αφού δεν βάφουνε μόνο τα μαλλιά, αλλά τα δυναμώνουν, τα κάνουν πιο λαμπερά και όμορφα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι λόγω των βοτάνων που περιέχουν οι ίδιες αποτελούν μία μέθοδο θεραπείας για πολλές παθήσεις της κεφαλής, όπως ξηροδερμία, τριχόπτωση και πολλές άλλες ακόμη, ενώ αντίθετα οι χημικές μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους προβλήματα.

ΜΒ

Ανώνυμος είπε...

Αν ένα προϊόν είναι φυτικής (φυσικής είναι μαρκετίστικος όρος για να ωραιοποιούμε την αλήθεια) προελεύσεως, δεν είναι και αυτόματα μη-τοξικό, ή ότι δεν έχει τοξικές ή αλλεργικές παρενέργειες.

Μην ξεχνάμε ότι τα πιο διαδεδομένα εξαρτησιογόνα είναι φυτικής προέλευσης, καθώς και ότι η τρίτη κατά κατανάλωση πηγή υδατανθράκων στον κόσμο, είναι αιτία χρόνιας δηλητηρίασης των πληθυσμών με υδροκυάνιο. http://en.wikipedia.org/wiki/Cassava

Αυτό που κάνει τη ζωή μας ασφαλή, είναι η έρευνα και η συνεχής πρόοδος της επιστήμης, καθώς επίσης οι αυστηρές νομοθεσίες. Όχι τα γιατροσόφια.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Η βοτανολογία είναι επιστήμη. Μην ξεχνάς ότι οι επιστήμονες χρησιμοποιούσαν σαν βάση για όλα τα φάρμακα κάποιο στοιχείο από κάποιο φυτό ή συνδυασμό φυτών, καθώς και ότι από τη βοτανολογία ξεκίνησε η φαρμακευτική και σε αυτήν στρέφεται πάλι. Ο όρος γιατροσόφια που χρησιμοποιείς με υποτιμητικό τρόπο και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, είναι η αρχαία γνώση που συνεχώς επιβεβαιώνεται από έρευνες επιστημόνων που γίνονται καθημερινά. Δυστυχώς όμως λόγω των μικρών σχετικά περιθωρίων κέρδους που έχει η πώληση των βοτάνων, της υπαγωγής των σκευασμάτων αυτών στην νομοθεσία για τα τρόφιμα, η επιστημονική έρευνα για τα βότανα δεν χρηματοδοτείται επαρκώς.
Με τη Βοτανολογία ασχολήθηκαν αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι, όπως ο Δημόκριτος, ο Θεόφραστος, ο Αριστοτέλης και άλλοι πολλοί καθώς συνέγραψαν και έργα πάνω σε αυτήν. Στην αρχαία ινδική επιστήμη της Αγιουρβέδα είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι περιγράφονται λεπτομερώς εγχειρίσεις που χρονολογούνται π.Χ., που η Σύγχρονη Ιατρική μόλις τα τελευταία χρόνια διεκπεραίωσε.
Οι επιστήμονες ερευνούν ολοένα και περισσότερο τις ΣΩΤΗΡΙΕΣ ιδιότητες των βοτάνων και προοδεύουν από τα αποτελέσματα των μελετών τους. Αυτό είναι δεδομένο και γνωστό, καθώς και τα παραδείγματα είναι άπλετα. Η σοφία του παρελθόντος επιβεβαιώνεται συνεχώς
http://www.lifeinbalance.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=164&Itemid=13
http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=12266&pid=7&CategoryID=7
http://www.madata.gr/index.php/diafora/health/40291.html
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathglobal_1_26/09/2004_1283323
http://www.kentri.gr/index.php/med/77-7------.html
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2697
http://students.ceid.upatras.gr/~akis/jotd20/0157.html

Τέλος στην παρατήρηση σου σχετικά με τα βότανα και τις παρενέργειες που αναφέρεις. Το πόσα προϊόντα και καλλυντικά περιέχουν χημικές ουσίες, οι οποίες λανσάρονται στην αγορά ως ασφαλή και έχουν αποσυρθεί τώρα ως υπεύθυνα ότι προκαλούν καρκίνο ή άλλες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, τα τελευταία χρόνια, είναι ένα άλλο θέμα. Όπως και να έχει, εδώ το θέμα του blog αφορά τις βαφές και αυτές οι οποίες έχουν προταθεί είναι για ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και έχουν προβλήματα αλλεργίας, καθώς και για τις έγκυες γυναίκες, πράγμα που σημαίνει είναι ότι είναι ασφαλέστατες. Μην ξεφεύγουμε λοιπόν από το θέμα…

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος για την μαύρη κρέμα surya? Γιατί την αγοράζω καιρό τώρα μετά από πολύ ψάξιμο και στα συστατικά δεν αναφέρεται ούτε Black henna ούτε ppd στο οποίο είμαι αλλεργική. Μάλιστα την είχα δείξει κ στο γυναικολόγο για χρήση σε εγκυμοσύνη και μου είπε οκ. (Βέβαια προτίμησα στη σκόνη που είναι 100% φυσική.)

Ανώνυμος είπε...

επίσης συνεχιζω από πριν, το site που ανεφερες http://www.spiritofnature.co.uk/acatalog/5798.html νομίζω με επιβεβαιώνει

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις διαβάσει όλα τα σχόλια που έχουν γίνει. Θα τα βρεις πολύ ενδιαφέρον. Ναι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου για την Surya, αν και πρέπει να μας δώσουν μία διευκρίνηση σε κάποιο σημείο για τα συστατικά τους, αλλά δεν την χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη σκόνη και δεν μπηκα στον κόπο να τους πάρω τηλεφωνο να ρωτήσω. Πάντως σε βρίσκω πολύ σωστή που προτιμάς την σκόνη, αλλά υπάρχουν και άλλες φυσικές βαφές που έχουν προταθεί παραπάνω που είναι πολύ πιο φτηνές από αυτήν που χρησιμοποιείς και σε πάρα πολύ καλή ποιότητα.

ΜΒ

psa είπε...

@ Μαρια Βαγια:
ειναι πολυ κατατοπιστικα αυτα που γραφεις και χρησιμα. χαιρομαι που ανακαλυψα αυτο το blog!
εγω εχω το εξης προβλημα: βαφω τα μαλλιά μου εδω κ καποια χρονια με βαφες wella, κ εχω παντα φαγουρα στο κάτω και πισω μερος του κεφαλιού...
αλλά δεν το αποφάσιζα να πάω σε φυτικές (χέννα, βασικά), γιατί έχω ακούσει ότι αν υπάρχει υπόλειμμα από τη χημικη βαφή στην τρίχα (επειδή τα βάφω κάποια χρόνια- τα έβαψα και σήμερα αλλά έχω τρελλαθεί στη φαγούρα κ γι'αυτό είπα να το κοιτάξω λίγο...) κ μπεί η χέννα απο πάνω, τότε μπορεί να μου βγούνε τα μαλλιά πράσινα!!!!
ξέρεις κάτι σχετικά με αυτό?
να σημειώσω ότι βάφω τα μαλλιά μου καστανά, όσο πιο κοντά μπορώ στο φυσικό μου, για να καλύψω τα λευκά, κ όχι για να αλλάξω χρώμα...Έχω πολλά μαλλιά με χοντρή τρίχα και αρκετά μακριά, φοβάμαι ότι η χέννα δε θα πιάσει...
κατα τ'αλλα μισώ τα κομμώτήρια κ τις βαφές, αλλά δυστυχώς είμαι ακόμη "σκλάβα" τους!
ευχαριστώ

psa είπε...

να προσθέσω επίσης ότι δοκίμασα όλες τις βαφές που κυκλοφορούν στα κομμωτήρια και μου κάνανε όλες φαγούρα (μόνο την πρώτη μέρα), και απλά τελικά κατέληξα στη wella γιατί το χρώμα έβγαινε καλύτερο.
οι κομμωτές όλοι τη χέννα δε τη συστήνουν καθόλου, απεναντίας με αποθαρρύνουν στο να τη χρησιμοποιήσω λέγοντάς μου ότι θα βγούν κόκκινα (κάτι που εγώ δεν θέλω καθόλου), ότι δεν πιάνει στις λευκές τρίχες, και ότι αν κάνω μια φορά χέννα τότε θα πρέπει να κάνω για πάντα, γιατί αν δω, πχ. ότι δε μου τα κάλυψε και θελήσω μετά να ξαναγυρίσω σε κανονική βαφή (κομμωτηρίου), τότε θα βγούνε σίγουρα πράσινα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό γίνεται όταν η χέννα είναι νοθευμένη με μεταλλικές ενώσεις (metallic compounds). Το πιο συνηθισμένο μέταλλο είναι ο μόλυβδος (lead acetate), αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και ο χαλκός (copper), ο άργυρος, το νικέλιο (nickel), το κοβάλτιο (cobalt), τo βισμούθιο (bismuth) και το αλάς σιδήρου (iron salts). Όλα αυτά αντιδρούν με την αμμωνία και το αποτέλεσμα είναι άκρως καταστροφικό για τα μαλλιά. Ο συνδυασμός των μετάλλων με την χημική βαφή που χρησιμοποιείς σου κάνουν τα μαλλιά σου πράσινα (ή ακόμα και μωβ), άγρια, εύθραυστα και στα καίνε μέχρι την ρίζα. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΥΤΩΝ Η ΧΕΝΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΚΗ ΦΗΜΗ.
Το θέμα είναι ότι πολλοί πωλητές χέννας δεν αναγράφουν όλα τα συστατικά της χέννας που πουλάνε στη συσκευασία και λένε ψέματα για το τι εμπορεύονται ή σε μία άλλη περίπτωση δεν ξέρουν τι πουλάνε. Για αυτόν το λόγο επιμένω στα πιο πάνω post μου ότι πρέπει να αγοράζετε χέννα από αξιόπιστη πηγή και όχι να εμπιστεύεστε αυτές που κυκλοφορούν χύμα στην αγορά.

Η χέννα από μόνη της βάφει τα μαλλιά κόκκινα. Ο συνδυασμός με άλλα βότανα όπως , Cassia Obovata, Indigofera Tinctoria, Εclipta Αlba, Emblica Officinalis Walnut Shell Powder, Rhubarb Root και άλλα πολλά, δίνει τις διάφορες αποχρώσεις.
Μην ξεχνάμε όμως ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η χέννα από μόνη της ή μαζί με τα άλλα βότανα έρχεται και δένει στα μαλλιά με την προσωπική απόχρωση του καθενός, για να δώσει ένα προσωπικό χρώμα. Για αυτό θα σε συμβούλευα, πριν τα βάψεις, να κάνεις μία δοκιμή σε μία τούφα των μαλλιών σου, για να δεις το αποτέλεσμα.
Ακόμη μην ξεχνάς ότι η χέννα εκτός από βαφή, μιας και είναι βότανο, έχει ανεκτίμητες ιδιότητες για τα μαλλιά, αφού τα δυναμώνει κάνοντας την τρίχα πιο δυνατή και ανθεκτική στην ψαλίδα, την προστατεύει από τον ήλιο, καταπολεμά την ξηροδερμία και γενικώς κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και όμορφα.

Μία από τις καλύτερες μάρκες χένας που έχω βρει είναι στο εξωτερικό, αλλά υπάρχουν και πολύ καλές μάρκες χέννας και εδώ στην Ελλάδα. Διάβασε τα παραπάνω post που έχω γράψει, δίνω αρκετές πληροφορίες. Οι μάρκες που έχω προτείνει είναι ασφαλέστατες. Οι περισσότεροι κομμωτές έχουν πλήρως άγνοια για την χέννα ή για λόγους εμπορικούς δεν την προτείνουν, γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει.
Αν τα βάψεις με χέννα και δεν είσαι ικανοποιημένη με αυτή, μπορείς να γυρίσεις ασφαλώς πίσω στις χημικές βαφές (πράγμα που δεν θα στο πρότεινα καθόλου), δεν θα συναντήσεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Τώρα σχετικά με τις βαφές που προτείνω παραπάνω, θα ήθελα να συμπληρώσω σε αυτά που γράφω ότι αν επιλέξεις την Henna Oriental, διάλεξε την απόχρωση καστανή σκούρα, αν επιλέξεις την Sante πάρε την Terra. H Maronebraun της Sante δίνει μία ελαφρώς κόκκινη απόχρωση. Εγώ βασικά αγοράζω την Sante Black που τα σκουραινει και την συνδυάζω με την Terra ή την Maronebraun, για να γίνουν πιο σκούρα και παίζω με τις διάφορες αποχρώσεις, δημιουργώντας καινούριες δικές μου. Η Sante Black περιέχει περισσότερο indigo. Μην την χρησιμοποιήσεις αυτήν σκέτη σε άσπρα μαλλιά, αλλά σε συνδυασμό με τις άλλες. Με τον καιρό θα αποχτήσεις εμπειρία και θα βρεις από μόνη σου την κατάλληλη απόχρωση που σου ταιριάζει. Διάβασε τα παραπάνω post μου, δίνω αρκετές πληροφορίες.

Μαρία Βάγια

Unknown είπε...

@μαρία βάγια:
σ'ευχαριστώ παρα πολύ για τη απάντησή σου!
αποφάσισα να το δοκιμάσω σε μια τούφα, και αναλόγως του αποτελέσματος θα αποφασίσω τί να κάνω...θα ήθελα πολύ να πετύχει και βασικά να μου καλύπτει τα λευκά χωρίς τα λευκά να γίνονται κόκκινα-καροτί, όπως έχω δεί πολλές φορές. Βρήκα κ εγώ ένα πολύ καό site αμερικάνικο...το hennaforhair.com, αλλά είπα να δοκιμάσω πρώτα με τις χέννες που θα βρώ εδώ.
Η αλήθεια είναι οτι χτες πηγα στο κατάστημα των οικολόγων και δεν ήξερα τί να διαλέξω...Και αυτοί δεν είναι και πολύ ενημερωμένοι επί του θέματος...μία πωλήτρια μου είπε πολύ απλά αυτό που έλεγες και εσύ, ότι από όλες τις "φυτικές" βαφές που έχουν, ΜΟΝΟ η χέννα σε σκόνη (HENNA ORIENTAL ή SURYA ΣΚΌΝΗ) έιναι 100% φυτικές αλλά επίσης μου είπε ότι δεν μπορείς να παραβιάσεις τη φύση (ΔΗΛ. να καλύψεις τα γκρίζα) με φυσικό τρόπο...μόνο αν χρησιμοποιήσεις βαφές που έχουν έστω και λίγα χημικά, τουλάχιστον όχι τα πολύ βλαβερά.
Εγώ είπα να δοκιμάσω χέννα για να έχω και δική μου άποψη...αλλά δεν ήξερα τί να διαλέξω...τη SANTE δεν την είχαν (τους πήρα τώρα τηλ. να μου πούν πού την πουλάνε), η HENNA ORIENTAL δεν έχει χρωματολόγια, οπότε τελικά κατέληξα στην SURYA, η οποία όντως είναι ακριβή (έχω πολλά κ αρκετά μακριά μαλλιά) κ τέλικά απ'ό,τι έιδα στα χρωματολόγια μέσα, μάλλον το χρώμα που΄πήρα δεν θα κάνει κάτί: πήρα το ASH BROWN..γιατί φαντάστηκα ότι δεν θα κοκκινίζει, αλλά μάλλον σε μαλλιά καστανά σκούρα δεν θα καλύψει τα λευκά, απ'ό,τι κατάλαβα..
Θα δοκιμάσω τελικά μάλλον τα χρώματα που μου πρότεινες..απλά δεν θέλω να βγούν πολύ σκούρα, προς μαύρο..είναι πολύ μακριά από το φυσικό μου. Μήπως να το αναμείξω και με κάτι πιο ανοιχτό?

- μήπως ξέρεις να μου πείς για ποσότητες?? για πολλά και μακριά μαλλιά
- επίσης ισχύει ότι πρέπει να ετοιμάσω τη χέννα απο το προηγούμενο βράδυ, να την καλύψω με διάφανη μεμβράνη κ να την αφήσω σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα, ώστε να αναπτύξει θερμότητα και να βγεί το χρώμα?

σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι
psa

Ανώνυμος είπε...

Το hennaforhair.com είναι μία από τις πιο ενημερωμένες ιστοσελίδες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στο Internet και η Body art quality henna είναι μία από τις καλύτερες και ποιοτικότερες χένες που υπάρχουν στην αγορά. Σε αυτούς είναι που αναφερόμουνα, όταν μίλαγα για το εξωτερικό, κάνουν πραγματικά θαυμάσια δουλειά και η χέννα τους είναι πρώτης ποιότητας.
Όταν πήγα να βάψω τα μαλλιά μου για πρώτη φόρα από αυτούς ήθελα να αγοράσω χέννα, αλλά είναι στο εξωτερικό και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα.
Το καλύτερο πράγμα είναι να αγοράζεις μόνη σου τα υλικά και να τα συνδυάζεις. Οι φυτικές βαφές που υπάρχουν αυτήν την στιγμή ως επί το πλείστον στην αγορά, έχουν ήδη συνδυασμένα τα βότανα. Μπορείς να βρεις χέννα σκέτη, αλλά δεν μπορείς να βρεις ίντιγκο ή κάποια άλλα βότανα που παίζουν σημαντικό ρόλο, ώστε να τα συνδυάσεις μόνη σου και να δημιουργήσεις καστανό χρώμα. Με ρώτησες αν πρέπει να ετοιμάσεις την χέννα από το προηγούμενο βράδυ, αυτό όμως δεν θα στο συμβούλευα. Οι βαφές που αγοράζεις δεν έχουν μόνο χέννα, αλλά και άλλα βότανα. Η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο για τη χέννα είναι να την αφήσεις όλο το βράδυ σε μία βάση οξέος, όπως για παράδειγμα το λεμόνι ή το ξύδι, για να γίνει όσον το δυνατόν περισσότερη απελευθέρωση της χρωστικής της χέννας. Οι περισσότερες βαφές που υπάρχουν στην αγορά λένε ότι πρέπει να βράσεις νερό και να το ρίξεις στο μείγμα της σκόνης, αυτό όμως δεν επιτρέπει στην χέννα να απελευθερώσει όλη την χρωστική της δύναμη. Αν την άφηνες δηλαδή όλο το βράδυ, θα μπορούσες να έχεις ένα πλούσιο λαμπερό έντονο κόκκινο χρώμα που καθώς οξειδώνεται γίνεται όλο και πιο σκούρο στα μαλλιά σου, αντί για ένα θαμπό κόκκινο έως καροτί μερικές φορές χρώμα που γίνεται με το ζεστό νερό.
Το πρόβλημα είναι ότι στη σκόνη βαφής υπάρχουν και άλλα βότανα, όπως το ίντιγκο, το οποίο δεν λειτουργεί καθόλου με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Έτσι το ζεστό νερό είναι η μοναδική λύση. Για αυτόν το λόγο επέμενα στην αρχή ότι το καλύτερο είναι να αγοράζεις από μόνη σου το κάθε βότανο ξεχωριστά και να τα φτιάχνεις. Για παράδειγμα, σε αυτήν την περίπτωση το ίντιγκο ή κάποιο άλλο παρόμοιο βότανο θα το πρόσθετες στο τέλος, αφού είχες αφήσει όλο το βράδυ την χέννα σε μία βάση οξέως.
Η Henna Oriental δυστυχώς δεν έχει χρωματολόγιο και αυτό ήταν ένα από τα παράπονα που τους είχα κάνει όταν μιλήσαμε στην αρχή. Μου είχαν πει ότι μελλοντικά σκοπεύουν να το διορθώσουν. Πάντως η τιμή της είναι πολύ συμφέρουσα. Αν πάρεις την καστανή σκούρα δεν νομίζω να συναντήσεις κάποιο πρόβλημα. Η Surya είναι πανάκριβη και είναι μόνο 50 γρ και αφού έχεις μακριά μαλλιά, ξέχασε την δεν θα σε φτάσει με τίποτα. Η Sante έχει χρωματολόγιο, στο εξωτερικό της συσκευασίας έχει μία κοπέλα με γκρίζες τρίχες και σου δείχνει σε κάθε συσκευασία τι χρώμα γίνονται τα μαλλιά της και αντίστοιχα οι άσπρες τρίχες. Το καλό επίσης είναι ότι στο πλάι της συσκευασίας σου δείχνει τι χρώμα γίνονται τα μαλλιά σου αν τα βάψεις ξανά με την ίδια βαφή. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί σε βοηθάει πολύ. Αν έχεις ξεχάσει κάποια άσπρη τρίχα μπορείς να τα ξαναβάψεις τα μαλλιά σου ξανά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού οι βαφές είναι 100% φυσικές.
Επίσης οι οικολόγοι στην Αθήνα συνεργάζονται με την εταιρεία ΛΕΩΝ, φέρνουν πολλά από τα προϊόντα της, θα μπορούσες να κάνεις μία προσπάθεια και να τις ζητήσεις, αν και μπορεί να μην θέλουνε να τις φέρουνε λόγω του ότι εμπορεύονται τις δύο άλλες μάρκες. Αν όχι επικοινώνησε με την ΛΕΩΝ θα σε βοηθήσουν.
Ρίξε μία ματιά εδώ για την Sante
http://www.sante.de/pages_en/hfarben.html

Συνέχεια πιο κάτω

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από πάνω

Τώρα όσον αφορά τις ποσότητες δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσεις την Sante Black σε περισσότερη ποσότητα από 40% της βαφής που θέλεις να συνδυάσεις. Χρησιμοποίησε για αρχή την Terra σκέτη. Δες το αποτέλεσμα που θα βγει στα μαλλιά σου, αν δεν σε ικανοποιήσει πλήρως, πρόσθεσε 10 με 20% Sante Black. Αν πάλι θέλεις μία άλλη απόχρωση πάρε την Maronebraun σου δίνει μία ελαφρώς καστανοκόκκινη απόχρωση στις άσπρες τρίχες. Μία μικρή κόκκινη απόχρωση στα μαλλιά είναι πολύ όμορφη, δοκίμασε την μπορεί να σου αρέσει. Αν θέλεις πιο καστανή, πρόσθεσε περίπου 30% Sante black. Όλα αυτά όμως είναι σχετικά, γιατί ο καθένας έχει διαφορετική δομή και χρώμα τρίχας και το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει. Εγώ έχω καστανά πολύ μακριά μαλλιά με κάποιες άσπρες τρίχες ιδιαίτερα μπροστά και πλάγια και αυτές είναι οι σωστές ποσότητες για εμένα, μπορεί όντως να ισχύει αυτό και για εσένα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το ανακαλύψεις με τον χρόνο

Μαρία Βάγια

Unknown είπε...

@μαρία βάγια:
σ'ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.
Τη SANTE δεν τη βρήκα ακόμη, τελικά τη έδωσα πίσω τη Surya σκόνη, και πήρα HENNA ORIENTAL- ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΚΟΥΡΟ, όπως με συμβούλεψες.
Πήρα τηλ. στην εταιρία που την φτιάχνει (τη HENNA ORIENTAL) και μου εξήγησαν ακριβώς πώς να το κάνω. Ήταν πολύ εξυπηρετική η κοπέλα και με βοήθησε. Θέλει χλιαρό (και όχι ζεστό) νερό+τσάι σε ίσες ποσότητες, μου είπε. Και λίγες σταγόνες κονιάκ.
Τώρα όσο για το hennaforhair, είναι όντως ΠΑΡΑ πολύ καλό, και έκανα και εκεί αρκετές ερωτήσεις στο forum και μου απαντησαν αμέσως. Το χρωμα που θέλω εγώ, που δεν θέλω να κοκκινίζει καθόλου, σαντρέ δηλαδή (ash brown στα αγγλικά), μου είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο να το πετύχω, και ακόμα και αν το πετύχω, δε θα είναι μόνιμο, γιατι το ιντιγκο ξεβάφει νωρίτερα από τη χέννα, οπότε πάντα βγαίνει ένα κοκκινωπό χρώμα από κάτω...
Πάντως στέλνουνε και στην Ελλάδα, εγώ αφού κάνω τις πρώτες φορές με τις (καλές) χέννες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, έχω σκοπό να δοκιμάσω και το δικό τους...

Όσο για τα χρωματολόγια της HENNA ORIENTAL, η κοπέλα με την οποία μίλησα, μου έιπε ότι ο ΕΟΦ τους απαγορεύει να βάλουν χρωματολόγιο, γιατί με τη δική τους χέννα, ακριβώς επειδή έιναι 100% φυτική, το τελικό αποτέλεσμα που θα βγεί στο κάθε μαλλί εξαρτάται από το PH του κάθε ανθρώπου, οπότε θα ήταν παραπλανητικό και όχι σωστό να υπάρχει χρωματολόγιο που να λέει πώς θα γίνουν τα μαλλιά σου αν βάλεις μία συγκεκριμένη απόχρωση (μείγμα βοτάνων)της χέννας τους. Μου έιπε μάλιστα ότι όπου βλέπω χρωματολόγιο σε τέτοιες βαφές σημαίνει ότι δεν είναι 100% φυτικές. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί το ακριβές αποτέλεσμα.
σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι!
ελπίζω να πετύχει, έχω διαβάει τόσα πολλά, φοβάμαι ότι θα είναι μια σκέτη ταλαιπωρία, και ότι ίσως το χρώμα δε θα μου αρέσει..αλλά θέλω να το προσπαθήσω, γιατί πιστεύω αξίζει να έχεις υγιή μαλλιά και όχι χημικά μέσα στο σώμα σου!
psa.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λένε για τον ΕΟΦ μάλλον δικαιολογία μου φαίνεται, για να μην μπουν στον κόπο για παραπανίσια έξοδα. Η SANTE ΕΙΝΑΙ 100% ΦΥΤΙΚΗ-ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΟ καθώς και επίσημη πιστοποίηση του BDIH (certified natural cosmetics) και λαμπρές κριτικές από περιοδικά ξένου τύπου, όπως το οικολογικό περιοδικό OKO-TEST.. H Henna Oriental τι έχει; Ούτε χρωματολόγιο έχουν βάλει ακόμα ούτε έχουν γράψει τα συστατικά τους . Αφού το τελικό αποτέλεσμα, όπως λένε διαφέρει τόσο πολύ και είναι παραπλανητικό γιατί την ονομάζουν και την προσδιορίζουν με τόσες αποχρώσεις;
Στο τελικό αποτέλεσμα παίζει ρόλο η δομή της τρίχας, καθώς και κάποιοι άλλοι παράγοντες, αλλά ας μην γελιόμαστε αυτοί δεν παίζουν καταλυτικό ρόλο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν ένα στοιχειώδες χρωματολόγιο. Αυτά που σου λέει είναι δικαιολογίες και μέχρι εδώ εντάξει, αλλά μην κατηγορεί τις άλλες βαφές αφού δεν είναι ενήμερη πάνω στο αντικείμενο. Εγώ πριν αγοράσω την Oriental, την έβαλα να μου διαβάσει όλα τα συστατικά από το τηλέφωνο και μάλιστα δεν ήξερε τα βότανα (με εξαίρεση την χέννα), με τις λατινικές τους ονομασίες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πείστηκα για αυτήν την βαφή, γιατί είχε ινδικά βότανα που πρέπει να είσαι ειδικός για να τα γνωρίζεις, ένα από αυτά είναι και το Εclipta Αlba, το όποίο είναι γνωστό με το όνομα Βhringraj (δες τα αρχικά μου post).
Νερό σε τσάι σε ίσες ποσότητες; Τι είναι αυτό; Προσθέτεις στο νερό μαύρο τσάι και το αναμειγνύεις με την χέννα, αν θέλεις μπορείς να βάλεις και φασκόμηλο. Εντάξει το νερό καλό είναι να μην είναι ζεματιστό, αλλά χλιαρό. Επίσης κάτι που δεν το ξέρουνε πολλοί, για να κάνεις το χρώμα λίγο πιο σκούρο μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και λίγο γαρύφαλλο. Αναφέρομαι στο μπαχαρικό που μπορείς να το γνωρίζεις και με το όνομα μοσχοκάρφι(καρυόφυλλο)και είναι σε σκόνη. Αυτό εκτός του ότι θα σκουρύνει λίγο περισσότερο την απόχρωση που έχεις ήδη επιλέξει, θα σου αρωματίσει πολύ όμορφα και τα μαλλιά. Αν δεν βάλεις γαρύφαλλο, μπορείς να προσθέσεις και μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια στο όλο μείγμα. Τα μαλλιά σου θα μυρίζουν πολύ όμορφα. Ακόμη αν θέλεις να τονίσεις στα μαλλιά σου το καστανό τους χρώμα, μπορείς να κάνεις και ένα άλλο κόλπο. Μετά το λούσιμο, μπορείς να τα ξεβγάζεις με δυνατό αφέψημα φασκόμηλου. Θα το βράσεις μέχρι το νερό να πάρει το χρώμα καστανό σκούρο. Επίσης μπορείς να φυλάξεις και αρκετή ποσότητα σε ένα μπουκάλι σπρευ και να το ψεκάζεις καθημερινά στα μαλλιά σου. Το καστανό χρώμα θα γίνει πιο έντονο. Το συγκεκριμένο αφέψημα μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Τέλος το hennaforhair είναι πράγματι πολύ ενημερωμένοι πάνω στο θέμα. Το indigo όντως ξεβάφει πιο γρήγορα από την henna, αλλά αυτό γίνεται σταδιακά και δεν νομίζω να υπάρχει ουσιαστικά κάποιο πρόβλημα για τον απλούστατο λόγο ότι μέσα σε ένα μήνα πάλι θα χρειαστείς να ξαναβάψεις τα μαλλιά σου, γιατί θα έχουν μεγαλώσει οι ρίζες των άσπρων σου μαλλιών και θα είναι ορατές.

Καλή Επιτυχία

Μαρία Βάγια

Unknown είπε...

γεια σου μαρια!
σ'ευχαριστώ και πάλι για την απαντηση σου και τα "κόλπα".
Η αλήθεια ειναι οτι εγώ δε θέλω τόσο πολύ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΣΤΑΝΟ χρώμα, σαν μαύρο, όσο θέλω να είναι ΚΑΣΤΑΝΟ κ να μην κοκκινίζει, δεν μου αρέσει να βγαίνει μπορντώ...δηλ. αν σε λίγα χρόνια που θα είναι όλα μου τα μαλλιά γκρι (και θα έχουν κοπεί πια τα βαμμένα που τώρα έχω), θα προτιμούσα να γίνουν κανελλί τα μαλλιά μου παρά καστανά πολύ σκούρα-μπορντώ-μαονί, γιατί τα φυσικά μου μαλλιά δεν ήταν ποτέ τόσο σκούρα.
θα δοκιμάσω πάντως κ το κόλπο με το αφέψημα φασκόμηλου.
Νομίζω πως μετά από τόσο διάβασμα και έρευνα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσω! χαχα, επιτέλους! Πέρασε κ ο μήνας από την τελευταία μου βαφή, οπότε πιστεύω θα είναι οκ.

Όσο για την HENNA ORIENTAL, έχεις δίκιο, κ εγώ πιστεύω ότι το κάνουν για οικονομία...εγώ της ζήτησα κ μου έστειλε τα συστατικά με fax, αν κ αυτή μου είπε ότι υπάρχουν λέει στο εσωτερικό της συσκευασίας. Όταν πηγα σπιτι κ κοίταξα τη συσκευασία, όντως τα λέει, αλλα ΤΡΟΜΕΡΑ πρόχειρα, τυπωμένο στον πάτο του κουτιού με σφραγίδα που ούτε καλά-καλά διακρίνονται τα γράμματα ξεκάθαρα.
τελος πάντων, ας είναι καλή η βαφή τουλάχιστον...
Στο hennaforhair μου είπανε επίσης ότι για το χρωμα που θέλω εγώ (καστανο σαντρέ, να μην κοκκινίζει), θα μπορούσα ΙΣΩΣ να αναμείξω με τη χέννα το βότανο buxus αντί για ίντιγκο, αλλά αυτό έχει λέει μικρότερη διάρκεια απο το ίντιγκο.
http://www.mehandi.com/shop/buxus/index.html
Αυτοί πουλάνε κ buxus και indigo.

όΣΟ για το νερο + τσάι, ίσως το έγραψα λάθος: η κοπέλα απο το HENNA ORIENTAL μου είπε να αναμείξω τη χέννα με χλιαρό νερό + χλιαρό τσάι (σε ίσες ποσότητες το νερό με το τσάι) μέχρι να γίνει ένας πολτός σαν γιαούρτι. Και να μη βάλω ΤΙΠΟΤΕ λαδερό, ούτε αιθέριο έλαιο, γιατί δεν πιάνει το ίντιγκο (αυτό μου το είπανε κ στο hennaforhair). κ λίγο κονιάκ..δε θυμάμαι για ποιό λόγο.
οπότε, επιδή θέλω να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά μου, θα βάλω το γαρύφαλλο που είπες- σε σκόνη.
ευχαριστώ κ πάλι.
psa

Ανώνυμος είπε...

Έχω αρκετό καιρό να πάρω Henna Oriental, έχω ακόμη την παλιά συσκευασία. Βάλανε τα συστατικά; Επιτέλους καιρός ήτανε, έστω και με αυτόν τον τρόπο.
Ναι, γνωρίζω το buxus. Καλό link αυτό που μου έστειλες, αλλά από ότι ξέρω και εγώ το buxus έχει μικρότερη διάρκεια από το ίντιγκο. Κονιάκ για ποιον λόγο; Δεν χρειάζεται να αναμείξεις χλιαρό νερό με χλιαρό τσάι. Βάζεις μαύρο τσάι μέσα στο νερό που βράζει και απλά το αφήνεις, τίποτα άλλο, είναι πολύ απλό. Αν ήταν να το πιεις θα σου έλεγα να το κάνεις έγχυμα, δηλαδή αφού βράσει να το αφήσεις για λίγα λεπτά μέσα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση σου λέω αφέψημα, γιατί μας ενδιαφέρει να βγάλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο έντονα το χρώμα. Τώρα το νερό είτε χλιαρό είναι είτε είναι λίγο πιο ζεστό δεν κάνει και μεγάλη διαφορά και αυτό είναι η αλήθεια. Το καλύτερο θα ήταν να το αφήσεις σε μία βάση οξέως όλο το βράδυ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, όπως είπαμε δεν γίνεται.
Τώρα με τα αιθέρια έλαια κοίτα τι γίνεται. Αυτά κάνουν πάρα πολύ καλό βοηθούν και ενισχύουν την δύναμη της χρωστικής της χέννας γιατί περιέχουν τερπένη και πιο συγκεκριμενα αλκοόλες μονοτερπενίου. Το αιθέριο έλαιο που περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα είναι το tea tree oil, το μύρο και το κατζεπουτ. Μετά ακολουθούν το κυπαρίσσι, το γεράνι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι κτλ. Όσον αφορά το ίντιγκο, δεν παίζει κάποιο ρόλο. Έχω προσθέσει αιθέρια έλαια στο μείγμα μου και έχω φτιάξει μείγμα και χωρίς αυτά και δεν έχω δει καμία απολύτως διαφορά στο όλο αποτέλεσμα.
Δες αυτό το χρώμα στα μαλλιά, είναι από το henna for hair που μου είπες και το προτείνουν μάλιστα σαν βασικό μείγμα για τις καστανές και όπως θα δεις περιέχει αιθέρια έλαια
http://www.hennaforhair.com/mixes/katharineg/
Στο μείγμα της έχει προσθέσει αιθέριο έλαιο λεβάντας και ylang ylang. Αν είχε πρόβλημα με το ίντιγκο, τα μαλλιά της θα έβγαιναν κόκκινα και όχι καστανά.
Αν βάλεις λάδι ή αυγά στην βαφή θα έχεις πρόβλημα, γιατί παίζουν ρόλο στην αποτελεσματικότητα της βαφής. Κάποιοι αναμείγνυαν την χέννα με λάδι και αυτό ήταν εντελώς λάθος. Η ποσότητα αιθέριων ελαίων που βάζεις είναι τόσο μικρή και δεν έχει παίζει κανένα ρόλο, αντιθέτως με τις τερπένες που περιέχουν ενισχύουν ιδιαίτερα την δύναμη της χεννας. Υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος να αρωματίσεις το τελικό μείγμα, χωρίς να προσθέσεις ούτε αιθέριο έλαιο αλλά ούτε και γαρύφαλλο και αυτός είναι η γνωστή σε όλους μας κανέλλα. Βάλε λίγη σκόνη κανέλλας στο μείγμα, δεν θα επηρεάσει καθόλου την απόχρωση που θέλεις να πετύχεις και θα σου αρωματίσει τα μαλλιά. Τέλος πρόσεχε αν επιλέξεις να βάλεις κανέλλα ή γαρύφαλλο κάνε μια μικρή δοκιμή σε ένα σημείο, γιατί σε κάποιους πάρα πολύ ευαίσθητους, έχει προκαλέσει κάποια μικρή αλλεργία.

Καλή Επιτυχία και πάλι

Μαρία Βάγια

Ανώνυμος είπε...

Εγραψα
{Τώρα το νερό είτε χλιαρό είναι είτε είναι λίγο πιο ζεστό δεν κάνει και μεγάλη διαφορά και αυτό είναι η αλήθεια. Το καλύτερο θα ήταν να την αφήσεις σε μία βάση οξέως όλο το βράδυ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, όπως είπαμε δεν γίνεται].

Μία μικρή διευκρίνιση, δεν μπόρεσα να διορθώσω το κείμενο, σε αυτό το σημείο αναφέρομαι στην θερμοκρασία του νερού ή τώρα πια του αφεψήματος σε σχέση με τη χέννα.

Μαρία Βάγια

Ανώνυμος είπε...

@Μαρια βάγια:
σ'έυχαριστω κ παλι για τις συμβουλές!
μια τελευταια ερωτηση:
χτες μίλαγα μένα φιλο κομμωτή κ μου είπε οτι η χεννα στην αρχή κανει τα μαλλια πολυ ωραια αλλα αν τη χρησιμοποιείς χρόνια, τα μαλλιά γίνονται πολύ σκληρα..γιατι (λέει) η χέννα κολλάει στο μαλλί κ με τα χρόνια γίνεται σα γυαλί...δηλ. μαλλιά πολύ σκληρά, σα σκούπα.
μου έλεγε ότο η χέννα ειναι ενα οξύ που καταστρέφει τα μαλλιά με τον καιρο...
Να σημειώσω ότι δεν ειχε προσωπικό (οικονομικο) ενδιαφέρον στο να μου πει αυτα, γιατι όύτε κομμωτηριο έχει, ούτε βαφές κάνει (σε άλλους, εννοώ). Μόνο μαλλιά κουρεύει, στο σπίτι του.
Πιστεύω ότι δεν είναι καλά ενημερωμένος για τη χέννα, αλλά όπως και να΄ναι, μου έβαλε κάποιες υποψίες...άκουσα κάτι που δεν είχα ξανακούσει... και εφ'οσον το ψάχνω τόσο πολύ, θα ήθελα να ρωτήσω κ κάποια που κάνει χέννα τα μαλλιά της πολλά χρόνια να μου πεί άν αυτό αληθεύει...

Επίσης στο hennaforhair Μου είπανε να προσέξω πολύ το μείγμα χέννας που έχω (στη συγκεκριμένη περίπτωση HENNA ORIENTAL), γιατί πολλές φορές λένε ότι ειναι 100% καθαρή χέννα+βότανα, αλλά συχνά έχουν υπολείμματα μετάλλων, τα οποία δημιουργούν όλα αυτα τα προβλήματα...
Είμαστε σίγουροι για αυτή τη μάρκα ότι ειναι καλή?
Το πιο σίγουρο που μπορώ να κάνω είναι το τεστ με τα βαμμένα μαλλιά απο αυτή τη χέννα (τρίχες απο τη βούρτσα) κ να τους βάλω χημική βαφή να δώ πως αντιδράει...
ουφ!

Και κάτι άλλο: ισχύει ότι η χέννα "χαλαρώνει" τις μπούκλες των μαλλιών?? Δηλ εγώ που έχω σπαστά μαλλιά θα γίνουν "πρόκα"??

ευχαριστώ, psa

Ανώνυμος είπε...

έκανα μια έρευνα μήπως βρώ εδώ καπoιο μερος που να πουλανε βοτανα ποιοτητας (όπως στο hennaforhair)για τα μαλλιά. Βασικά έκανα ένα υπολογισμό για τις ποσόττητες που θα χρειαζομουν για να βάψω τα μαλλιά μου, αγοράζοντας χεννα+ιντιγκο+αμλα απο αυτους, και...μονο τα υλικα κ τα έξοδα αποστολης μου βγαίνει πιο ακριβά απο το πιο ακριβο κομμωτήριο που πηγαινα παλια! οπότε..επια να το ψάξω...
βρήκα αυτόν
http://www.mpaxarika-aggeletos.gr/xena.html

αλλά μου είπε οτι η χέννα τους ερχεται χυμα απο την ινδια, την ονομαζει "άχρωμη", "μαύρη", "καστανή", "ξανθιά"..αλλα' δεν ξερει ουτε ο ιδιος τα συστατικα (πηρα τηλεφωνο)..οπότε δεν ξέρω...
είναι πολύ φτηνή..τα 100γρ κοκκινη κανουν 2ευρω..αλλα δεν ξέρουμε την ποιότητα
psa

Ανώνυμος είπε...

αυτες τις βαφές τις ξέρεις?
ειναι ελληνικές.
http://www.bioplasis.com/gr/index.php/dying_lotions

PS.δοκιμασα το TERRA της SANTE σε μια τούφα απο τα μαλλιά μου, αλλά τα γκρι βγαίνουν ξανθά...είναι πολύ ανοιχτό. Μάλλον πρέπει να πάρω την πιο σκούρα απόχρωση, που είναι η NUT BROWN.
Δοκιμασα κ την HENNA ORIENTAL, το καστανό σκούρο, που καλύπτει καλύτερα, αλλά τελικά έχω ενδοιασμούς ως προς το ότι ειναι 100%χέννα, χωρίς μεταλλικά υπολοιπα, οπότε λέω να ξεκινήσω με SANTE.
ευχαριστώ και πάλι

Psa

Ανώνυμος είπε...

αυτες τις βαφές τις ξέρεις?
ειναι ελληνικές.
http://www.bioplasis.com/gr/index.php/dying_lotions

PS.δοκιμασα το TERRA της SANTE σε μια τούφα απο τα μαλλιά μου, αλλά τα γκρι βγαίνουν ξανθά...είναι πολύ ανοιχτό. Μάλλον πρέπει να πάρω την πιο σκούρα απόχρωση, που είναι η NUT BROWN.
Δοκιμασα κ την HENNA ORIENTAL, το καστανό σκούρο, που καλύπτει καλύτερα, αλλά τελικά έχω ενδοιασμούς ως προς το ότι ειναι 100%χέννα, χωρίς μεταλλικά υπολοιπα, οπότε λέω να ξεκινήσω με SANTE.
ευχαριστώ και πάλι

Psa

Ανώνυμος είπε...

Η Henna Oriental δεν έχει μέταλλα γιατί απλούστατα αν είχε δεν θα μπορούσες να βάψεις τα μαλλιά σου πάνω από χημική βαφή, πράγμα που σου λέει ότι μπορείς να το κάνεις ξεκάθαρα. Τις συνέπειες που θα είχε αυτό στα μαλλιά σου, τις αναγράφω στα παραπάνω post.

http://www.4uthesite.com/images.php?imgid=6378&dir=prods/large/

Αυτό είναι το site της. Όπως βλέπεις ενδείκνυται για άτομα με αλλεργία, έγκυες γυναίκες και τονίζει ότι είναι 100% φυσική. Τα συστατικά της είναι πολύ καλά και επιλεγμένα. Περιέχει μέσα και Emblica Officinalis, το γνωστό για τις ιδιότητες του Amla. Αρκεί να σκεφτείς ότι είναι η πλουσιότερη φυσική πηγή βιταμίνης C, έχει πραγματικά μεγάλη ποσότητα ασκορβικού οξέως. 100 GM. από Amla περιέχει περίπου 700 mg. από την βιταμίνη C, η οποία είναι τριάντα φορές το ποσό που βρίσκεται στα πορτοκάλια. Το χρησιμοποιούν στη βαφή, εκτός των διάφορων ιδιοτήτων που το χαρακτηρίζουν, για το ότι δίνει πιο έντονο καστανό χρώμα. Περιέχει επίσης και Βhringraj, ένα από τα πιο ξεχωριστά βότανα στην Ινδία που ανάμεσα στις άλλες θαυματουργές ιδιότητες που κατέχει χρησιμοποιείται για την θεραπεία της τριχόπτωσης (το βάζουν σε λοσιόν στο εξωτερικό και το ακριβοπληρώνεις με όλη την σημασία της λέξεως), του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών (συμβάλλει επίσης να δώσει πιο σκούρο χρώμα στο τελικό αποτέλεσμα), για δερματίτιδες και γενικώς για την αναζωογόνηση όλων των τριχών της κεφαλής. Αυτά άλλωστε τα αναφέρω και πιο πάνω. Έχουν προσέξει πολύ τα βότανα τους. Το θέμα είναι ότι αν δεις την κάθε συσκευασία της Henna Oriental, τα βότανα δεν είναι σε όλες τα ίδια αλλά αλλάζουν, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν κάνει καλή δουλειά δεν προσπαθούν να εξαπατήσουν κανέναν και έχουν προσέξει την τελική σύνθεση της κάθε βαφής. Επομένως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης. Επιπλέον αν αφήσεις τα μαλλιά σου άβαφτα για ένα μεγάλο διάστημα, πολύ περισσότερο από ένα μήνα θα δεις ότι αρχίζουν και επανέρχονται στην φυσική τους αρχική απόχρωση. Καλά για την Sante δεν το συζητώ καθόλου.
Όταν μίλησα με την κοπέλα της Henna Oriental και την ρώτησα ποιος είναι ο προμηθευτής της μου ανέφερε μία γερμανική εταιρεία. Έτσι όπως αντιλαμβάνεσαι η ελληνική εταιρεία απλά παίρνει το προϊόν από την γερμανική και το συσκευάζει. Γι αυτόν τον λόγο δεν βλέπεις ούτε χρωματολόγια ούτε τίποτα, γιατί απλούστατα η ελληνική εταιρεία το παίρνει πιθανότατα έτσι. Αν είχε γνώσεις βοτανολογίας και πραγματικά ήξερε τις ιδιότητες των βοτάνων που περιέχονται στην συσκευασία, θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφήμιση, καθώς και να προωθήσει το προϊόν με ένα στοιχειώδες τουλάχιστον χρωματολόγιο. Αλλά αυτό θα είχε βέβαια και επίπτωση στην τελική τιμή, πράγμα που δεν θα μας συνέφερε καθόλου.
Τώρα όσον αφορά αυτά που λέει ο φίλος σου ο κομμωτής είναι εντελώς λάθος και δεν θα τα σχολιάσω καθόλου, δεν είναι ενήμερος καθόλου πάνω στο αντικείμενο. Η χέννα μην ξεχνάμε ότι είναι βότανο και εκτός του ότι βάφει, θεραπεύει την ξηροδερμία, σου προστατεύει τα μαλλιά από τον ήλιο τα καυσαέρια και γενικώς τα δυναμώνει κάνοντας τα πιο λαμπερά και όμορφα. Μην ξεχνάμε επίσης και τα άλλα βότανα που περιέχει η κάθε βαφή, τα οποία συμβάλλουν αθροιστικά με τις ιδιότητες τους στο τελικό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια, όταν βάφεις τα μαλλιά σου με χέννα, τα δυναμώνεις, τα ομορφαίνεις και τα κάνεις πιο δυνατά. Αυτή η ίδια είναι από μόνη της μία μάσκα ομορφιάς και υγείας για την τρίχα σου. Δεν θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα απολύτως. Δεν θα έχει καμία επίπτωση πάνω στις μπούκλες των μαλλιών σου, μην ανησυχείς.
Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου χημική βαφή στα μαλλιά μου. Όταν οι άσπρες τρίχες, άρχισαν να πληθαίνουν τότε μετά από εξαντλητική έρευνα κατέληξα σε αυτές τις δύο βαφές που σου αναφέρω. Δεν ήθελα να βάψω τα μαλλιά μου γιατί δεν ήθελα να χάσω την καστανή τους φυσική απόχρωση και το σημαντικότερο να μην βάλω με τίποτα χημική βαφή πάνω στο κεφάλι μου. Βάφοντας τα μαλλιά μου με φυσικές βαφές, βρήκα τη λύση στον πρόβλημα μου. Και εγώ στην αρχή ήθελα να αγοράσω από το henna for hair, αλλά όπως κατάλαβες βλέπω και εσύ, δεν συμφέρει για ευνόητους λόγους.

Συνέχεια πιο κάτω

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από πάνω

Στη συνέχεια κατέληξα να ψάχνω να βρω βότανα χύμα και πιο συγκεκριμένα ίντιγκο. Δεν το βρήκα πουθενά και έτσι κατέληξα να το ψάχνω σε κάτι Ινδούς ή Πακιστανούς με κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Έχω δει επισης το site του που μου προτείνεις (http://www.mpaxarika-aggeletos.gr/xena.html), αλλά δεν εμπιστεύομαι χέννα που πουλάνε χύμα, χωρίς να αναγράφουν τα συστατικά της, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να την έχουν νοθεύσει.
Οσον για την HairPlasis, καλά αυτά που λέει, αλλά δεν μας αναγράφει τα συστατικά της. Υποψιάζομαι ότι δεν είναι 100% φυτική/φυσική, αλλά έχει και χημικά μέσα. Κάποια συστατικά της μπορεί να είναι βιολογικά και φυτικά, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι 100% αγνή και ότι δεν περιέχει άλλα χημικά. Με λίγα λόγια πρέπει να μας δώσει τα συστατικά της.
Κοίτα να δεις τι γίνεται, εγώ έχω αυτήν τη στιγμή nut brown και θέλω να αγοράσω terra και εσύ θέλεις να κάνεις το αντίθετο; Η nut brown είναι πιο ανοιχτή από την terra. Σύμφωνα με την ετικέτα που έχει κολλήσει η LEON η nut brown είναι η καστανή ανοιχτή, η terra είναι η καστανή. Η επόμενη είναι η maronebraun/chestnut brown που είναι η καστανή σκούρα, αλλά αυτή τα κοκκινίζει λιγάκι.
Κάνε κλικ με τον μεγενθυτικό φακό, να δεις τα χρώματα στην κοπέλα

http://olea.skroutzstore.gr/p.SANTE.129908.html

Έχεις δύο λύσεις, η μία είναι να αγοράσεις Sante Black και να την προσθέσεις στην terra, στην αναλογία που σου προτείνω παραπάνω ή να αγοράσεις την Maronebraun και να δεις αν σε ικανοποιεί το χρώμα, αν όχι να προσθέσεις πάλι Sante Black στην αναλογία που σου προτείνω πάλι παραπάνω. Υπάρχει και άλλη μία επιπλέον λύση ξαναβάφτα ξανά με την terra, θα σκουρύνουν περισσότερο.
Μία σημείωση επίσης είναι ότι τώρα μπορεί οι ρίζες σου να είναι λιγάκι πιο ανοιχτές από τα υπόλοιπα μαλλιά σου, αν δεν φαίνονται άσχημα και ταιριάζουν με την υπόλοιπη απόχρωση των μαλλιών σου. άφησε τα. Όταν οι ρίζες μακρύνουν και έρθει η δεύτερη φορά που πρέπεί να τα βάψεις, αυτές θα γίνουν καστανές και δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.
Όλα αυτά όμως είναι σχετικά, υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες στο τελικό αποτέλεσμα. Αν θέλεις μία πιο ολοκληρωμένη γνώμη, στείλε μου μία φωτογραφία σου, για να δω πως ακριβώς είναι τα μαλλιά σου

cthoniahecate@yahoo.com

Και μία τελευταία συμβουλή, όταν βάφεις τα μαλλιά σου, να αφήνεις την βαφή 3 ώρες, ιδιαίτερα για τις άσπρες τρίχες. Όσο περισσότερο την αφήνεις, τόσο πιο έντονο είναι το χρώμα.

Μαρία Βαγια

ιωάννα είπε...

Η σελίδα σας είναι πολύ κατατοπιστική και μπράβο σας!
Τα δικά μου μαλλιά είναι σκούρα ξανθά ή ίσως ανοικτά καστανά με γκρίζα λωρίδα κυρίως γύρω από το μέτωπο. Το κόκκινο της χέννας δεν μου πάει καθόλου. Όμως θέλω να χρησιμοποιήσω χέννα. Ποια θα μου προτείνατε; Ή ποιο μείγμα βοτάνων;
Σας ευχαριστώ πολύ.

Μαριλένα είπε...

άκρως κατατοπιστικό το blog σου, χίλια μπράβο!

μια γρήγορη ερώτηση και θα επανέλθω να το διαβάσω με την ησυχία μου: για τη βαφή apivita έχεις καθόλου υπ' οψιν σου;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κατατοπιστικά όλα αυτά.
Θα ήθελα να προσθέσω μια συνταγή που ήρθε σε μένα άπο μια κοπέλλα απο τη Ρωσία, τη χρησιμοποιεί χρόνια και όπως λέει ξαναβρήκε τα μαλλιά της (που ήταν άτονα και αδύναμα απ τις βαφές). Τα μαλλιά της τώρα έχουν ζωηρό καστανό χρώμα.

Χεννα συνταγή

2 κουταλιές σούπας χέννα
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλιά λεμόνι
1 κουταλιά χυμός σκόρδου
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές καφές ελληνικός
5-6 καρφάκια γαρύφαλλο

2-3 ώρες με ζεστή πετσέτα

Οι κουταλιές που αναφέρονται είναι της σούπας. Τη δοκίμασα με καστανή χέννα και όντως έχει ζεστή απόχρωση και φαίνεται να καλύπτει τα λευκά. Έβαλα και λίγο πιστολάκι πάνω απο τη διάφανη μεμβράνη γιατί επιταχύνειτην απελευθέρωση του χρώματος. Η θερμότητα γενικά.
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες.

la4ky είπε...

Σχετικά με τη βαφή Hairplasis να σας πω ότι μόλις τη χρησιμοποίησα και το αποτέλεσμα είναι το πιο φυσικό που έχω δει μέχρι σήμερα. Όσο για τα συστατικά, δεν γνωρίζω χημεία, αλλά τα γράφει αναλυτικότατα στο "καπάκι" της χάρτινης συσκευασίας. Τα γράφει αναλυτικά και για τα 2 μπουκαλάκια που περιέχει, αλλά και για τη λοσιόν. Το σχόλιο το γράφει για τον κύριο/κυρία που είπε τον Απρίλιο του 2010 ότι είναι ελλιπής η ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας..φοβερο blog.. εψαχνα για φυτικες βαφες κλπ για να μην βλαψω τα μαλλια μου που ειναι λεπτα και λιπαρα.. δεν τα εχω βαψει ποτε και σκεφτομαι να καταληξω στη χεννα. αναφερονται πολλες μαρκες ποια κατα τη γνωμη σας θα επρεπε να διαλεξω? henna oriental, sante, logona? επισης, οταν πηρα τηλ στη henna oriental για να βρω που την πουλανε στη πολη μου μου ειπε να μην τη βαλω σε μεταλλικο δοχειο αλλα σε πλαστικο. σημαινει κατι αυτο? αληθεια, η χεννα βοηθαει τελικα το μαλλι η το βαραινει και το αδυνατιζει? ευχαριστω προκαταβολικα.. (παντως τηλεφωνικα η logona μου φανηκε καλη εταιρια). και κατι τελευταιο..η henna ειναι πολυ πιο αθωα απο τις φυτικες βαφες? αυτες οσο φυτικες και αν ειναι βλαπτουν? η χεννα ξεβαφει στα ρουχα και ποσο κραταει?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κατατοπιστικό άρθρο! Διάβασα και όλα τα post από 2 φορές! Είμαι και εγώ σε διαδικασία αναζήτησης 100% φυτικής λύσης για κάλυψη των γκρίζων (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ βαφή). Από αυτά που διάβασα κατέληξα στη Henna Oriental, δεν ξέρω όμως που να τη βρω στην πόλη μου. Μήπως ξέρει κανείς τα στοιχεία του εισαγωγέα ώστε να επικοινωνήσω μαζί του;

Χωρις επιτυχια είπε...

Εγω προσπαθησα δεκαδες φορες να βαψω τα μαλλια μου με χεννα αλλα δυστηχως δεν τα καταφερα.
Το αποτελεσμα ειναι ενα καφε ξεθωριασμενο (προς σταχυ)..Κριμα. Θα ηταν μια καλη λυση. Αν μπορει να βοηθησει καποιος.

Sasa είπε...

Η λέξη henna προέρχεται από την αραβική ονομασία για το φυτό Lawsonia Inermis. Τη συναντούμε, ωστόσο, με διαφορετικά ονόματα σε πολλούς πολιτισμούς και κουλτούρες. Στα βόρεια της Ινδίας, στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές ονομάζεται «Mehndi», στη Μαλαισία τη συναντάμε ως «Gorintaaku», ενώ στη νότια Ινδία, στη Σιγκαπούρη και στη Σρι Λάνκα, όπου χρησιμοποιούν φρέσκα φύλλα και όχι την πούδρα της, την ονομάζουν «Marudhaani». Η χένα χρησιμοποιούνταν από γυναίκες και άνδρες για να βάψουν τα μαλλιά ή τα γένια τους, αλλά και να στολίσουν με σχέδια την επιδερμίδα τους σε εορτασμούς, σε γάμους και θρησκευτικές τελετές στην ανατολική Μεσόγειο από την Εποχή του Oρείχαλκου. Στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης έχουν βρεθεί τοιχογραφίες, που χρονολογούνται πριν την έκρηξη του ηφαιστείου το 1680 π.Χ., οι οποίες απεικονίζουν νεαρές γυναίκες με χένα στα νύχια και τις παλάμες τους. Σήμερα, καλλιεργείται κυρίως στη δυτική Ινδία, στο Πακιστάν, στο Μαρόκο, στην Υεμένη, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στο Σουδάν και στη Λιβύη.

Ανώνυμος είπε...

Και εγω τα ιδια παιδια με την Χεννα... Αποτυχια πληρης... Περιμενα 4 ωρες με ναυλον το κεφαλι αλλα δεν καταφερα να βαψω. Μια φιλη μου μου ειπε να αφησω την χεννα ολο το βραδυ σε ξυδι και σε ελαχιστη θερμοτητα για να ελευθερωσει τις χρωστικες ουσιες... Χαρηκα αλλα τιποτα..

Ανώνυμος είπε...

Παιδια εχετε υποψην κατι για την Χεννα Brahma??
To κουτι λεει πανω οτι ειναι "εισχυμενη"... Μηπως αυτο σημαινει ότι εχει επιπλεον χημικες προσθήκες??

Λυδία είπε...

Χάρηκα πολύ για το site σας, πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας θα ηθελα ομως αν μπορειτε να με βοηθήσετε στο να βρω ποια χέννα ταιριάζει στα μαλλιά μου τα οποία είναι καστανα σκούρα(έως πολύ) και ελαφρώς γκριζα. Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω καποια βαφη με την οποία θα γίνουν τα μαλλιά μου κόκκινα ή πορτοκαλί γιατί δεν μου πάνε καθόλου (εχω δοκιμάσει με χημικές βαφες).Το μόνο που μου ταιριάζει είναι οι μπεζ-ξανθες ανταύγιες. Περιμένω απάντηση.
Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

poy mporw na vrw henna oriental sthn patra?

Τα καταφερα είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ να βαψω τα λευκα μαλλια μου με χεννα. Δυστηχως παιδευτικα παρα-παρα πολυ μεχρι να τα καταφερω. Αυτο που εφταιγε τόσο καιρο ειναι οτι οι χεννες του εμποριου δεν ειναι καλης ποιοτητας. Και πιστεψτε με, αγορασα απο ολες τις εταιρειες.
Τελικα παρειγγειλα απο το ιντερντετ χεννα και ιντιγκο...
Διαδικασια:
Ανακατευετε τη χεννα σε φυσικο χυμο λεμονιου αφηνετε σκεπασμενη και για 24 ωρες... Μετα τις 24 ωρες ανακατευετε σε ξεχωριστο δοχειο το ιντιγκο με νερο βρυσης και μετα τα ανακατευετε μαζι.. Απλωνετε στο κεφαλι, τυλιγεστε με διαφανες ρολο κουζινας, βαζετε και ενα μαντηλι στο κεφαλι και περιμενετε 4 ωρες...

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ που σας βρήκα γιατί και εγώ χρόνια τώρα πίστευα ότι με την χέννα θα αποκτούσα πράσινα καμμένα μαλλιά. Έχω καστανά πολύ σκούρα μαλλιά με λίγες άσπρες τρίχες, τα οποία έβαφα για πολλά χρόνια μαύρα με χημικές βαφές. Πριν από 3 μήνες έκανα ντεκαπάζ και δοκίμασα να τα κοκκινίσω, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο ξεράθηκαν. Διαβάζοντας το blog σας δοκίμασα την κόκκινη oriental, και ενώ τα ντεκαπαρισμένα μου μαλλιά πήραν ένα ωραίο κόκκινοξανθο χρώμα, οι ρίζες έμειναν σκούρες καστανές και οι άσπρες γίναν καροτί. Σκέφτομαι να γυρίσω πάλι στο μαύρο. Θα μπορούσα με την χέννα ή με την sante να πετύχω έντονο μαύρο ή μαύρο μπλε και τι θα πρέπει να προσθέσω στο μείγμα. Θα πρέπει να πάρω σκέτο μαύρο ή κάποιο συνδυασμό; Ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κάποιος που μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα τη hennaplus colour cream που διάβασα στο www.spiritofnature.co.uk/acatalog/5783.html#a5783. Είναι άραγε βαφή χωρίς χημικά;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κατατοπιστικό το blog! Συγχαρητήρια! Κατέληξα στην henna oriental... μπορεί όμως κάποιος να μου πει από πού μπορώ να την αγοράσω; Κάπου αναφέρεται ένα κατάστημα οικολόγων στην Αθήνα..ποιά είναι η διεύθυνση του καταστήματος;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας! Θερμά συγχαρητήρια για τη σελίδα! Μόλις σας ανακάλυψα και χάρηκα ιδιαίτερα. Τον τελευταίο καιρό έχω στραφεί ιδιαίτερα στα βιολογικά προϊόντα και χαίρομαι ιδιαίτερα που αισθάνομαι να βρίσκω άτομα με παρόμοιες ανησυχίες... Δυστυχώς, έχω κάνει το τραγικό λάθος να βάψω τα μαλιά μου από τα 20, και τώρα είμαι 27. Το φυσικό μου χρώμα είναι καστανό και το έχω βάψει ξανθό. Χρησιμοποιώ βαφή της Loreal αλλά... είναι τραγικό κάθε φορά... Καίει υπερβολικά και στο κεφάλι μου μένουν μικρές πληγούλες για μέρες... Ξέρω, είμαι αδικαιολόγητη. Προσπαθώ τώρα να βρω έναν τρόπο να "γλιτώσω", αλλά ακόμη να τα καταφέρω. Είχα δοκιμάσει πρόσφατα μία βαφή της San Angelika, υποτίθεται φυσική, αλλά ούτε έβαψε τα μαλιά μου (οι ρίζες παρέμεμειναν πολύ σκούρες) και έτσουζε ακόμη περισσότερο από την προηγούμενη! Θα μπορούσατε σας παρακαλώ πολύ να μου προτείνετε κάτι που όντως θα δουλεύει, συστήνοντάς μου και το χρόνο αναμονής της βαφής, γιατί είμαι κάπως άσχετη; Διάβασα ήδη για τη σκόνη Surya κτλ, η απορία μου όμως είναι η εξής: οι βαφές αυτές "ανοίγουν" το χρώμα του μαλλιού (από καστανό σε ανοιχτό ξανθό) ή απλά είναι πολύ καλές για χρωματισμό των λευκών; Χίλια ευχαριστώ για τη βοήθειά σας...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, οι Color erbe τι λένε???

Ανώνυμος είπε...

Είμαι απλή καταναλώτρια αλλά έχω ανησυχήσει πολύ με όλα αυτά τα επικίνδυνα συστατικά που περιλαμβάνονται σε ΟΛΕΣ τις "φυτικές" βαφές. Το έχω ψάξει αρκετά. Ακόμα και αυτές που πωλούνται σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα περιέχουν πλήθος χημικών. Γράφουν ότι δεν περιέχουν π.χ. αμμωνία, ρεζορκίνη, βαρέα μέταλλα κ.λ.π. αλλά στα ψιλά γράμματα των συστατικών γράφουν πλήθος χημικών στους περισσότερους άγνωστα.Όμως σε μακροχρόνια χρήση μπορεί να είναι επικίνδυνα. Για παράδειγμα η διεθανολαμίνη άγνωστη στους πιο πολλούς είναι επικίνδυνη. Διαβάστε εδώ σχετικά: http://www.preventcancer.com/consumers/cosmetics/diethanolamine.htm. Γενικά οι αιθανολαμίνες είναι τοξικές και επικίνδυνες για την τρίχα (και για τον άνθρωπο) ουσίες. Δείτε εδώ τα επίσημα safety data:
http://msds.chem.ox.ac.uk/ET/ethanolamine.html. Εγώ προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει σκόνη χέννα των εταιρειών SANTE, SURYA, LOGONA και εκτός του ότι είναι δύσκολη στην εφαρμογή δεν κάλυψε ιδιαίτερα τις άσπρες τρίχες. Η surya κρέμα βαφή χρώματος ligth brown που χρησιμοποίησα βάφει τις άσπρες αλλά δεν ανοίγει το χρώμα των μαλλιών δηλ. από καστανό σε ξανθό για παράδειγμα. Όμως ενώ βάφει τις άσπρες φεύγει σε λίγα λουσίματα και έτσι χρειάζεται εφαρμογή 2-3 φορές το μήνα και δεν συμφέρει οικονομικά. Πάντως η surya έχει βελτιώσει πολύ τη σύνθεσή της με αποτέλεσμα να περιέχει τα λιγότερα χημικά όσον αφορά την κρέμα γιατί η σκόνη είναι εντελώς φυτική. Μπορείτε να δείτε τα συστατικά εδώ: www.suryabrasilproducts.com

Ανώνυμος είπε...

Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω από την τελευταία φορά που έβαψα τα μαλλιά μου με απλή βαφή του εμπορίου για να τα βάψω με henna?

Ανώνυμος είπε...

Φίλη "Ανώνυμη", σ' ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις πληροφορίες. Ιδιαίτερα κατατοπιστικές. Άρα μάλλον, για να συνεχίσω να βάφω το καστανό μαλλί σε ξανθό θα πρέπει να παραμείνω στα χημικά... Είτε να πάρω την απόφαση να επιστρέψω σιγα-σιγά στο φυσικό χρώμα, οπότε μάλλον η επιλογή των φυτικών χρωμάτων θα είναι πιο εύκολη...

Ξέρει κανείς τι μπορεί να με ενοχλεί τόσο στις χημικές βαφές? Η αμμωνία δεν είναι, διότι δοκίμασα βαφή και χωρίς αμμωνία και έκαιγε ακόμη περισσότερο...

Ανώνυμος είπε...

Φίλη που ρωτάς για πόσο διάστημα να περιμένεις, απ΄όσο έχω διαβάσει, οι εντελώς φυτικές (σκόνες) λένε ότι μπορείς να εφαρμόσεις και αμέσως μετά από τη χημική. Θα σου πρότεινα όμως να περιμένεις κανονικά 4-5 βδομάδες, ώστε να είσαι πιο σίγουρη για το αποτέλεσμα και για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το blog!!!Ξεκίνησα να βάφω τα μαλλιά μου με χέννα κ συγκεκριμένα την ΟRIENTAL ειλικρινά είναι πολύ καλή!!!Αλλά επειδή μετάνιωσα με το χρώμα που είχα διαλέξει...κόκκινο....ήθελα να δοκιμάσω το ξανθό....το φυσικό μου είναι το καστανό όχι πολύ σκούρο όμως...κ αποφάσισα να τα βάψω με βαφή του εμπορίου....κ επειδή βγήκαν χάλια τα βάψα μαύρα...τα κράτησα για ένα χρόνο χρησιμοποιώντας τη surya!μου άρεσε πολύ...το καλοκαίρι πάλι ήθελα να τα δοκιμάσω στο ξανθό....δεν μπόρεσα κ για οικονομικούς λόγους αλλά κ γιατί αφού με τα χίλια ζόρια έφυγε το μαύρο...τά κανα καστανά με ανταύγειες κ φυσικά κάηκαν απ το οξυζενέ...μετάνιωσα ειλικρινά που δεν ξεκίνησα με την ξανθιά απόχρωση της χέννας που έκανε πραγματικά καλό στα μαλλιά μου....!!!θέλω να ρωτήσω αν ξέρει να μου πει κάποιος....τώρα έχει βγει η ρίζα μου αλλά μόνο στο φως φαίνεται η διαφορά στο χρώμα...αν χρησιμοποιήσω τη χέννα ORIENTAL την ξανθιά θα μου καλύψει τη ρίζα μου????

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο η αμμωνία που προκαλεί αλλεργίες αλλά και άλλα χημικά όπως τα ppd (phenylenediamine). Εσύ φίλη που χρησιμοποίησες χένα oriental ήταν εύκολη στην εφαρμογή; Κράτησε το χρώμα και σου κάλυψε τις άσπρες αν είχες;

Ανώνυμος είπε...

Ναι πολυ ευκολη στην εφαρμογη!Δεν εχω ασπρες τριχες...κρατησε παντως παρα πολυ καιρο το χρωμα...αφου τα βαψα μαυρα κ στον ηλιο εκανε ''κοκκινα νερα''.Μετα απο τοοοοσο καιρο....

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακαλώ Αθηνά δώσε μου περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή της χένας. Εγώ χρησιμοποίησα χένα 3 φορές (άλλη μάρκα)και δυσκολεύτηκα πολύ στην εφαρμογή. Γινόταν σαν λάσπη, δεν περνούσε εύκολα στα μαλλιά και στέγνωνε με αποτέλεσμα να σκορπάει στο γύρω χώρο.Όταν ξέπλυνα τα μαλλιά μου ήμουν σκυμμένη μισή ώρα στη μπανιέρα και πιάστηκε η μέση μου γιατί έμεναν πολλά υπολείμματα στα μαλλιά. Επίσης στο μίγμα της χένας έβαλες και κάτι άλλο ή την χρησιμοποίησες σκέτη; Τα μαλλιά σου τα έκανε ξηρά; Σ΄ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

εγω βαζω λιγο λαδι (οχι πολυ και μετα δεν ξελαδωνουν με τπτ) για να μην γινουν ξερα, επισης, βαζω καφέ στην καστανη ή καστανη σκούρα χεννα για να μετριασω την κοκκινη αποχρωση-αυτό ειναι καλό ιδίως για τις λευκές (και με μαυρο τσσαι γινεται αλλα νομιζω οτι ο καφες ειναι πιο αποτελεσματικος). Εσυ που ρωτάς για τις λευκές, νομιζω οτι θα πρεπει να πειραματιστείς, π.χ. αν μιλάμε για μαύρα ή σκούρα καστανά μπορεις να εφαρμόσεις τη χεννα μόνο στα σημεία με τις λευκές και έχοντας προσθέσει μαύρη χέννα στη καστανή (ΠΡΟΣΟΧΗ η μαύρη χέννα από μόνη της δεν βάφει τις λευκές-τις κάνει νομίζω μωβ-), και φυσικά να αφήσεις το μίγμα αρκετή ώρα στα μαλλιά σου,

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Βάγια, αφού σε συγχαρώ για το blog και τις γνώσεις σου, μήπως μπορείς να μου πεις τι συνδυσμό να κάνω με τη ΣΑΝΤΕ για να βαφούν οι λευκές τρίχες σε μαύρα μαλλιά? Μόλις χρησιμοποιήσα το maronbrown δηλ. το σκούρο καστανό και από οτι βλέπω κοκκινίζουν πολύ, με τις χέννες που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ δεν βγήκαν τοσο κόκκινα με την απόχρωση του σκούρου καστανού..help!Βασικά δεν θέλω να κοκκινίζουν καθόλου οι λευκές για να είναι πιο φυσικό για μένα αφού είναι μαύρα τα μαλλιά μου. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συγχαρητήρια και πάλι. (α!έβαλα και μαύρο τσάι όπως έλεγαν οι οδηγίες)

Ανώνυμος είπε...

ακυρο αυτο με το λαδι γιατι απο οτι διαβασα παραπανω εμποδιζει τη βαφη..εγω το χρησιμοποιησα με μια χεννα του εμποριου γιατι ετσι ελεγε αλλα και με την οριενταλ η οποια είδα οτι δεν τα ξηραινει σε σχεση με την προηγουμενη (αλλα και στις δυο χρησιμοποιησα λαδι)..την επομενη φορά χωρις λαδι για να δω τη διαφορα, και αν τα ξηρανει κατι θα βρουμε να βαλουμε μετα το λουσιμο για να ερθουν στα ίσια τους..

Ανώνυμος είπε...

αυτο που εγραψα 2 post πιο πριν, οτι τα λευκά κοκκινιζουν πολυ δεν ισχυει (μολις ειχα βγαλει τη πετσετα, βραδυ κ με το φωτισμο ετσι μου φανηκε), ειναι όμως οι λευκες πολύ ανοιχτό χρώμα, θα ήθελα να βγουν πιο σκούρο, αν μπορεις πες μου εναν εξυπνο συνδυασμο με τη ΣΑΝΤΕ για σχεδον μαυρα μαλλια χωρις ομως κοκκινη αποχρωση. Και μια 2η ερωτηση, αν προσθεσω χεννα οριενταλ στη σαντε λες να πειραζει?? Ελπιζω να μου απαντησεις. Χιλια ευχαριστω..

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Γράφω για να πω πως είναι το μόνο μπλόκ που με βοήθησε να καταλάβω κάποια πράγματα σχετικά με την χένα. Είμαι 23 χρονών με σκούρα καστανα μαλλια και από τα 18 έβαφα μαύρα τα μαλλία μου 2 φορές το χρόνο για να τους δώσω λάμψη κ έπιδή αποδεδιγμένα μου πάει. Πρόσφατα σε μία συζήτηση που είχα με μία φίλη άρχισα να σκέφτομαι την χένα. Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο βρξ´κα το μπλόκ σας. Εγώ πήγα στα χόντος κ αγόρασαν την Corpus Henna δεν ξέρω αν την γνωρίζετε. Με βάση αυτα που διάβασα κ κατάλαβα πήρα χθες την χένα την ανακάτεψα με ξύδι κ νερό την κάλυψα με μεμβράνη κ σήμερα το πρωή έβαλα σε καυτό νερό μέλι,κανέλα κ γαλικοκαφέ. Το ανακάτεψα, το σούρωσα κ το υγρό το έριξα στην χένα και μετα της έριξα αρκετά ζεστό νερό μέχρι να γίνει υγρή λάσπη. Το έβαλα στα μαλλία ( ηητέρα μου έπαθε σοκ όταν είδε το μπάνιο μέσα στην λάσπη). Έβαλα σκοφάκι και από πάνω πετσέτα κ μετα από τρεις ώρες την έβγαλα. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό!!! Τα μαλλία μου αστράφτανε και είχαν βαφτει( στο ήλιο κοκκίνιζαν) αλλά το μαύρο δεν ήταν κ κατράμη. Έχετε να μου προτείνετε κάτι γ την επόμενη φορά που να έχει καλύτερο αποτέλεσμα στο να βγει πιο μαύρο; Κ πόσο σιγνά μπορώ να το κάνω; Σας ευχαριστω πολυ γ την βοήθεια που μου δώσατε απο την αρχή, μπράβο σας κ πάλι!!!

Ανώνυμος είπε...

απο αυτα που γραφει πιο πανω, αυτη που αγορασες απο το χοντος και οχι απο τα βιολογικα ισως να μην ειναι και η καλυτερη, για δες στο χαρτι αν λεει οτι δεν πρεπει να εφαρμοζεται μετα απο χημικες βαφες..(διαβασε και παραπανω για λεπτομερειες).
Απο τη προσωπικη μου εμπειρια θα σου πω το εξης, οταν εφαρμοσα την οριενταλ, σκουρη καστανη, απο το κατασημα οικολογων, πανω στα μαυρα μου μαλλια βγηκαν ακομα πιο μαυρα, κατραμι!Συνεπως, αν δεν εχεις ασπρες χρησιμοποιησε την μαυρη, αν εχεις ανακατεψε μαυρη κ σκουρη καστανη.Μιλαμε βγηκαν πολυ μαυρα, εγω ψαχνω κατι που να μην βγαινουν τοσο μαυρα και
ελπιζω να μου απαντησουν στο ερωτημα μου με την σαντε 2 post ποιο πανω..(γιατι παντα εμενα με αφηνουν παραπονεμενη? :( snif!

Ανώνυμος είπε...

συνεχεια..
α! επισης, ξερω πως αν βαλεις ξυδι στα μαλλια κοκκινιζουν μετα, μηπως γι αυτο?

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φίλη που ρωτάς για την χέννα sante νομίζω ότι θα σου δώσουν πληροφορίες από την εταιρεία bioleon που την εισάγουν τηλ.
210-2321395. Είχα χρησιμοποιήσει κι εγώ την sante προ μηνών για μία φορά αλλά δεν μου κάλυψε τις άσπρες. Νομίζω ότι στη χέννα πρέπει να κάνουμε αρκετές επαναλήψεις μέχρι να αρχίζει να καλύπτει τα λευκά. Επίσης νομίζω ότι δεν πρέπει να αναμιγνύουμε βαφές διαφορετικών εταιρειών. Ήθελα να ρωτήσω όποια κοπέλα έχει χρησιμοποιήσει χέννα oriental εάν έκανε τα μαλλιά της ξηρά. Φαίνεται να είναι καλή ποιοτικά; Από την εταιρεία που την εισάγουν μου είπαν ότι έρχεται από Αφρική.
Επίσης έχω την εντύπωση ότι η Μαρία Βάγια που έδωσε τις πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες σχετικά με τις βαφές χέννας στα σχόλιά της το 2009 και 2010 δεν συμμετέχει πλέον στις απαντήσεις αυτού του blog. Ίσως ήταν κάποια κοπέλα σαν εμάς που βρέθηκε σ΄αυτό το blog και γνωρίζοντας κάποια πράγματα παραπάνω για τις χέννες έδωσε τις δικές της πληροφορίες. Αν δείτε από τον Απρίλιο του 2010 δεν έχει γράψει άλλο σχόλιο. To blog αυτό ανήκει στον Γιώργο Φαρφάρα, οπότε νομίζω είναι καλό να ανταλάσσουμε μεταξύ μας πληροφορίες. Το έχω ψάξει πολύ με τις βαφές μαλλιών. Είχα γράψει ένα σχετικό σχόλιο στις 25 Οκτωβρίου 2011. Εύα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή φίλη,σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Είδα οτι η ΟΡΙΕΝΤΑΛ γραφει οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιηθεί σε φρεσκοβαμμένα μαλλιά και οτι πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 20 μέρες απο τη τελευταία χημική βαφή. αυτό άραγε σημαίνει οτι εχει τπτ κατάλοιπα??????????? (Η logona έλεγε για τη σκόνη της 4-5εβδομάδες)
Την πήρα για να την εφαρμόσω πάνω απο τα λευκά που δεν βάφηκαν πολυ καλά με την ΣΑΝΤΕ και αυτό γιατι πρεπει να τα βαψω αμεσα και δεν μπορω να περιμενω ποτε θα φερουν τ ΣΑΝΤΕ με παραγγελια (ελπιζω να μην βγει κανενα περιεργο αποτελεσμα!
Η εφαρμογη θα ειναι τοπική αλλα παρολαυτα θα προσπαθήσω να δω αν τα ξηραινει και θα σου πω σε καμια βδομαδα (υποψη, εχω λιπαρα μαλλια).

Α! Επίσης η ΣΑΝΤΕ λεει οτι μπορει να εφαρμοστεί μετά απο χημική βαφή αλλά η χημική(ή άλλη χημική περιποίηση) δεν μπορεί να εφαρμοστεί μετα τη ΣΑΝΤΕ.Τι να σημαίνει άραγε κι αυτό, λέτε να έχει κ αυτη τπτ βλαβερό???

Τέλος, η ΟΡΙΕΝΤΑΛ δεν αναφέρει να έχει κπ πιστοποίηση ή έγκριση, πράγμα που με προβληματίζει. Μήπως να μην την αφήσω πάνω από 1,5 ώρες που λενε οι οδηγιες για τις λευκές(απ οτι εχω πληροφορηθεί η χενα πρέπει να μένει κανα τρίωρο για την κάλυψη των λευκών)ουφ!!αν μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας θα το εκτιμούσα..
Φέλυ

Ανώνυμος είπε...

Το μυστικό για τη χέννα που με ρωτάς πιο πάνω, είναι νομίζω ότι μετά την εφαρμογή της πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα πλαστικό σκούφο, το έχω πάρει από κατάστημα με καλλυντικά, για να υπάρχει θερμότητα όσες ώρες έχεις τη χέννα και να απελευθερωθεί το χρώμα...εγώ τη χρησιμοποίησα σκέτη.

Ανώνυμος είπε...

Όντως είναι σαν λάσπη απλά η εφαρμογή πρέπει να γίνεται γρήγορα για να μη στεγνώνει! Τα μαλλιά μου δεν τα κανε καθόλου ξηρά. Ίσα ίσα δυνάμωσαν και ένιωθα ότι είχαν περισσότερο όγκο.

Ανώνυμος είπε...

Φέλυ, ρωτάς σχετικά με πιστοποίηση της χέννας oriental. Ρώτησα ξανά την εταιρεία και μίλησα με μια εξυπηρετική κοπέλα η οποία μου είπε ακριβώς ότι η χέννα εισάγεται από την Αφρική αλλά η επεξεργασία γίνεται στη Γερμανία και κατόπιν συσκευάζεται στην Ελλάδα και περιέχει εντελώς φυτικά συστατικά καθώς επίσης κυκλοφορεί για πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Δεν μπορώ όμως να είμαι σίγουρη για τα συστατικά της. Εγώ βέβαια δεν έχω και μεγάλη ιδέα από χέννες. Σκέφτομαι πάντως κάποια στιγμή να τη χρησιμοποιήσω. Η χέννα sante όπως διαβάζω στο σάιτ http://www.bioleon.gr/Categories.aspx?pageid=23&lang=el έχει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό BDIH. Τι να πω, δεν είμαι σίγουρη.
Εύα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Εύα και ευτυχισμένη χρονιά σε σένα και όλους σας!αν και είχα πάρει Οριενταλ και ήθελα να μιλήσω με τους αντιπροσώπους, πέταξα το κουτί.. Η Οριενταλ που ρωτας δεν μου ξέρανε τα μαλλιά, φαίνεται να τα βοηθάει, ίσως να ωφείλεται στο αμλα(ή και στο άλλο συστατικο που τωρα δεν θυμαμαι) που έχει η σκούρη καστανή, τα κανει πιο δυνατα και δεν πεφτουν (ελπιζω να ωφείλεται σε κπ φυτικο συστατικο και οχι σε τπτ αλλο..ακουω διαφορα γι αυτο ειμαι καχυποπτη κ επισης μια κ δεν υπαρχει καμια επισημη αναφορα ή πιστοποιηση). Η Σαντε εχω την εντυπωση, δεν παίρνω κ όρκο, οτι δεν έγραφε κπ πιστοποιηση στο κουτι, στο σαιτ της Βιολεον αναφερεται ομως. Να σε ρωτησω και κατι, ειπες οτι ειχες χρησιμοποιησει Σαντε και δεν σου καλυψε τα λευκα, μηπως έχεις χρησιμοποιησει κπ αλλη 100%φυτικη που στα καλυψε καλυτερα? Τελικά, χρησιμοποιησα τη Οριενταλ 1εβδομάδα ακριβως μετά τη Σαντε και ολα καλα! Μου καλυψε τα λευκά σε παρα πολυ ικανοποιητικο βαθμο αυτή τη φορά, ίσως να ωφείλεται και στο ποσοστο μαυρης χεννας που χρησιμοποιησα(6 κουταλιές σκούρη καστανη +4 μαυρη), επισης, αυτη τη φορα δεν εβαλα καφε και λαδι. Το εψαξα λιγακι στο βιβλιο που εχει η hennaforhair και χρησιμοποιησα μαυρο τσαι που απο μονο του ειναι όξινο και μισο μικρο λεμονι (φοβηθηκα να βαλω πολυ γιατι εχω μαυρα μαλλια κ ηθελα να βαφτουν μαυρα..το λεμονι νομιζω τα ανοιγει γι αυτο). Επισης, οταν ειναι τα μαλλια καλυμενα με το σκουφακι καλο ειναι να τα ζεσταινουμε με λιγο πιστολακι για να βοηθησουμε να βγει η βαφη καλυτερα και να μην ξεραινεται η χεννα, αν ξεραθει, απ οτι καταλαβα, δεν βαφει ιδιαιτερα. Φελυ

Ανώνυμος είπε...

Φέλυ καλή χρονιά σε σένα και σε όλους. Με ρωτάς αν έχω χρησιμοποιήσει κάποια 100% φυτική βαφή και να μου κάλυψε τις άσπρες.Δυστυχώς 100% φυτική είναι μόνο η χέννα. Είχα χρησιμοποιήσει την κρέμα ligth brown της SURYA που έχει βελτιώσει πολύ τη σύνθεσή της απ΄ότι με ενημέρωσαν από την εταιρεία που είχα στείλει email στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν ελάχιστα χημικά και όχι επικίνδυνα. Μου κάλυψε τις άσπρες αλλά φεύγει σε πολύ λίγα λουσίματα και είναι και ακριβή, οπότε χρειάζεται εφαρμογή περίπου 3 φορές το μήνα και δε συμφέρει. Ενώ η χέννα ποτίζει την τρίχα και όσο συχνά τα βάφεις τόσο περισσότερο φαίνονται τα αποτελέσματά της. Χρησιμοποίησα ξανά για 2η φορά μετά από λίγους μήνες την SANTE στην σκούρα καστανή απόχρωση και αυτή τη φορά κάλυψε κάπως καλύτερα τις άσπρες.Δηλ.τους έδωσε μια ξανθωπή απόχρωση. Θα κάνω κι άλλη δοκιμή σε συνδυασμό με την σκούρα καστανή και την απόχρωση terra της SANTE. Πιστεύω ότι χρειάζονται αρκετές εφαρμογές τον πρώτο καιρό για να φανεί καλύτερα το χρώμα. Οι άσπρες πάντως δεν θα καλυφτούν εντελώς με τη χέννα. Πιστεύω όμως με τη συνεχή χρήση θα ποτίζεται η τρίχα και στο σύνολο το μαλλί θα έχει μια καλή εικόνα. Πάντως σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κι εγώ τη χένα ORIENTAL κάποια στιγμή. Αυτό που κάνεις όμως με το λεμόνι νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Διάβασε τα σχόλια της Μαρίας Βάγια παραπάνω που κάτι αναφέρει σχετικά. Αυτό που αναφέρεις με το βιβλίο που έχει η hennaforhair τι είναι που το βρήκες; Σ΄ευχαριστώ.
Εύα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, παιδιά έτσι είναι. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η βάση οξέως, ξυδι ή λεμόνι γιατί στο μέιγμα υπάρχουν και άλλα βότανα όπως ίντιγκο, το οποίο αχρηστεύεται η χρωστική του ικανότητα με το ξύδι ή λεμόνι. Γράφει η Μαρία Βάγια:

"Οι βαφές που αγοράζεις δεν έχουν μόνο χέννα, αλλά και άλλα βότανα. Η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο για τη χέννα είναι να την αφήσεις όλο το βράδυ σε μία βάση οξέος, όπως για παράδειγμα το λεμόνι ή το ξύδι, για να γίνει όσον το δυνατόν περισσότερη απελευθέρωση της χρωστικής της χέννας. Οι περισσότερες βαφές που υπάρχουν στην αγορά λένε ότι πρέπει να βράσεις νερό και να το ρίξεις στο μείγμα της σκόνης, αυτό όμως δεν επιτρέπει στην χέννα να απελευθερώσει όλη την χρωστική της δύναμη. Αν την άφηνες δηλαδή όλο το βράδυ, θα μπορούσες να έχεις ένα πλούσιο λαμπερό έντονο κόκκινο χρώμα που καθώς οξειδώνεται γίνεται όλο και πιο σκούρο στα μαλλιά σου, αντί για ένα θαμπό κόκκινο έως καροτί μερικές φορές χρώμα που γίνεται με το ζεστό νερό.
Το πρόβλημα είναι ότι στη σκόνη βαφής υπάρχουν και άλλα βότανα, όπως το ίντιγκο, το οποίο δεν λειτουργεί καθόλου με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Έτσι το ζεστό νερό είναι η μοναδική λύση. Για αυτόν το λόγο επέμενα στην αρχή ότι το καλύτερο είναι να αγοράζεις από μόνη σου το κάθε βότανο ξεχωριστά και να τα φτιάχνεις. Για παράδειγμα, σε αυτήν την περίπτωση το ίντιγκο ή κάποιο άλλο παρόμοιο βότανο θα το πρόσθετες στο τέλος, αφού είχες αφήσει όλο το βράδυ την χέννα σε μία βάση οξέως".

Πάντως θα ήθελα να ευχαριστήσω τη συγκεκριμένη κοπέλα με βοήθησε πραγματικά. Είχα άσπρες τρίχες και δεν ήθελα να βάψω τα μαλλιά μου με χημικές βαφές (δεν τα έχω βάψει ποτέ με χημικες βαφες). Χρησιμοποιήσα χέννα στην ξανθή απόχρωση και έκανα ξανθιές ανταύγειες στα μαλλιά μου. Αργότερα μπορεί να κάνω και άλλο χρώμα. Φεύγω αύριο για το εξωτερικό και έχω αγοράσει αρκετά κουτάκια χέννας για να παρω μαζί μου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με το τελικό αποτέλεσμα και πολύ τυχερή που διάβασα αυτά που έγραφε και δεν έκανα το λάθος να βάψω τα μαλλιά μου με χημικές. Ενα Μεγάλο Ευχαριστώ!

Μαρίνα

Ανώνυμος είπε...

To βιβλίο της χενα το βρήκα στο site της hennaforhair: http://www.hennaforhair.com/ Είναι στα αγγλικά. Είναι σε pdf και αν θέλεις το αποθηκεύεις στον υπολογιστή σου.
Είπες ότι δεν υπάρχει 100% φυτική βαφή εκτός απο τη χεννα και όμως η sante λέει 100% φυτική και αποτελείται από διάφορα φυτικά συστατικά. Είχα πει για τη συγκεκριμένη βαφή ότι δεν θυμάμαι να αναφέρει στη συσκευασία της κάποια πιστοποίηση, έκανα λάθος γιατί στο ίντερνετ είδα ότι αναγράφει πιστοποίηση ΒDIH.
Όσον αφορά αυτά που είπατε για τη βάση οξέως, έβαλα λεμονάκι και χρησιμοποίησα τη καστανή χέννα κατευθείαν(δεν περίμενα καθόλου για να επιρεαστεί το άλλο υλικό που περιέχει) διότι (υποθετικά) και χωριστά να ετοίμαζα τη χέννα και να την άφηνα όλο το βράδυ σε βάση οξέως, μετά όλο αυτό το μίγμα θα το ανακάτευα με το άλλο συστατικό που δεν θέλει βάση οξέως, που σημαίνει ότι στη τελική θα ανακατευόταν κι αυτό το συστατικό με το λεμόνι (τώρα θα μου πείτε οτι μέχρι τότε θα είχε αδρανοποιηθεί η οξύτητα,αχ!τι να κάνω πειραματιζομαι!). Αύτα που μου αναφέρατε τα λέει και στο βιβλίο που είπα αλλά επειδή ήθελα να βγάλει περισσότερο και λαμπερό χρώμα έβαλα λεμόνι. Πάντως, επίσης βρήκα οτι πχ το τσάι είναι και αυτό μια βάση οξέως (απαλότερη λογικά).
Φέλυ

Ανώνυμος είπε...

To τσάι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το λεμόνι ή το ξύδι σε οξύτητα. Οι ταννίνες του είναι αυτές που το κάνουν ελαφρώς όξινο, αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται με τίποτα σε οξύτητα με το λεμόνι ή το ξύδι.

Ανώνυμος είπε...

όλα αυτά που γράφεται τα βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρων συγχαρητήρια θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να κάνω μια ερώτηση είμαι έγκυος στο δεύτερο τρίμηνο και θέλω να βάψω το μαλλί μου με χεννα θέλω να μου πείτε αν η χεννα είναι αβλαβής για το έμβρυο και αν πρέπει να τα βάψω η όχι! ευχαριστώ περιμένω απάντηση σας.

Ανώνυμος είπε...

Φέλυ, 100% φυτική μόνιμη βαφή δεν υπάρχει. Η SANTE που είναι φυτική είναι χέννα. Εσύ συνεχίζεις να βάφεις τα μαλλιά σου με χέννα Oriental; Εξακολουθείς να είσαι ευχαριστημένη; Επίσης έχω ακούσει ότι στο μείγμα της χέννας μπορούμε να βάλουμε καφέ(εννοώ τον καφέ που πίνουμε) για να γίνει το χρώμα ποιο καστανό. Ισχύει; και πόση ποσότητα;
Εύα.

Ανώνυμος είπε...

Ευα γιατι λες οτι δεν υπαρχει 100% φυτικη βαφη? Η σαντε λεει 100% φυσικη, φυτικη, ειναι σκονη (σαν τη χενα)και αναγραφονται τα συστατικα στην συσκευασια που ειναι διαφορα φυτικα οπως καρυδι κλπ..μου το ειχε πει κ η αντιπροσωπος. Αν ξερεις κατι αλλο πες μου σε παρακαλω.
Οσο για την οριενταλ δεν ξαναεκανα απο το δεκεμβριο αλλα ένιωσα τα μαλλια μου να δυναμωνουν.Εχω ενα πακετο ακομα αλλα δεν νομιζω να ξαναπαρω επειδη δεν γραφει καμια πιστοποιηση, ουτε καν εοφ. Παντως, για να βαζει οριο 20+μερες για εφαρμογη μετα απο χημικη πρεπει να ειναι καλη. Λεω να στραφω σε σαντε η αν δεν με βολεψει logona.
Λαδι μη βαλεις γιατι συμφωνα με το βιβλιο (αλλα ρωτησα και στους αντιπροσωπους της οριενταλ) δεν θα ποτιστει καλα η τριχα με τη βαφη (εβαζα οσες φορες χρησιμοποιησα χενα αλλα μετα απο αυτο που διαβασα, δεν έβαλα την τελευταια φορα με την οριενταλ και δεν ειχα κπ προβλημα ξηροτητας μετα..κ αν εχεις βάλε μια σταγονα λαδι στο χερι σου,τριψτο να πασαληφθει στη παλαμη,εφαρμοσε το πρωτα στις ακρες και μετα στα υπολοιπα μαλλια).
Οσο για τον καφε, και απο αυτο εβαζα εκτος απο την τελευταια φορα επειδη διαβασα οτι δεν κανει, απ οτι θυμαμαι ελεγε οτι βρωμανε τα μαλλια κ προκαλει πονοκεφαλο..εχω κρατησει σημειωσεις με αυτα που βρηκα στ βιβλιο αλλα δεν τις βρισκω τωρα.Προσωπικα εχω προβλημα με πονοκεφαλους γενικοτερα και επαθα κπ φορες που τα εβαψα με χενα αλλα νομιζα οτι κρυωσα επειδη ημουν βρεγμενη κ εκτεθημενη τοση ωρα, ποιος ξερει.Επισης, την τελευταια φορα που δεν εβαλα καφε (εβαλα μαυρο τσαι)αρωματισα το μιγμα με γαριφαλο και ετσι δεν ξερω να σου πω τη διαφορα στη μυρωδια..τωρα μυριζε λιγο γαριφαλο που δεν τρελαινομαι ενω τοτε μου βρωμουσε η χενα για αρκετο καιρο (εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει να μενει η μυρωδια της χενας στα μαλλια). Παντως, οντως με τον καφε γινεται πιο καστανο, σπαει ολη την κοκκινη αποχρωση. Επισης, ειδα τωρα οτι και η σιλικονη εμποδιζει σαν το λαδι(σιλικονη κ σχετικα ξερω οτι εχουν τα σαμπουαν..γι αυτο μακρια απο τα σαμπουαν του σουπερ-μαρκετ)και μη βαλεις condicioner πριν τα βαψεις.
Ελπιζω να σε εχω καλυψει..και συγνωμη που καθυστερω να απαντησω.
Φελυ

Ανώνυμος είπε...

Όσο για σενα που είσαι έγκυος, κατ αρχας συγχαρητηρια και με το καλο να ερθει το μωρακι σου (και στα δικα μας!χα!χα!χα!),η γνωμη μου ειναι για να ειμαστε 100% σιγουροι μην τα βαψεις εκτος κι αν εχεις γκριζες τριχες αλλα οχι με τις χεννες που κυκλοφορουν στα χοντος!Ρωτησα στην εταιρια της henna oriental κ μου ειπαν προφορικα οτι ειναι 100% φυτικη και κανει για εγκυους. Το τονιζω οτι το ειπε προφορικα γιατι δεν υπαρχει καμια επισημη πιστοποιηση. Η logona αν θυμαμαι καλα ελεγε καταλληλη για εγκυους, οσο για την Σαντε μπορεις να ρωτησεις στη Bioleon και αν τη παρεις να το επιβεβαιωσεις διαβαζοντας τις οδηγιες.
Παντως, αν δεν ειναι μεγαλη αναγκη μακρια απο τις βαφες και τα χημικα γενικοτερα τωρα που εισαι εγκυος.
Φιλακια στο bebe
Φελυ

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τον καφέ που πίνουμε, βρήκα τις σημειώσεις μου και λέει οτι εμποδίζει τη βαφή της χέννας, τι να πω δεν ξέρω (βασικά αναφέρονται στη σκέτη χέννα που αφήνουν μια μέρα σε βάση οξέως).Όσες φορές έβαλα καφέ δεν μου άφησε κόκκινη απόχρωση.(Εδω, θελει πείραμα σε δυο τουφες μαλλιά, μια με καφέ και μια χωρις)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες! Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει το τηλ. για τη Henna Oriental, ψάχνω εδώ και πολύ καιρό να τη βρω στην πόλη μου. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ Logona και είμαι αρκετά ικανοποιημένη.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι αυτό είναι το site της εταιρίας για τη Henna Oriental http://www.ioannougroup.gr/contact.html θα χρειαστει να το επιβεβαιώσετε
Φελυ

Λαρισαία είπε...

Καλημέρα. Έχω μεσαία καστανά λεπτά μαλλιά με τα λευκά να είναι περίπου το 1/4-1/3. Οι χημικές βαφές δεν χρωματίζουν πάντα τις λευκές τρίχες, αλλά φοβάμαι και τα πιθανώς απρόβλεπτα αποτελέσματα της χημικής βαφής με τη χέννα . Τι συνιστάτε για την περίπτωσή μου; Υπάρχει κάποια αναγνώστρια σε παρόμοια κατάσταση;

Ευχαριστώ
Αφροδίτη

Ανώνυμος είπε...

Είμαι καινούργια στο θέμα, και ίσως λίγο ανίδεη μια και τόσο καιρό νόμιζα πως η χένα ήταν κάτι επίφοβο… τελικά ψάχνοντας για φυσικές , φυτικές βαφές βρέθηκα στη σελίδα σας… έχω ταλαιπωρήσει αρκετά τα μαλλιά μου, με τις χημικές βαφές και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βγάλω το φυσικό κόκκινο (πυρόξανθο , καροτί) με την χένα, μια και τα μαλλιά μου έχουν αυτήν την απόχρωση, και δεν θέλω να τα αλλάξω… το φυσικό μου είναι ξανθό σκούρο… οπότε η ρίζα θα βγαίνει έτσι…

maflo είπε...

εχω βάψει τα μαλλιά μου με χεννα οριενταλ συμφωνα με τις οδηγίες που βρηκα εδω (και επειδή δεν έχει ιντιγκο έβαλα λεμονι), τα άφησα 3 ώρες και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ
Να ρωτησω: στα συστατικά αναφέρεται καολίτης. Αυτό είναι μέταλλο ή όχι; Σε κάποια site αναφέρεται ως ορυκτό μέταλλο σε άλλα ως ορυκτο.
Επίσης, ζήτησα από την bioleon τα συστατικά της sante και για το σκούρο κόκκινο αναφέρεται alginat
/ αλγινικό
Τί σημαίνει αυτο;
Γνωρίζει κανείς;

Όντως από τους info@ioannougroup.gr μπορείς να παραγγείλεις με αντικαταβολή με χρέωση 2 ευρώ ανά παραγγελία (6,5 ευρώ το τεμάχιο)
Ωστόσο βρηκα και την ebio info@ebio.gr που έχει πιο οικονομική τη χεννα (5,9 ευρώ) αλλά με 7 ευρώ μεταφορικά
Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει για τα παραπάνω συστατικά Ευχαριστω πολύ!

maflo είπε...

Συνεχίζω, για να διευκρινίσω ότι είνια φαίνεται αρκετά σημαντικό αν τα ψάχνουμε αυτά μόνοι. Εγώ προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στον εοφ και είμαι αρκετά επιφυλακτική στις πιστοποιήσεις: εννοω ότι δε θα "πειστώ" από αυτήν και μόνο . Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι logona και sante έχουν απαγορευτεί από τον εοφ (αποφασίστηκε ανάκληση προϊόντων), γιατί λέει υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης
εχω βάψει τα μαλλιά μου με χεννα οριενταλ συμφωνα με τις οδηγίες που βρηκα εδω (και επειδή δεν έχει ιντιγκο έβαλα λεμονι), τα άφησα 3 ώρες και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ
Να ρωτησω: στα συστατικά αναφέρεται καολίτης. Αυτό είναι μέταλλο ή όχι; Σε κάποια site αναφέρεται ως ορυκτό μέταλλο σε άλλα ως ορυκτο.
Επίσης, ζήτησα από την bioleon τα συστατικά της sante και για το σκούρο κόκκινο αναφέρεται alginat
/ αλγινικό
Τί σημαίνει αυτο;
Γνωρίζει κανείς;
Να αναφέρω και το εξής: έχω εντοπίσει σε ένα σαιτ ότι οι σαντε και λογκινα δεν είναι εγκεκριμένες πλέον από τον εοφ, λόγω κινδύνου μόλυνσης....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
www.fsa.gr/Circulars/egk%201106.doc

Και όντως δεν έχω βρει να πουλούνται σε φαρμακεία, σε αντίθεση με την οριενταλ
Αλλά μένετε σε αυτο; Εγώ όχι. Ας πούμε η σαντέ έχει πιστοποίηση και δεν έχει εγκριθεί από τον εοφ... έλεος!
Οπότε ... εγω προσπαθώ μόνη να ψάχνω τα συστατικά
Γνωρίζει καμία κάτι; Επίσης, γιατί στην οριενταλ λένε 20 μέρες διαφορά από τη χημική ενώ στη σαντε οχι; Αντιφατικά μου φαίνονται όλα αυτα...
Εγώ είμαι υπέρ εγκυούλα να βάψεις τα μαλλιάκια σου!! Θα βγουν ανταύγεις πάνω στο φυσικό σου

Ευχαριστω πάρα πάρα πολύ για τις πληροφορίες!!
Όντως, μια φορά έκανα μάσκα με λάδι πριν περάσω την οριενταλ και δεν έπιασε καθόλου η ρίζα. Την επόμενη φορά μια χαρά ήταν πάλι! Καλέ νιώθω πολύ χαρούμενη που ανακάλυψα αυτόν τον φυσικό τρόπο βαφής.
Και η οριενταλ φυσική χέννα είναι...

Ανώνυμος είπε...

Εδω συστατικα κλπ για βαφές Sante http://www.sante.de/de/produkte/pflanzen-haarfarben/

Το alginat πρέπει να είναι το algin..
Δεν ξέρω τι είναι αλλά εδώ έχει ένα λεξικό για χημικά http://www.biodizionario.it/biodizio.php?view=A , το algin το έχει σαν κατι καλό

Ανώνυμος είπε...

H oriental λέει 20 ημέρες για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με τη βαφή. Αν τα βάψεις και την επόμενη ημερα δεν θα πάθεις και τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Α και όσον αφορά την πιστοποίηση αυτά είναι εντελώς αηδίες. Πληρώνουν και την παίρνουν. Το hondos center πουλάνει henna που είναι πιστοποιημένη -δεν θα πω το όνομα της- και έχει μέσα μέταλλα. Σκεφτείτε τι θα παθετε αν τη βάλετε στα μαλλιά σας

Ανώνυμος είπε...

O ΕΟΦ λέει ότι αποφάσισε την ανάκληση των προιόντων λόγω βακτηριολογικού κινδύνου. Αυτο δεν θα είχε να κάνει με τα συστατικά, αλλά για κάποιον άλλο λόγο. Για παράδειγμα μπορεί να πέρασε τίποτα στη συσκευασία. Περίεργο μου φαίνεταi! Τι βακτηριολογικός κίνδυνος κολλήσε ξαφνικά ολες τις φυσικές βαφές; Λίγο ύποπτο μου φαίνεται! Εχει στείλει κανείς e mail να ρωτήσει ή έχει πάρει κάποιος κανένα τηλέφωνο; Μπορείτε να πάρετε να ρωτησετε και την ΛΕΩΝ.
Πάντως μου φάινεται και πάλι πολύ περιέργο! Κάτι δεν πάει καλά...

Ανώνυμος είπε...

ναι εγω που χρησιμοποιησα για ένα διάστημα αυτη που λες απο τa Hondos και άλλες απο τα ίδια καταστήματα έχασα πάρα πολλά μαλλιά..εκεί που είχα πυκνά μαλλιά μετά έγιναν αραιά..εγω το καταλάβαινα, μιλάμε για μεγάλη διαφορά,ευτυχώς που είχα χοντρή τρίχα και πυκνά μαλλιά, α! και οι τρίχες μου έγιναν πιο λεπτές, (επίσης δεν ξέρω αν σε αυτό οφείλεται η αύξηση των λευκών μου μαλλιών).
Μια ερώτηση παρακαλώ, η Οριενταλ δεν έχει σίγουρα μέταλλα??Ελπιζω να μου απαντήσεις

Ανώνυμος είπε...

Οι βαφές που έχω δει στο hondos center και είναι από χέννα, όπως ισχυρίζονται, έχουν και οι δύο μέταλλα. Το πράγμα είναι εντελώς απαράδεκτο γιατί η μία είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ και αν δεν κάνω λάθος πουλιέται και σε φαρμακεία.
Για πάρτε τηλέφωνο το συγκεκριμένο προμηθευτή και ρωτήστε τον, μπορώ να την χρησιμοποιήσω πάνω από βαμμένα μαλλιά. Η απάντηση του είναι κατηγορηματικά αρνητική. Για να βάψεις τα μαλλια σου με την δική του βαφή, δεν πρέπει να έχεις βάψει ποτέ τα μαλλία σου με χημική, όπως ισχυρίζεται. Για αυτά τα χάλια μιλάμε!
Η Henna oriental, η Sante, η Logona, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑ KAI ΔΙΝΩ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ, οπότε μείνε ήσυχη...

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!
Ναι, αυτό το "ποτέ" τρομάζει, και εγώ το είχα πάρει οτι δεν ξέρουν τι τους γίνεται διότι η Οριενταλ έλεγε 20 μέρες..που να ήξερα!
Να σε ρωτήσω κατι άλλο αν ξέρεις, για να πετύχω πολύ καστανό σκούρο προς μαύρο με Sante, 40% μαύρο και 60% terra θα γίνει τίποτα? υπόψη, έχω λευκές.

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια απο πάνω
Δεν θέλω την καστανή σκούρα της Sante γιατί δίνει κόκκινη απόχρωση.

Ανώνυμος είπε...

Για να πετύχεις πολύ μα πολύ καστανό σκούρο, σχεδόν σαν μαύρο, πρέπει να βάψεις τα μαλλία σου πρώτα με την Terra και μετά αφού τα ξεπλύνεις να τα βάψεις με την Sante Black. Και αυτό στο λέω, γιατί έχεις άσπρες τρίχες, αλλιώς θα σου έλεγα να τα βάψεις με τη Sante Black απευθείας. Με αυτό θα έχεις σίγουρα τα αποτελέσματα που θέλεις. Το ξέρω είναι κουραστικό, μπορείς να κάνεις και αυτό που λες, αλλά θα σου πρότεινα να βάλεις 50% Black και 50% terra. Ακόμη μπορείς να αντικαταστήσεις την terra με την καστανή σκουρα της Sante. Το ξέρω κοκκινίζει λίγο, αλλά αφού θα την ανακατέψεις με Sante Black, θα σπάσει εντελώς η κοκκινίλα και θα βγει καστανό πιο σκούρο. Αυτό που λέω είναι ότι μπορείς να βάλεςι 50% καστανη σκούρα και 50% μαύρη. θα σκουρύνουν τα υπόλοιπα μαλλιά σου και θα γίνουν πιο σκούρα καστανά ανάλογα με την απόχρωση που ήδη τα έχεις. Αυτά όλα στα γράφω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω πιο είναι το χρώμα των μαλλιών σου αυτήν τη στίγμη. Καλό θα ήταν για να μην κουράζεσαι τσάμπα και ταλαιπωρείσαι να κάνεις μία δοκιμή πρώτα, σε ένα ξεχωριστό σημείο του κεφαλιού σου, για να δεις αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα και μετά να τα βαψεις όλα.

Μ.Β

Ανώνυμος είπε...

Μ.Β., σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Όμως, δε με πρόλαβες τα είχα ήδη βάψει(Sante 40% μαύρο+60% terra)αλλά δεν καλύφθηκαν καλα οι άσπρες και ξαναπέρασα τα άσπρα με την ίδια αναλογία αλλα και πάλι είναι αρκετά ανοιχτά. Σε κάποια χρονική φάση κοκκίνιζαν οι άσπρες..

Κοιτα τι γίνεται, πριν εφαρμόσω την συγκεκριμένη βαφή τα είχα βάψει με Οριενταλ:7-8κουταλιές της σούπας μαύρο+10 κουταλιές της σούπας σκούρο καστανό σε μαύρο τσάι(πάντα) και οι άσπρες βγήκαν μπλε-πρώτη φορά το έπαθα αυτό! μετά απο μια εβδομάδα τα ξαναπέρασα μόνο με σκούρο καστανό και μετριάστηκε λιγο το μπλε, δεν έφυγε όμως. Γι αυτό τήρησα με ευλάβεια τις αναλογίες 40-60, απο φόβο. Τι να πω, λέω να δοκιμάσω και αυτό που είπες με τη σκούρη καστανή της Sante(50-50). Ελπίζω να μην κοκκινίζουν! Θα κάνω και δοκιμη σε τούφα για να μην βγουν πάλι μπλε! Αν ξέρεις κάτι επι τούτου πες μου σε παρακαλώ.

Πραγματικά έχω κουραστεί με τις δοκιμές! Εχω και μακρια μαλλιά και μου είναι αδύνατον να εφαρμόσω το μίγμα σε όλα τα μαλλιά και μάλιστα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ειδικά με χέννα γι αυτό κάνω διάφορα, δουλεύω στα μπροστινά μαλλιά όπου έχω τα περισσότερα λευκά και τώρα έχω διχρωμία..ασε να μη στα λέω! Δεν έχω δοκιμάσει της logona..

Η οριενταλ βάφει νομιζω καλύτερα τις λευκές αλλά ρε συ πόσο σίγουρη είσαι οτι δεν έχει μέταλλα? Επίσης, η μαύρη της Σαντε που περιέχει μόνο ιντιγκο γιατί πρέπει να διαλύεται σε ζεστό νερό αφού σύμφωνα με αυτά που έχουν γραφτεί παραπάνω ζεστό νερό θέλει η χένα που έχει και άλλα συστατικά συν μέταλλα? Σύμφωνα με το βιβλιο στο hennaforhair και η χενα και το ιντιγκο διαλύεται σε κρύο νερό! ?????????

Αχ!! Θέλω να βρω μια λύση να ησυχάσω!

Ανώνυμος είπε...

H ORIENTAL ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΑ ΒΑΦΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ. Αυτές του Hondos Center που ανάφερες παραπάνω έχουν μέταλλα. Αν η Ο είχε μέταλλα και την είχες περάσεις πάνω από τα μαλλιά σου, αυτήν τη στιγμή θα μιλάγαμε όχι για βαφές, αλλά για περούκες. Τέλος έχω κάνει ειδικό τεστ πάνω στην Ο, όταν την πρωτοπήρα χρόνια πριν, σχετικά με το αν έχει μέταλλα και το έχει περάσει επιτυχώς. Δες τα αρχικά post που έχουν γραφτεί στην αρχή του blog, υπάρχουν πολλές πληροφορίες…
Που το είδες αυτό ότι ζεστό νερό θέλει η χέννα που έχει μέταλλα? Διάβασε τα αρχικά post. Δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό που γράφεις!
Σου κάνω παράθεση από αυτά που έγραφα στην αρχή του blog: «Οι βαφές που αγοράζεις δεν έχουν μόνο χέννα, αλλά και άλλα βότανα. Η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο για τη χέννα είναι να την αφήσεις όλο το βράδυ σε μία βάση οξέος, όπως για παράδειγμα το λεμόνι για να γίνει όσον το δυνατόν περισσότερη απελευθέρωση της χρωστικής της χέννας. Οι περισσότερες βαφές που υπάρχουν στην αγορά λένε ότι πρέπει να βράσεις νερό και να το ρίξεις στο μείγμα της σκόνης, αυτό όμως δεν επιτρέπει στην χέννα να απελευθερώσει όλη την χρωστική της δύναμη. Αν την άφηνες δηλαδή όλο το βράδυ, θα μπορούσες να έχεις ένα πλούσιο λαμπερό έντονο κόκκινο χρώμα που καθώς οξειδώνεται γίνεται όλο και πιο σκούρο στα μαλλιά σου, αντί για ένα θαμπό κόκκινο έως καροτί μερικές φορές χρώμα που γίνεται με το ζεστό νερό.
Το πρόβλημα είναι ότι στη σκόνη βαφής υπάρχουν και άλλα βότανα, όπως το ίντιγκο, το οποίο δεν λειτουργεί καθόλου με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Έτσι το ζεστό νερό είναι η μοναδική λύση. Για αυτόν το λόγο επέμενα στην αρχή ότι το καλύτερο είναι να αγοράζεις από μόνη σου το κάθε βότανο ξεχωριστά και να τα φτιάχνεις. Για παράδειγμα, σε αυτήν την περίπτωση το ίντιγκο ή κάποιο άλλο παρόμοιο βότανο θα το πρόσθετες στο τέλος, αφού είχες αφήσει όλο το βράδυ την χέννα σε μία βάση οξέως".
Με λίγα λόγια η χέννα και μόνη της να είναι, μπορεί να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, αλλά καλύτερα αποτελέσματα σου δίνει, όταν την αναμείξεις με μία βάση οξέως. Αυτό γράφει και το βιβλίο της Catherine Cartwright-Jones που ανέφερες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχουν και άλλα βότανα μέσα στις βαφές, που δεν ανταποκρίνονται με τον ίδιο τρόπο με τη βάση οξέως για αυτόν το λόγο, χρησιμοποιείς ζεστό νερό.
Σου βγήκαν μπλε γιατί χρησιμοποίησες ίντιγκο περισσότερο από ότι έπρεπε. Η καστανή σκούρα έχει άρκετο ίντιγκο έβαλες και μαύρη που στηρίζεται στο ίντιγκο, για αυτό θα πήραν αυτήν την απόχρωση οι άσπρες τρίχες. Οι υπόλοιπες καστανές όμως που έχεις θα σου έχουν σκουρύνει, δεν μπορεί να μην σου έχουν μαυρίσει. Οι υπόλοιπες τρίχες των μαλλιών σου πρέπει να πήραν τη σκούρα απόχρωση που ζητάς. Το πρόβλημα σου είναι όμως οι άσπρες τρίχες! Θα σου πω κάποια πράγματα απλά. Αν βάλεις στα μαλλιά σου μισή ποσότητα χέννα και μίση ποσότητα ίντιγκο θα σου βγουν καστανά. Αν αυξήσεις λίγο περισσότερο την ποσότητα του ίντιγκο θα σου βγούν λίγο πιο σκούρα καστανά. Αν τα βάψεις τα μαλλιά σου πρώτα με χέννα τα ξεβγάλεις και μετά μόνο με ίντιγκο θα σου βγουν μαύρα. Αυτό πιστεύω είναι προτιμότερο για άτομα που έχουν πολλές άσπρες τρίχες και επιθυμούν ένα πολύ σκούρο χρώμα για τα μαλλιά τους.
Δεν μπορείς όμως να χρησιμοποιείς ίντιγκο απευθείας πάνω από άσπρες τρίχες, γιατί θα σου γίνουν μπλε.
Αν αυτή τη στιγμή οι άσπρες τρίχες σου είναι μπλε πρέπει να τις περάσεις με μία βαφή που να κοκκινίζει και να έχει περισσότερο χέννα, για να σου βγουν καστανές. Στην προκειμένη περίπτωση είναι η καστανή σκούρα από Sante που κοκκινίζει και η καστανή σκέτη από Oriental. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ καστανή ανοιχτή και καστανή σκούρα από O, γιατί η καστανή της η σκέτη τα κοκκινίζει αρκετά, ενώ οι άλλες δύο, καστανή ανοιχτή και καστανή σκούρα, μου κάνουν όμορφες αποχρώσεις στις άσπρες ανάλογα με το τι θέλω να χρησιμοποιήσω κάθε φορά.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από πάνω

Αν οι άσπρες τρίχες σου βάφτηκαν και κοκκινίζουν και θες να σκουρύνουν, πρέπει να προσθέσεις μία βαφή που να έχει περισσότερο ίντιγκο. Στην προκειμένη περίπτωση καστανή σκούρα από Oriental ή ακόμα και μαύρη αν επιθυμείς πολύ πιο σκούρες αποχρώσεις στα άσπρα μαλλιά. Σε αυτήν την περίπτωση όμως πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι τα υπόλοιπα καστανά μαλλιά σου θα μαυρίσουν (αν βάλεις την μαύρη από Ο). Ακόμη αυτήν τη φορά τα μαλλιά σου δεν θα βγουν μπλε, γιατί απλούστατα οι άσπρες τρίχες θα είναι βαμμένες ήδη με βαφές που έχουν την σωστή αναλογία χέννα με ίντιγκο και δεν είναι πλέον άσπρες, οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Αυτά στα λέω όμως όλα στα τυφλά, γιατί δεν ξέρω πως είναι τα μαλλιά σου αυτήν τη στιγμή. Μην περιμένεις όμως οι άσπρες τρίχες να σου γίνουν ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα μαλλιά σου, θα έχεις κάποια διαφορά. Θα σου είναι πιο ανοιχτές σε σχέση με τα άλλα μαλλιά σου. Το θέμα είναι το τελικό αποτέλεσμα να βγαίνει όμορφο και να μην είναι κάτι παράταιρο! Αν δεν κάνω λάθος στο henna for hair, έχει πολλές φωτογραφίες.
Επισκέψου την ιστοσελίδα για να πάρεις μία ιδέα…
Πάντα να κάνεις μία δοκιμή, για να μην ταλαιπωρείσαι. Ακόμη να αφήσεις τη βαφή όσο περισσότερο μπορείς, για να βαφούν οι άσπρες καλά. Τέλος μην ξεχνάς ότι το τελικό χρώμα φαίνεται μετά από 2 με 3 ημέρες, όταν η βαφή έχει οξειδωθεί, τότε σκουραίνει περισσότερο…

Καλή σου Επιτυχία

Μαρία Β

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Β, σε υπέρευχαριστώ για όλα όσα έγραψες, για τον κόπο σου και τις πληροφορίες, και που είπες για το τεστ που έκανες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σε υπέρευχαριστώ!!!!!!!!!!! Όλα είναι πολύτιμα!!!! Θα τα μελετήσω και αργότερα με πιο καθαρό μαυλό.

Τα έχω διαβάσει όλα τα ποστ πάνω απο μία φορά αλλά μαλλον ξεχνάω..και δημιουργώ κπ δικά μου κριτήρια (αναφέρομαι στο ζεστό νερό). Και απο το βιβλίο διάβασα αρκετά και είδα τις φωτογραφίες. Μόνο που στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί σκέτη και καλή χένα κλπ.. γι αυτό ψάχνω τη καλύτερη λύση με ότι έχουμε εδώ. Επίσης προσπαθώ να αποφύγω να περάσω δυο φορές τα μαλλια με δυο διαφορετικές βαφές γιατί ήδη κουράζομαι πολύ..

Τα μαλλιά μου είναι μαύρα αλλά όταν βάζω μια τούφα απο τις άκρες στα χρωματολόγια πάντα είναι πιο ανοιχτά απο το σκούρο καστανό, συνεπώς στις ρίζες το χρώμα μου θα είναι σκούρο καστανό σύμφωνα με τα χρωματολόγια..αλλά όταν με βλέπεις λες μελαχρινή με μαύρα αλλά δεν είναι κορακί ούτε μαύρα-μαύρα με μια πιο προσεκτική ματιά. Λοιπόν, σε αυτά τα μαύρα μαλλιά οποιαδήποτε άλλη απόχρωση στα λευκά, αναγκαστικά, κατα τη γνώμη μου, φαίνεται παράταιρη :( Αν λοιπόν καταφέρω να κρατήσω τη μικρή αυτή καστανή απόχρωση στα μαλλιά μου τότε δεν θα είναι τόσο παράταιρη μια πιο ανοιχτή απόχρωση στις λευκές (ειδικά αν ανοίξουν και λίγο περισσότερο απο το φυσικό μου όπως γίνεται όταν πάω στον ήλιο). Λεω μήπως, μετά που θα τα έχω βάψει, και τα υπόλοιπα μαλλιά μου πέρα απο τις άσπρες θα φαίνονται μαύρα κατράμι, μήπως αν τα ξεπλύνω με rosemary ή κάποιο άλλο βότανο ή λεμονι ή χαμομήλι ή αν πάω στο ήλιο τώρα που καλοκαιριάζει (α!ή και ξύδι), καστανίσουν λιγάκι.. ε?

Εχω ξαναχρησιμοποιησει Ο. σκούρη καστανή και μαύρη αλλά σε άλλες αναλογίες και μάλιστα μια φορά είχα βάλει και λεμόνι. Βάζω μαύρο τσάι και γαρύφαλο.

Η χεννα Οριενταλ σκούρη καστανή+μαύρη δεν νομίζεις οτι τα βάφει πιο αποτελεσματικά και πιο σκούρα σε σύγκριση με Σαντέ??(Καλα η αναλογια που χρησιμοποιησα και αναφέρω στο προηγούμενο ποστ δεν με ικανοποίησε καθόλου γιατί την εφάρμοσα δυο φορές, τη μια πάνω στην άλλη και είναι πολύ ανοιχτά σε σχεση με τα υπόλοιπα). Αν επιτρέπεται, εσύ τη βαφή προτιμάς??
Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ και πάλι!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

H αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να μπω σε αυτό το blog. Το θέμα είναι ότι μου είχαν στείλει πολλά e mail που με ρώταγαν για βαφές και δεν περίμενα να υπάρξει τόσο μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον του κόσμου για όλο αυτό το ζήτημα. Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να απαντήσω σε όλα τα μηνύματα. Η περίπτωση σου ήταν όμως διαφορετική και το να σου βαφούν τα μαλλιά μπλε δεν είναι και ότι ευχάριστο!
Λοιπόν, εγώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ μόνο Oriental γιατί με συμφέρει πιο πολύ οικονομικά. Την αγοράζω από τους οικολόγους στην Αθήνα, οι οποίοι στα δύο πακέτα μου κάνουν πάρα πολύ καλή τιμή. Έχω καστανά μαλλιά και χρησιμοποιώ Ο ανοιχτή και Ο σκούρα, ανάλογα με τη διάθεση. Η Ο καστανή σκέτη δεν μου αρέσει η απόχρωση της. Στη θέση της έπρεπε να ήταν η Sante καστανή σκούρα. Αυτή μπορεί να κοκκινίζει αλλά μου αρέσει η απόχρωση που δίνει στα μαλλιά. Το κακό με τη S είναι ότι η συγκεκριμένη απόχρωση δεν έπρεπε να λέγεται έτσι αλλά να έχει το όνομα της Ο καστανής. Ακόμη για να βγάλεις την απόχρωση της καστανής σκούρας της Ο στη S πρέπει να αναμείξεις και τη μαύρη Sante, ενώ η Ο την έχει έτοιμη.
Πιστεύω ότι η S βάφει λίγο πολύ με τη ίδια δύναμη όσο η Ο, ίσως όμως η δεύτερη να υπερτερεί λίγο, λόγω ότι αποτελείται και από άλλα ινδικά βότανα που είναι γνωστά για τις ιδιότητες τους, όταν τα προσθέσουν στη χέννα. Η S εκτός από τα δύο γνωστά χέννα, ίντιγκο περιέχει και βότανα πιο ευρωπαικά, ενώ η πρώτη είναι γέννημα θρέμμα της Ανατολής. Έχω γράψει κάποια πράγματα σχετικά με όλα αυτά στην αρχή.
Το δεντρολίβανο δεν βάφει τα μαλλιά ξανθά, αυτό είναι λανθασμένη πληροφορία. Για να ανοίξεις τον τόνο των μαλλιών και να δώσεις ξανθές ανταύγειες στα μαλλιά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαμομήλι. Κάνε ένα ισχυρό ρόφημα από χαμομήλι και άσε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια αφού λούσεις τα μαλλιά σου και τελειώσεις με αυτά, βύθισε τα στο ρόφημα από χαμομήλι και άσε τα να μουλιάσουν 5 με 10 λεπτά ή αν αυτό σε δυσκολεύει, αφού τα βυθίσεις μέσα στο ρόφημα , τύλιξε τα με μία πετσέτα, την οποία θα την έχεις μουλιάσει και αυτή μέσα στο χαμομήλι. Για να δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα, στέγνωσε τα στον ήλιο.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και λεμόνι, έπειτα πρέπει να βγεις πάλι στον ήλιο. Το λεμόνι όμως κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο ξηρά. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το χαμομήλι και μετά αν θέλεις να πειραματιστείς μπορείς και με το λεμόνι.
Η αλήθεια είναι ότι τα μαύρα μαλλιά με άσπρες τρίχες είναι πιο δύσκολη περιπτώση να τα ταιριάξεις με τα άσπρα, όταν τα βάφεις με χέννα. Μακάρι, να υπήρχαν τα βότανα ξεχωριστά –από αξιόπιστη πηγή- και να τα συνδυάζαμε μόνοι μας, όπως στο εξωτερικό!
Θα σου πρότεινα να βάψεις τα μαλλιά σου με Ο καστανή σκούρα, όταν βγαίνουν οι άσπρες τρίχες και όταν τα θέλεις πιο σκούρα να προσθέτεις Ο καστανή σκούρα δεύτερη φορά ή Ο μαύρη. Ποτέ όμως να μην βάζεις Ο μαύρη μόνη της σε άσπρες τρίχες. Αν θέλεις μπορεί να τη συνδυάσεις με Ο καστανή, σε ποσότητα 50-50. όταν έχεις άσπρες τρίχες. Μόνη σου θα βρεις ότι είναι καλύτερο για εσένα και ανάλογα κιόλας με το γούστο σου, δεν σε βλέπω για μπορώ να σου πω! Εγώ τα βάφω τα μαλλιά μου κάθε μήνα και ίσως λίγο περισσότερο και δεν έχω κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα. Καλό ήταν να προσθέσεις στο μείγμα σου και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, βοηθάει να κρατήσει καλύτερα τη βαφή, ιδιαίτερα τις άσπρες τρίχες.

Σου εύχομαι για άλλη μία φορά καλή επιτυχία

Μαρία Βάγια

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Βάγια, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου!!!!!και την ευαισθητοποίησή σου!!Η αλήθεια είναι οτι είχα μπει κ εγω σε πειρασμό να σου στείλω μειλ αλλά δίστασα και σου απεύθυνα εδώ ένα ερώτημα τον Δεκέμβριο..

Πραγματικά, τώρα που μου συνέβει αυτό με τις μπλε τριχες είχα κλειστεί μέσα κανα μήνα(περίμενα μια βδομαδα για να εφαρμόσω ξανά την Ο και μετα, 3 εβδομαδες την παραγγελία της Σαντέ)..τώρα δεν είναι μπλε αλλά θέλουν βάψιμο, θα τα βάψω σε μια εβδομαδα και θα προσπαθήσω απο εδώ και πέρα να τα κάνω τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Θα σε ενημερωσω.. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω σκούρη καστανή Ο και να προσθέσω π.χ. 1/6 μαύρη (με φοβο και τρομο) διότι το έχω ξανακάνει κ σε μεγαλυτερη ποσότητα η μαυρη και ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα στις ασπρες απ οτι μονη της η σκουρη καστανη. Α! Θα βαλω και το αλάτι αφού το λες εσύ! Κάποια στιγμή είχα χρησιμοποιήσει σκούρη καστανή μαζί με μαύρη Ο στις αναλογίες 60-40η μαύρη και λιγο λεμόνι στο μίγμα και το χρησιμοποίησα αμέσως-αμέσως και είχαν βγεί αρκετά καλά..αλλά από οτι φαίνεται το λεμόνι εξουδετέρωσε το ιντιγκο και γι αυτό δεν βγήκαν τότε μπλε αλλά και η αναλογία νομίζω ήταν η σωστή..τι να πω. Τώρα που βγηκαν μπλε οι ασπρες η μαύρη ήταν σε μεγαλυτερη ποσότητα απο αυτήν(...και έβλαπα το μίγμα να φωσφορίζει μπλε και συνέχιζα..) Πάντως τότε με το λεμόνι μου βάφτηκαν πιο αποτελεσματικά οι άσπρες αλλά φοβάμαι να ξαναβάλω μήπως καταστρέψω τη βαφή σκεφτόμενη μήπως κάνω λάθος για την αποτελεσματικότητα και βοήθησε κατι αλλο που εκανα τοτε διαφορετικα. Ελπίζω το αλατάκι να κάνει τη δουλειά του :) Θα κάνω και άλλους πειραματισμούς σύμφωνα με αυτά που μου έγραψες, σκέφτομαι να τα βάψω και δυο φορές όπως είπες για να δω το αποτέλεσμα αλλά δεν θα είχα το κουράγιο να το κάνω συνέχεια.

Θα ήθελα να σου πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ γιατί μου άνοιξες τα μάτια, και στους υπόλοιπους εδώ νομίζω, στο ότι οι άλλες οι βαφές χέννας(στα Hondos κ αλλού) έχουν μέταλλα και γι αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αν έχουν βαφεί τα μαλλιά με χημική βαφή (και ούτε καν να τις χρησιμοποιούμε!) Τις χρησιμοποιούσα νομίζοντας οτι είχα κάνει την πιο υγιεινή επιλογή!!!αφού δεν τα έβαφα, όπως νόμιζα, με χημική αλλά με ένα φυτικό συστατικό κατευθείαν απο το δέντρο, και τις προτίμησα απο την Oriental γιατί ήταν πιο φτηνές!Που να 'ξερα!!Πριν αφαρμόσω χέννα τα είχα βάψει κπ φορές και πριν κπ μήνες με χρωμοσαμπουάν, μετά με χεννα Ο και αμέσως μετά με διάφορες βαφές χέννας απο τα Χοντος ειδικά με την ενισχυχμένη! Και μάλιστα τα ξέβγαζα αλλά δεν τα έλουζα γιατί καπου διάβασα οτι έτσι θα έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα! Το καλό είναι ότι με τις χεννες δεν έβαφα όλα τα μαλλιά αλλά τοπικά στά άσπρα. Ξανάευχαρστώ!!!!Τι κακό μπορούμε να κάνουμε στον ευατό μας νομίζοντας οτι κάνουμε το καλύτερο!

Οι έγκυες (και αυτές που θηλάζουν) άραγε μπορούν να τα βάψουν οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης και συστηματικά με 100%φυτική βαφή όπως οι Oriental και Sante και να τις αφήνουν αρκετά δηλ.πάνω απο μιάμιση ώρα?

Ανώνυμος είπε...

...συνέχεια απο πάνω
Επίσης, μήπως ξέρεις για τα φύλλα καρυδιάς, λένε πως αν ξεβγάζεις τα μαλλιά με το αφέψημα/(έγχυμα?) τα μαλλιά (κάθε μέρα μάλλον) κάνουν καλό στα (μαύρα?) μαλλιά γιατί δεν ασπρίζουν αλλά δεν ξέρω αν αυτή η μέθοδος περιορίζει το γκριζάρισμα των μαλλιών ή αν λειτουργεί ως βαφή.
Επίσης, το λάδι καρύδας-coconut oil-βοηθάει στον περιορισμό του γκριζαρίσματος? Ξέρεις κάτι γι αυτά? Θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσες. Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Οι έγκυες δεν έχουν κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα. Μπορούν να βάψουν τα μαλλιά τους με τις βαφές που έχουν προταθεί, είναι ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΕΣ!
Τώρα για τα φύλλα καρυδιάς, λέγεται ότι αν βράσεις τα τσόφλια τους και μετά βάλεις το υγρό στα μαλλιά σου, αυτό σκουραίνει τα καστανά μαλλιά και τους δίνει γενικά ένα πιο σκοτεινό καστανό τόνο.
Συγκεκριμένα, η συνταγή είναι να βράσεις 500 γρ τσόφλια σε 500 ml νερό για περίπου 15 λεπτά. Καλύτερα όμως να τα αφήσεις όλο το βράδυ στο νερό και μετά να το χρησιμοποιήσεις. Αυτό ενδείκνυται περισσότερο για τις άσπρες τρίχες.
Ακόμη αν θες μπορείς να το προσθέσεις και στο μείγμα από χέννα που φτιάχνεις.
Πάντως καλό είναι να τρως και 5 με 6 καρύδια την ήμερα, αφού είναι σημαντική πηγή ψευδάργυρου και χαλκού, απαραίτητα στοιχεία για τη σύνθεση της μελανίνης στα μαλλιά.
Το coconut oil μαζί με λεμόνι δεν βάφει τις άσπρες τρίχες, απλά λέγεται ότι βοηθάει στο πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Για αυτό όμως καλύτερα είναι τα βότανα που περιέχει ήδη μέσα η Ηenna Oriental, όπως το amla και το eclipta alba. Έχω αναφέρει για αυτά κάποια πράγματα στην αρχή.
‘Ένα γερό αφέψημα φασκόμηλου και πολλές φορές ξέβγαλμα με αυτό στα μαλλιά, λέγεται ότι βάφει τις άσπρες τρίχες, αν το κάνεις συνέχεια
Αυτό το είχα δοκιμάσει πολύ παλιά πριν χρησιμοποιήσω την χέννα και οφείλω να ομολογήσω, μου είχε γλυκάνει λίγο τις άσπρες τρίχες και δεν φαίνονταν τόσο έντονα. Είχα βέβαια ακόμα άσπρες τρίχες, αλλά δεν έκαναν τόση μεγάλη αντίθεση με τα υπόλοιπα μαλλιά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα επιμείνει πολύ. Η χέννα για εμένα ήταν πιο άμεση και γρήγορη λύση, αφού τα έβαφε στα γρήγορα, χωρίς καμία αναμονή.
Ακόμη λέγεται ότι η κατανάλωση μελάσσας βοηθάει να επαναφέρει τη μελανίνη στη τρίχα και να σταματήσει το γκριζάρισμα των μαλλιών. Έχει πολλές βιταμίνες και το σημαντικότερο 0 θερμίδες. Με δύο κουταλάκια του γλυκού δύο φορές την ημέρα οι άσπρες τρίχες λέγεται ότι θα αρχίσουν να σκουραίνουν και θα επανέρθουν στο φυσικό τους χρώμα. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά, αλλά έχω διαβάσει μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι λένε ότι έχουν δει αποτελέσματα. Αναφέρουν ότι καθώς μεγαλώνουν τα μαλλιά σιγά σιγά, οι ρίζες τους βγαίνουν σκούρες. Αυτό κυρίως οφείλεται στο χαλκό που περιέχει η μελάσσα, ο οποίος βοηθάει την επαναφορά της μελανίνης στην τρίχα.

Μαρία Β

Ανώνυμος είπε...

Ω σε ευχαριστώ παρα πολύ για την απάντηση!! Δυστυχώς ακόμα δεν κατάφερα να τα βάψω :( ανυπομονώ!!

Επίσης, διάβασα οτι ένα κουταλάκι του γλυκού με μαύρο σουσάμι και αμλα(?εκτός κι αν το μπερδευω με το alba eclipta) σε ίση ποσότητα το πρωι μολις σηκωθείς (το πινεις) με νερό για εξι μηνες επαναφέρει το χρώμα για αυτούς που είναι μεχρι 40 χρονών, προφανώς αναφέρονται στο πρόωρο γκριζάρισμα που γίνεται λόγω σύγχρονης ζωής έλλειψη βιταμινων κλπ
Ευχαριστώ και πάλι και εκ μέρους όλων για τα φώτα σου! Εύγε!

Μαρια κ. είπε...

καλησπερα σε ολους θα ηθελα να σας ευχαριστησω για τις πολυτιμες πληροφοριες που δωσατε. Ειμαι 27 χρονων και το τελευταιο διαστημα ψαχνω πολυ για βιολογικα καλλυντικα, γιατι υπαρχει παραπληροφορηση και πολλα βαπτιζονται φυσικα χωρις να ειναι. ετσι βρηκα και το site, επειδη θελω να κανω μια αλλαγη στα μαλλια μου )τα τελευταια 2 χρονια δεν τα βαφω)και επειδη εχω ασπρες τριχες, θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να πετυχω μια πιο δαμασκηνη αποχρωση στα καστανα μου μαλλια. ευχαριστω εκ των προτερων. Μαρια Κ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι η παραπάνω κοπέλα με τις μπλε τρίχες, ήθελα να ρωτήσω αν κάνει να προσθέσω αιθέριο έλαιο λεβάντα ή άλλο στο μίγμα henna oriental όπου έχω βάλει ένα κουταλάκι αλάτι(και μάυρο τσάι επίσης)...φοβάμαι μήπως κάνει καμιά αντίδραση (ήδη την έχω πατήσει δυο φορές με τα πειράματά μου)
F.

Υ.Γ. Οσο για την δαμασκηνή απόχρωση δες στο site hennaforhair αν το έχει επιχειρήσει κανένας ή στο βιβλίο που έχει αναρτημένο στο συγκεκριμένο σάιτ

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια απο πάνω..

Επίσης, αν έχετε να μου προτείνεται κανένα ωραίο αιθέριο έλαιο (και αν το συγκεκριμένο βοηθάει στη βαφή των λευκών ακόμα καλύτερα..)

Ευχαριστώ πολύ!

Μαρια κ. είπε...

ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΩ.

Ελένη είπε...

Καλησπέρα σας !! Διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια και με βοήθησαν πολύ... κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μπορώ να βάλω χένα πάνω σε βαμμένο μαλλί με βαφη του εμπορίου,αρκεί να είναι 100% φυσική έτσι ? Τα μαλλιά μου είναι μαύρα ..τα είχα κόκκινα και αποφάσησα να τα γυρίσω στο φυσικό μου (καστανό) όμως βγήκαν πολύ πιο σκούρα και δεν μου αρέσουν καθόλου!!! Η ρίζα έχει βγει και είναι στο φυσικό της χρώμα... έχω περάσει ανοιχτεσ καστανές βαφές απο πάνω... Ντεκαπάζ δεν θέλω να το κάνω, ήδη το έχω καταστρέψει αρκετά... Αν βάλω χένα κόκκινη πιστεύετε θα ανοίξει καθόλου ? Κάποτε να έβαφα με χένα κόκκινα και ήταν πανέμορφα.... Επίσης ξέρετε αν η χένα "Brahma" είναι 100% φυσική? Αυτή χρησιμοποιούσα αλλά όταν είχα φυσικό καστανό και έβγαινε ένα πολύ ομορφο καστανοκοκκινοπορτοκαλί,κάπως έτσι...Θέλω πάλι αυτο το χρώμα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελένη μάλλον πρέπει να τα ξαναδιαβάσεις..το ξέρω είναι πολλά αλλά..
Στις χέννες συνήθως προσθέτουν μέταλλα αλλά δεν το λένε, δεν το γράφει πουθενά, σου λένε μόνο να μην τα βάψεις με χέννα ποτέ ή μέχρι και εγω δεν ξέρω πόσο αν τα έχεις βάψει με χημική βαφή, όπως η συγκεκριμένη που αναφέρεις. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ! Αυτό συμβαίνει γιατί γίνεται μια αντίδραση μεταξύ χημικών ουσιών και μετάλλων και μπορεί να σου προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα μαλλιά. Αν ξέρεις αγγλικά διάβασε το βιβλίο στο σάιτ hennaforhair. Επίσης, σε αυτό το σάιτ μπορείς να βρεις και την απάντηση για το κόκκινο που ψάχνεις.
Εδώ έχει αναφερθεί η henna oriental και κάποιες αλλες βαφές οπως και η Sante ως απόλυτα ασφαλείς.
Ένα σκεπτικό ή κόλπο είναι να διαβάζεις τις οδηγίες ή να ρωτάς αν μπορείς να τα βάψεις πάνω απο τα βαμμένα με χημική βαφή μαλλιά σου. Αν σου πουν όχι, ε τοτε μη τα βάψεις αφου σου το λένε κιολας..και εσυ θα καταλαβεις οτι εχει μεταλλα..αλλά οι ίδιοι οι πωλητές και αντιπρόσωποι μπορεί να μην έχουν ιδέα για τα μέταλλα..μόνο με μια ανάλυση θα το μάθεις..

Ελένη είπε...

Μάλλον μπερδεύτηκα με όλα αυτά που διάβασα... Έγινε, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !

Ανώνυμος είπε...

Ελενη, δεν ξερω αν ηταν σαφή έτσι όπως τα έγραψα, πάντως η χέννα oriental είναι μια χαρά για να βάψεις τα ήδη με χημική βαφή μαλλιά σου και θα τη βρεις σε καταστήματα με βιολογικά όπως αυτό των οικολόγων στην ακαδημίας..
επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποιες αναφέρονται εδώ ως ασφαλείς και 100% φυτικές κ φυσικές..αυτές οι 100% φ.φ. είναι σε μορφή σκόνης
Καλή επιτυχία
F

Ελένη είπε...

Ναι ναι, διάβασα και το βιβλίο που μου είπες... Πρέπει να είναι 100% φυσική λοιπόν! Επειδή εδώ που μένω λίγο δύσκολο να βρω έχω δει ότι υπάρχει και στο ίντερνετ και μπορείς να παραγγείλεις... Κάτι θα κάνω !! Ευχαριστώ :)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Συγχαρητήρια για αυτά που γράφετε. Είναι πολύ ενδιαφέροντα και δίνουν πολύ σημαντικές πληροφορίες. Εγώ είμαι 27 και έχω φυσικά ξανθά μαλλιά τα οποία ήταν πολύ ανοιχτά αλλά τώρα έχουν γίνει ξανθό σκούρο. Για αυτό και θα ήθελα να τα ανοίξω με ανταύγειες. Η βαφή της SANTE ανοίγει τα μαλλιά; Γιατί είχα διαβάσει για τη βαφή της Logona ότι δεν ανοίγει τα μαλλιά. Τι θα μου προτείνατε;

Μαρια κ. είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΙΝΤΙΓΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΕ SITE ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ? ΜΑΡΙΑ Κ

Unknown είπε...

Καλησπέρα σε όλους! Και εγώ αφού διάβασα στο συγκεκριμένο blog τίς πρώτες δημοσιεύσεις προμηθεύτηκα καστανή henna oriental (δυο πακέτα). Τα μαλλιά μου είναι καστανά φυσικά μέχρι περίπου τη μέση της πλάτης. Θα φτάσουν δύο πακέτα ή πρέπει να πάρω και άλλα;
Έκανα χθες μία πρόχειρη δοκιμή σε κάποιες φύτρες στο σβέρκο που έχουν ψιλοασπρίσει με χλιαρό νερό σκέτο και σε δύο ώρες δεν έγινε τίποτα απολύτως.
Τώρα που έχω διαβάσει όλες τις δημοσιεύσεις Θα ξαναπροσπαθήσω σε όλα τα μαλλία με μάυρο ζεστό τσάι για κανένα τρίωρο και βλέπουμε. Πάντως είδα στα συστατικά ότι και το καστανό περιέχει intigo οπότε λογικά δε θα βάλω λεμόνι και δε θα το αναμείξω ώρες πριν την εφαρμογή. Μήπως κάποιος ξέρει τι κανει το κονιάκ; Αν βοηθάει να βάλω...
Ευχαριστώ προκαταβολικά. Όταν τα βάψω θα σας πώ τι έγινε.
vassou

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα...θα ήθελα να ρωτήσω για τις βαφές του Κορρέ, αν ξέρετε κάτι...Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έχουν λίγα χημικά, αλλά πόσο βλαπτικές μπορεί να είναι;Είμαι γενικά ένα άτομο λιγάκι ευαίσθητο στις συνθετικές ουσίες αλλά δεν έχω βάψει ποτέ τα μαλλιά μου στη ζωή μου για να ξέρω σίγουρα...Η μαμά μου τα βάφει με αυτές και γενικά είναι πολύ ικανοποιημένη, αλλά ποτέ δεν παρουσίασε, απ' ό,τι θυμάμαι τουλάχιστον εγώ, αλλεργική αντίδραση σε καμία βαφή, ακόμη και στις ΤΕΛΕΙΩΣ χημικές που χρησιμοποιούσε πριν τον Κορρέ (Loreal, Colleston και τέτοιες).Επίσης, άμα κάνω το τεστ αλλεργίας για τη βαφή (αυτό με το δέρμα στον αγκώνα και πίσω από το αυτί) και δεν πάθω τίποτα, μπορώ να είμαι σίγουρη ότι και με την κανονική εφαρμογή της δε θα πάθω τίποτα και όλα θα πάνε καλά;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ανώνυμος είπε...

χρησιμοποιησα brahma henna μαυρη απο τα hondos.θα μου πεσουν τα μαλλια;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμη/ε 10/9 καλησπέρα.
Δεν είμαι και ειδικός στο θέμα των βαφών και της χέννας, αλλά από τα σχόλια των παραπάνω ανθρώπων, που απ' ό,τι φαίνεται ασχολούνται με τα βιολογικά καλλυντικά κλπ και γνωρίζουν κάτι παραπάνω, έβγαλα ορισμένα συμπεράσματα.Οι βαφές του Χόντου,καταπώς φαίνεται, δεν περιέχουν γνήσια χέννα, αλλά νοθευμένη με μέταλλα, κάτι που δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά.Δε λέω ότι θα σου πέσουν, αλλά δεν θα έχει και καμιά σημαντική διαφορά αυτό από το να χρησιμοποιήσεις μια χημική βαφή του εμπορίου/κομμωτηρίου.Οι παραπάνω σχολιαστές που το έχουν ψάξει καλύτερα το θέμα επισήμαναν 3 μάρκες γνήσιας χέννας:τη σκόνη Surya,τη Henna Oriental και τη Longona.Τώρα, αν σου πω τη γνώμη μου, καλύτερη μου φάνηκε από τα λεγόμενά τους η Henna Oriental(και οικονομική σχετικά).Αυτές δεν τις βρίσκεις στο Χόντο.Την Οriental άκουσα μπορείς να τη βρείς στο κατάστημα των Οικολόγων στην Πανεπιστημίου, για τις άλλες δε θυμάμαι (νομίζω κάπου μιλάνε γι' αυτό στα προηγούμενα σχόλια...)...
Όσο για τη βαφή που πήρες, είναι πολύ πιθανό να είναι νοθευμένη με μέταλλα.Ένας τρόπος νομίζω να διαπιστώσεις αν ισχύει αυτό είναι το χρώμα της σκόνης.Αν είναι πράσινη-λαδί, τότε είναι κανονική χέννα.Αν όμως έχει σκούρο χρώμα ή μαύρο, όμοιο με την απόχρωση που θέλεις να πετύχεις, θα σε συμβούλευα να το αφήσεις.Δεν είμαι σίγουρη όμως για την εγκυρότητα του τεστ αυτού, γι' αυτό θα σου πρότεινα να διαλέξεις γνήσια χέννα από τις παραπάνω μάρκες που επισήμαναν οι προηγούμενοι σχολιαστές.
Τώρα, η αλήθεια είναι ότι αν τα μαλλιά σου είναι ήδη βαμμένα με χημική βαφή και τα βάψεις με τέτοια νοθευμένη χέννα, θα έχεις τεράστιο πρόβλημα.Τα μέταλλά της αντιδρούν με την αμμωνία της χημικής βαφής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν τα μαλλιά πράσινα (!)ή μοβ, να ξεραθούν και να καούν.Απ' ό,τι κατάλαβα, κάτι τέτοιο θα ήταν η απόλυτη καταστροφή, οπότε πρέπει να προσέξεις να το αποφύγεις!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας !!!Πολύ καλό το blog σας!

Εγώ προσωπικά έχω πρόβλημα τριχόπτωσης και η κομμώτρια μου είπε ότι η χέννα τα δυναμώνει .
Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία?

Επίσης η χέννα Oriental ξανθό ανοίγει τα ανοιχτά καστανά μαλλιά?

Έφη Β.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας. ξερει κανεις για την henna brahma? ειναι η μονη που βρισκω. την εχει δοκιμασει καποιος?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 15/10 8.12
Πιστεύω το παραπάνω σχόλιο για τη Henna Brahma και αυτές που πουλάνε σε καταστήματα καλλυντικών όπως ο Χόντος θα το βρεις αρκετά κατατοπιστικό...

Ανώνυμος είπε...

ναι οκ απλα δεν μπορω να βρω αλλη κ ρωτησα καποιον που την εχει δοκιμασει πως τη βρηκε. ειπαμε οκ ειναι λιγο πιο ελαφρια κ ανωδυνη απ τις χημικες αλλα οχι η καλυτερη. κ εφοσον δεν βρισκω αλλη ειπα να ακολουθω αυτην. δεν ειπα οτι δεν καταλαβα κατι ειπα πωσ φανηκε σε καποιον που τη δοκιμασε. μαλλον εσυ δεν καταλαβες.....

Ανώνυμος είπε...

θα βρεις αλλη στ καταστημα οικολογων στην πανεπιστημιου (οριενταλ λεγεται)..εγω ειχα βρει κ στα ιλισια ή αν μενεις εκτος παρε τηλεφωνο στους αντιπροσωπους να σε κατατοπισουν (καποιος πρεπει να εχει γραψει τηλ.). Την brahma την εχω χρησιμοποιησει για ενα διαστημα, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΣΥΣΤΗΝΩ,εγινε δουλεια δε λεω, αργοτερα ομως ειχα προβλημα με τριχοπτωση που ομως δεν εψαξα που ωφειλοταν. Παντως εδω αναφερεται πως θα εχει κπ προβλημα με τριχοπτωση ή αλλα μονο αν εχει βαψει προηγουμενως τα μαλλια του με χημικη βαφη κ χρησιμοποιησει τις συγκεκριμενες. Επισης, στην συσκευασια λεει οτι ειναι ενισχυμενη και φυσικα δεν αναφερει με τι ειναι ενισχυμενη ;) ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ Β.ΜΕΤΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!! Τελος, εμενα μου φαινεται τσιμπιμενη η τιμη της οριενταλ, εχει ακριβυνει, αν κπ ξερει καποιο αλλο καταστημα που την πουλαει φθηνοτερα ας μας πει, ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

kanei 3,80 sto hondos. .to mono poy mporw na kanw na parw thlefwno ston antiproswpo tote. menw ektos athinwn. bebaia den xerw poso tha m stoixisei h oriental meta ap ayto gt logika tha exei k metaforika alla anyway. eyxaristw......

Ανώνυμος είπε...

ο αντιπρόσωπος πιθανότατα να σου συστησει καποιο καταστημα στη περιοχη σου με το οποιο συνεργαζεται με αλλα προιοντα, τοτε δεν θα σου στοιχισει καθολου μεταφορικα..παρε εσυ κ ποτε δεν ξερεις τη λυση θα δοθει

Ανώνυμος είπε...

euxaristw poly gia th bohthia sou na sai kala.... tha prospathisw na epikoinwnhsw k an exw neotera tha sas pw... thnks......

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα βρήκα Henna Oriental στο Hondos Center της Νέας Σμύρνης με 7,20 Ε το κουτί.Την αγόρασα και θέλω να δω τι δουλειά θα κάνει...

Ανώνυμος είπε...

gnwrizei kapoios th henna healthtrade? den xeroun na mou poun an bafei panw se ximikh gia na xerw an einai agnh.... exei kaneis idea? thn brhka 5 eurw ta 200 gr. parepiptontws oriental den briskw..... oyte mou apanthse o antiproswpos ths....

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι βρήκα στο Χόντο μια καινούρια, δε θυμάμαι πώς τη λένε ακριβώς...μια ελληνική βιολογική, που είναι από μια εταιρία κρητικών βοτάνων.Δεν έγραφε συστατικά και μόλις είδα ότι παράγεται στα Ζωνιανά, είπα να μην την αγοράσω!Προχθές, κατάφερα και έβαψα τα μαλλιά μου με henna oriental και μου βγήκε ένα πολύ ωραίο, φυσικό μαύρο χρώμα.Δεν περίμενα να μου βγει τόσο καλό, γιατί τα μαλλιά μου είναι μακριά μέχρι τη μέση και χρησιμοποίησα μόνο δυο κουτιά των 100 γραμμαρίων!Αλλά τελικά άξιζε τον κόπο.Ωστόσο, έχω μια απορία:όταν ξέβγαλα τη χέννα, δεν έβαλα σαμπουάν, από φόβο μήπως φύγει το χρώμα, αλλά μόνο κοντίσιονερ.Μέχρι και σήμερα, το ίντιγκο φέυγει από τα μαλλιά μου και βάφει το δέρμα μου και τα ρούχα μου γαλάζια!Μήπως έπρεπε να τα ξεβγάλω με σαμπουάν τελικά;Προχθές ήταν ολόμαυρα και τώρα οι άκρες μου φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στο φυσικό τους σκούρο καφέ(ή μήπως φταίει για αυτό η χέννα που οξειδώνεται;)...Τι να κάνω για να μου κρατήσει πιο πολύ το χρώμα και να παραμείνει μαύρο την επόμενη φορά;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμη/ε 28/10 17:28, όταν λες ότι κάνει 3,80 στο Χόντο, αναφέρεσαι στην τιμή της Brahma ή της Oriental;Γιατί εγώ στο Χόντο της Ν.Σμύρνης, το μόνο κατάστημα όπου έχω καταφέρει να τη βρω, την Οriental την αγόρασα 7,20 ευρώ το κουτί!Αν υπάρχει κάποιο κατάστημα που την πουλάει φθηνότερα, θα ήθελα πάρα πολύ να μου πει κάποια παρακαλώ ποιό είναι γιατί είναι ακριβούτσικη στη Ν.Σμύρνη!

Ανώνυμος είπε...

oxi 3.80 h brahma enoousa. k se ena katasthma oikologwn brhka mia healthtrade 5 eyrw ta 200 gr mono pou den xerw ti einai k an einai kali. an xerei kapoios as m pei....

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ...ελπίζω να μη σταματήσει να φέρνει ο Χόντος Oriental γιατί δε μπορώ να βρω πουθενά αλλού...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τι έμαθα σήμερα...ότι ακόμα και η χέννα είναι καρκινογόνη!!!
news.launcher.pathfinder.gr/health/214588.html

Ανώνυμος είπε...

Έχω πάθει σοκ...έχω ανεπάρκεια ενζύμου g6pd (αυτή που δε σου επιτρέπει να φας κουκιά και να μυρίσεις ναφθαλίνη, για να γίνω πιο κατατοπιστική) και μόλις είδα στην ιστοσελίδα του hennaforhair.com ένα "παραθυράκι" που έλεγε ότι η χρήση της χέννας σε άτομα με τέτοια ανεπάρκεια (και όταν λέω χρήση εννοώ και τατουάζ και βαφή και τα πάντα!)μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αιμόλυση, η οποία μπορεί να αποβεί και μοιραία!Έχω κατατρομάξει...Παράλληλα, το έψαξα και σε άλλες ιστοσελίδες που είχαν να κάνουν με τη συγκεκριμένη ανεπάρκεια του ενζύμου και το επιβεβαίωσα, ότι τα άτομα με ανεπάρκεια g6pd δεν πρέπει να χρησιμοποιούν χέννα!
Εγώ πριν μια εβδομάδα έβαψα τα μαλλιά μου με χέννα και δεν έπαθα τίποτα...Αλλά θα μου πεις, εδώ άτομα που έτρωγαν χρόνια κουκιά και είχαν την ανεπάρκεια δεν πάθαιναν τίποτα, ώσπου μια φορά και μόνο αναγκάστηκαν να τρέξουν στο νοσοκομείο.Μια φορά μόνο γίνεται η στραβή...:'(
Μου πρέπει να στραφώ στις χημικές βαφές και δε μου αρέσει καθόλου αυτό.Και το χειρότερο, θα πρέπει να ελέγχω πια να έχουν χέννα και να κάνω αλλεργικά τεστ.Κι αν είμαι αλλεργική, την έκατσα!Θα δοκιμάσω του Κορρέ και της Αpivita, που έχουν τα λιγότερα χημικά, αλλά και πάλι, θα προτιμούσα να τα βάψω με χέννα χωρίς να ρισκάρω...Πάντως, ψάξτε το κι εσείς αυτό με το g6pd και προσέξτε με τη χέννα, είναι μάλλον σοβαρό...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης (συνεχίζω από πάνω), επειδή βάφω τα μαλλιά μου μαύρα, μήπως ξέρει καμιά σας αν και πού μπορώ να βρώ καθαρό ίντιγκο στην Ελλάδα;Για αυτό δεν έγραφε τίποτα η ιστοσελίδα, άρα δεν πρέπει να είναι επικίνδυνο για άτομα με ανεπάρκεια g6pd, και θα ήθελα να το δοκιμάσω, για να μην καταφύγω σε χημικές βαφές!

Ανώνυμος είπε...

Για την Ανώνυμη, για το site που παραπέμπει και γράφει ότι η henna είναι καρκινογόνα, έχω να πω ότι αυτά είναι εντελώς ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Το συγκεκριμένο site δεν μας παραπέμπει σε κανένα Link για το πως και που βρήκε αυτήν την πληροφορία. Η henna είναι γνωστή για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες και έχει μία ιστορία μεγαλύτερη των 6000 ετών. Αν όσοι έβαφαν τα μαλλιά τους και μετά τους έπεφταν και αντιμετώπιζαν πρόβλημα τριχόπτωσης, η χέννα θα είχε σταματήσει να χρησιμοποιούταν εδώ και αιώνες. Αυτα είναι εντελώς ανοησιες, βάφω τα μαλλιά μου τόσα χρόνια και όταν πάω στην κομμώτρια, στην κυριολεξία με θαυμάζει για τη δύναμη, την ομορφία και την ανθέκτικότητα των μαλλιών μου, Τα μαλλιά μου είναι πολύ δυνατά. Αυτά τα πράγματα που γράφει αυτό το Link Που μας παράθεσες είναι εντελώς απαράδεκτα και αστεία, μέχρι και ύποπτα μπορώ να σου πω. Ενα πρόχειρο ψάξιμο να κάνω στο διαδίκτυο μπορώ να σου βρω χίλια άλλα site που γραφουνε για τις αντικαρκινικές ιδιότητες της χέννας
Να και κάποιο Link στα γρήγορα απο σοβαρό site Και έρευνες που έχουν διεξαχθεί τώρα και όχι απο το 2005, όπως το αμφιβόλου σπουδαιότητας link που μας έδωσες
http://scialert.net/fulltext/?doi=ijp.2012.483.489&org=11
Και πρόσεχε αυτές είναι από Τουρκία πάλι
"the study shows that the plant can be exploited as a source of novel drug development for cancer treatment."
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Το site ονομάζεται science alert και παρακάτω έχει και references για ότι γράφει, πράγμα που του δίνει εγκυρότητα και σοβαρότητα. Θα μπορούσα να σου δώσω μία πληθώρα link, που λένε το ίδιο πράγμα, αλλά δεν έχω χρόνο. Αυτό που έχω να σου πω είναι να μην ανησυχείς καθόλου και να μην εμπιστεύεσαι link, τα οποία στερούνται σοβαρότητας, γράφοντας τέτοιες ανοησίες, χωρίς καν να μας γράφουν που βρήκαν αυτήν την πληροφορία. Αυτό με την τριχόπτωση πάντως είναι πραγματικά αστείο, για να μην πω κάτι άλλο!

Μ B

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που παρέθεσες και ακόμα περισσότερο που ξαναμπήκες στο site και απαντάς!Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη μελέτη ούτε εγώ την εμπιστεύτηκα, καθώς είναι από τουρκικό πανεπιστήμιο και δε μου φάνηκε και τόσο ακριβής, αλλά ήθελα να την παραθέσω, για την ψάξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.Για άλλο λόγο σταμάτησα να βάφω τα μαλλιά μου με χέννα, κάτι το οποίο με λυπεί πολύ γιατί τα έκανε πραγματικά υπέροχα...Έχω ανεπάρκεια g6pd και η χρήση χέννας μπορεί να μου κάνει κακό.Αυτό το διάβασα, πολύ δυστυχώς, σ' ένα παραθυράκι για τις αντενδείξεις στο hennaforhair.com και τρελάθηκα μόλις το είδα...Ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα.Το έψαξα και σε ιατρικές ιστοσελίδες για την πάθησή μου και διαπίστωσα ότι τελικά ισχύει μάλλον.
Anyway...εγώ τώρα ψάχνω να βρω ίντιγκο στην Ελλάδα, αλλά δε νομίζω να πουλάνε πουθενά (δεν παραγγέλνω από Ιντερνετ, καθότι ασύμφορο).Όποια μου πει πού μπορώ να βρω άμα υπάρχει, θα της είμαι υπόχρεη.Επίσης, κάτι άσχετο:Ξερει καμία κανένα κομμωτήριο που να αγοράζει μαλλιά για extensions;Καληνύχτα προς το παρόν...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και απο μένα.
Ευτυχώς βλέπω οτι συνεχίζεται το θέμα γιατί χρειάζομαι την βοήθεια όσον ξέρουν.
Εγώ εδω και τρεις μήνες βάφω τα μαλλιά μου σε κομμωτήριο με βαφή nayo που στο νετ είχα βρει ως βιολογική κλπ. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο δεν ισχύει!
Το φυσικό μου είναι σκούρο καστανό και ήθελα να τα ανοίξω όσο μπορούσα, σε ένα σοκολατί, καστανό ίσως.
Μέ την βαφή τώρα είναι σκούρο χάλκινο.(κάτι που δεν θέλω)
Αυτό το μήνα θέλω να τα βάψω μόνη μου και διάβασα εδω για την χέννα.
Μπορώ να βάλω πάνω απο την βαφή nayo; και αν ναι τι χρώμα; έχω ελπίδα να μην τα κάνω πάλι κόκκινα αλλά καστανά;

Ανώνυμος είπε...

Για την κοπέλα που έχει ανεπάρκεια ενζύμου g6pd, έχεις διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο;
http://www.hennapage.com/henna/encyclopedia/medical/g6pd.html
Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό! Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα νήπια και γενικώς στα παιδιά μικρής ηλικίας που έχουν την ανεπάρκεια ενζύμου και λέει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούν χέννα, γιατί υπάρχει κίνδυνος μέχρι και για αιμόλυση.
Τώρα όσον αφορά τους ενήλικες, οι άντρες έχουν περισσότερο πρόβλημα σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιήσουν χέννα σε μικρές ποσότητες.
Ακόμη γράφει:
"A healthy G6PD deficient adult may safely have small applications of henna. If the G6PD deficient adult is anemic, or suffering an infectious disease, henna is inadvisable" Ακόμη γράφει:
"If you are a henna artist, and a person wants henna that might be G6PD deficient, ask them if their physician has ever told them they are G6PD deficient. Ask them if fava beans make them anemic. If they do not know, ask if a physician has ever strongly cautioned them against using:

· aspirin
· nonsteroidal anti-inflammatory drugs
· fava beans
· quinine
· naphthalene fumes
· mothballs

If they respond in the affirmative, it is advisable to keep their henna to a minimum"

Εσύ χρησιμοποιείς τα παραπάνω;

Λοιπόν, ας δούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε με την περίπτωση σου. Το άρθρο γενικά αναφέρεται περισσότερο σε αυτούς που χρησιμοποιούν χέννα ως τατουάζ. Γενικώς μπορείς να χρησιμοποιείς χέννα, αλλά σε μικρές ποσότητες. Οι βαφές henna oriental και sante, δεν περιέχουν μόνο χέννα, αλλά και μία πληθώρα από άλλα βότανα. Επομένως με εξαίρεση τις κόκκινες βαφές , οι οποίες περιέχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό χέννα, οι άλλες έχουν πιο μικρή ποσότητα. Το κρατάμε αυτό σαν σκέψη και συνεχίζουμε.
Οι βαφές που πρέπει να στραφείς, για να είμαστε ακόμη πιο ασφαλείς, είναι οι Sante και όχι οι Oriental, για τον απλούστατο λόγο ότι στηρίζονται περισσότερο σε πιο «δυτικά βότανα», όπώς το Junglans Regia (η καρυδιά) και λιγότερο στη χέννα (με εξαίρεση τις κόκκινες της Sante). Για παράδειγμα οι βαφές Terra και Nut Brown, έχουν πολύ λιγότερη χέννα σε σχέση με τις άλλες.
Τώρα όσον αφορά το ίντιγκο, αυτός ήταν ένας λόγος που άργησα να σου απαντήσω. Ναι, μπορείς να βρείς! Η Sante η Black δεν έχει καθόλου χέννα είναι μόνο ίντιγκο. Εδώ και χρόνια, όταν τη χρησιμοποιούσα, το χρώμα της σκόνης μου φαινόταν ότι είναι αποκλειστικά ίντιγκο, αλλά στην ετικέτα γράφανε ότι περιέχει και χέννα. Έτσι πίστευα ότι έχουν προσθέσει κάποιο πάρα πολύ μικρό ποσοστό χέννας μαζί με το ίντιγκο. Απλώς ήμουνα καχύποπτη γιατί στη κάθε βαφή της Sante, ήταν η ίδια ετικέτα με τα ίδια βότανα, πράγμα που δεν είναι σωστό, διότι το ποσοστό και η σειρά των βοτάνων αλλάζει ανάλογα με το χρώμα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, η σειρά των βοτάνων που αναγράφεται στη συσκευασία πρέπει να είναι ίδια με το ποσοστό που έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε χρώμα, πράγμα που δεν έχει σωστά τηρηθεί στις ετικέτες.
Έκανα κάποια έρευνα στο εξωτερικό και εξακρίβωσα αυτά που λέω. Κοίτα εδώ
http://www.sante.de/en/produkte/pflanzen-haarfarben/pflanzen-haarfarben/
Η ετικέτα της συσκευασίας εδώ στην Ελλάδα δεν είναι σωστή. Πήγαινε τώρα εδώ
http://www.sante.de/en/produkte/pflanzen-haarfarben/pflanzen-haarfarben/
Βλέπεις ότι πρώτο βότανο είναι η Junglans Regia, πράγμα που υποδηλώνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της βαφής περιέχει το συγκεκριμένο βότανο και πολύ λιγότερο χέννα, αφού βρίσκεται αργότερα στα συστατικά. Σε κάθε βαφή που θα πατήσεις με το ποντίκι θα δεις ότι αλλάζουν όχι μόνο κάποια συστατικά, αλλά και η θέση τους στη σειρά της ετικέτας.

Συνέχεια πιο κάτω

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις Sante Black, η οποία είναι ουσιαστικά ίντιγκο στα μαλλιά σου, με την προϋπόθεση να μην έχεις άσπρες τρίχες, διότι θα σου γίνουν μπλε. Ρίξε μια ματιά εδώ για να πάρεις μία ιδέα
http://www.hennaforhair.com/mixes/jonathan/
Αν έχεις μία ή δύο άσπρες τρίχες διάσπαρτες στο κεφάλι σου δεν θα αποτελέσει πρόβλημα αν όμως έχει αρκετές και βρίσκονται όλες μαζί, τότε θα σε συμβούλευα να βάλεις ένα μικρό ποσοστό χέννας - χρησιμοποιώντας τις βαφές της Sante- τοπικά στα σημεία που έχεις πολλές άσπρες τρίχες, να τα ξεπλύνεις και μετά αφού στεγνώσουν να τα περάσεις με την Sante Black.
Ακόμη κράτα σαν σκέψη ότι η Sante δεν είναι κάποια τυχάρπαστη βαφή, έχει πιστοποίηση και έχει κερδίσει και κάποια βραβεία. Στη συσκευασία στην Ελλάδα δεν αναγράφει πουθενά στις προφυλάξεις την περίπτωση σου, πράγμα που έπρεπε να το έχουν κάνει γιατί αν κάποιος σαν και εσένα χρησιμοποιήσει μεγάλη ποσότητα δεν σου λέω τις καστανές βαφές τις Sante, αλλά τις κόκκινες, και πάθει κάτι, τότε θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αν στραφείς νομικά.
Απλά εσύ στείλε τους ένα email –μιλάω στο εξωτερικό και όχι για εδώ- και ρώτησε τους για αυτό, να δούμε τι θα σου απαντήσουνε. Ακόμη ρώτα ποιο είναι το ποσοστό της χέννας με αριθμούς, ειδικότερα στις καστανές αποχρώσεις τους σε σχέση με την καρυδιά. Για παράδειγμα, πόσο είναι 30% , 20 %, να μας γράψουν το ποσοστό των συστατικών, αν είναι εφικτό. Στο μέλλον μπορείς να αλλάξεις γνώμη και να θες να χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητας βαφής και από τις άλλες αποχρώσεις της Sante . Για αυτό πρέπει να σου απαντήσουν, για να μην έχεις καμία αμφιβολία.
Όπως και να έχει, αυτό που σου είπα να κάνεις παραπάνω είναι ασφαλές! Επομένως δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
Θυμάμαι παλιά, ένας προμηθευτή, που γνώριζα στην Αθήνα, ο οποίος έφερνε και αυτός ίντιγκο. Δεν το πρόλαβα όμως, το ήξερα γιατί έπαιρνα από αυτόν καυστική σόδα, την οποία την χρησιμοποιώ για να φτιάξω σαπούνια. Ο συγκεκριμένος μου είχε πει ότι το έδινε στην εταιρεία που φτιάχνει το σαμπουάν Jonhson - παλιά είχαν βγάλει σαμπουάν που περιείχε ίντιγκο- αλλά δεν πουλούσε και ο συγκεκριμένος προμηθευτής δεν ξανάφερε. Κρίμα, γιατί θα το έφερνε και σε πολύ καλή τιμή και ότι θα έφερνε θα ήταν απόλυτα ασφαλές και όχι νοθευμένο ή μπαγιάτικο.

Τώρα όσον αφορά την κοπέλα με την βαφή Nayo, μπορεί να χρησιμοποιήσει την καστανή σκούρα της Henna Oriental. Καλό είναι να περιμένει όμως 2 εβδομάδες, για να δέσει καλύτερα η χέννα με τη βαφή που έχει χρησιμοποιήσει. Ακόμη στις συμβουλές της oriental αναφέρει κάπου ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι, αν έχεις ξηρά μαλλιά, στο μείγμα. Αυτό είναι λάθος γιατί το λάδι εμποδίζει την χρωστική ικανότητα της βαφής. Διάβασε τα post που έχω γράψει αρχικά, θα βρεις πολλές πληροφορίες για το θέμα.
Ακόμη να έχεις υπόψιν σου ότι το χρώμα της χέννας ως τελικό αποτέλεσμα, θα το δεις την επόμενη ημέρα. Αυτό γίνεται γιατί καθώς έρχεται σε επαφή με τον αέρα, οξειδώνεται και σκουραίνει.
Τέλος ρίξε μία ματιά εδώ, για να πάρεις κάποια ιδέα σχετικά με το πως βάφει η χέννα.
http://www.hennaforhair.com/mixes/index.html

Μαρία Βάγια

Ανώνυμος είπε...

Μαρια Βάγια, σε ευχαριστώ και πάλι, αν και έχω ψιλομπερδευτεί …ειλικρινά συγγνώμη άμα σε ζαλίζω με τις απορίες μου!Διάβασα αυτό που παραθέτεις για τη χρηση της χέννας σε παιδιά και ομολογώ ότι αυτό ήταν που με μπέρδεψε στην αρχή, που δίνει περισσότερη έμφαση σε μικρά παιδιά…Επίσης, σε κάποια άλλη σελίδα του hennaforhair.com διάβασα πάνω κατω το εξής: “Though you can generally assume that it is safe to henna a healthy female over the age of 12, do not henna a child or infant's hair without first consulting your physician to determine the child has G6PD deficiency.”Αφού το διάβασα αυτό, συμπέρανα ότι κάνει κακό μόνο σε μικρά παιδιά και καθησυχάστηκα, μετά όμως έγραφε ότι αιμόλυση μπορούν να πάθουν (γενικά και αόριστα) τα άτομα με την ανεπάρκεια, δηλ. απ’ ό,τι κατάλαβα όλα τα άτομα αυτά, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Εκεί όμως που επήλθε η μεγαλύτερη σύγχυση, ήταν στο σημείο όπου μιλάει για τα χρωμοσώματα στη σελίδα που μου παρέθεσες.Τα πράγματα με εμένα έχουν ως εξής:Έχω ανεπάρκεια g6pd επιβεβαιωμένα (δηλαδή παρουσιάζω την πάθηση, δεν είμαι φορέας, δεν κουβαλώ απλώς το γονίδιο στον οργανισμό μου) και αυτό σημαίνει ότι δεν κάνει να καταναλώσω κουκιά ή να έρθω σε επαφή με ναφθαλίνη.Έχω επίσης από τη στιγμή της γέννησής μου μια καρτέλα η οποία αναγράφει επάνω ποιες ουσίες δεν κάνει καθόλου να παίρνω και ποιες άλλες μπορώ σε μεγάλη ανάγκη και για θεραπευτικές δόσεις.Η χέννα δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά έχω μπει σε ιατρικά σάιτ για την πάθησή μου κι εκεί την έχω δει στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών τους (την ουσία lawsonia, συγκεκριμένα).Τώρα, σε ό,τι αφορά αυτό το μπέρδεμα με τα χρωμοσωματα, την ανεπάρκεια την έχω κληρονομήσει από τη μητέρα μου, η οποία μάλιστα έχει ολική έλλειψη του ενζύμου και όχι απλώς ανεπάρκεια όπως εγώ.Ο πατέρας και η αδερφή μου είναι υγιείς.Η αδερφή μου λογικά θα είναι φορέας μάλλον, αλλά δεν παρουσιάζει ανεπάρκεια, δηλαδή μπορεί να φάει κουκιά, απ’ όσο ξέρω τουλάχιστον.Άμα ξέρεις και βγάλεις άκρη από όλο αυτό το μπέρδεμα, και συμπεράνεις κάτι για τη χρήση της χέννας, θα σου είμαι κάτι παραπάνω από υπόχρεη!
Επίσης, πώς ορίζεις εσύ τη μικρή ποσότητα χέννας;Την προηγούμενη φορά που βάφτηκα, χρησιμοποίησα 200γρ. σε μαλλιά μέχρι τη μέση και μου φάνηκε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω περισσότερη…Σχετικά με το ίντιγκο τώρα, εγώ τότε που τα έβαψα χρησιμοποίησα μαύρη oriental, η οποία πρέπει να έχει αρκετό ίντιγκο μέσα, γιατί ξέβαφε συνέχεια και για τρεις μέρες είχα γίνει σαν στρουμφάκι!Στενοχωρήθηκα βέβαια με την κόκκινη χέννα, γιατι ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμάσω και το κόκκινο, αλλά τι να κάνουμε…εκεί ίσως κάνω μια εξαίρεση και πάρω καναν Κορρέ. Το μαύρο είναι αυτό που με ενδιαφέρει όμως κυρίως και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό με το ίντιγκο!Άσπρες τρίχες δεν έχω, οπότε νομίζω μπορώ να το χρησιμοποιήσω άφοβα.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι να κάνω που ξεβάφει και βάφει όλο μου το σώμα και τα υπάρχοντα γαλάζια…υπάρχει κανένα κόλπο για να σταθεροποιείται το χρώμα;Και επίσης, δεν ξέρω κάποιο μαγαζί να την πουλάει την περιοχή μου…Αυτό το περιβόητο κατάστημα των οικολόγων στο κέντρο, πού μπορώ να το βρω;Το ψάχνω εδώ και μήνες!!!







Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ και γω πολύ!(η κοπέλα με την nayo ειμαι)
Ελπίζω να τα καταφέρω και να εχω καποιο αποτελεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, έκανα αρκετή έρευνα στο διαδίκτυο και όσες περιπτώσεις συνάντησα καμία δεν αναφέρει ενήλικο που να πάθει αιμόλυση από χρήση χέννας. Όλες οι περιπτώσεις είναι για μικρά παιδιά που μάλιστα σε κάποιες από αυτές, τους έχει εφαρμοστεί χέννα σε όλο τους το σώμα. Σε κάποια site μάλιστα παρατήρησα μία άστοχη γενίκευση του όλου ζητήματος και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, εννοώ ότι αναφέρουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν χέννα άτομα που έχουν ανεπάρκειας G6PD και όταν πάω στο link που με παραπέμπουν, βλέπω πάλι τη συνήθη ιστοσελίδα με τα παιδάκια. Δεν έχω βρει τέτοιο περιστατικό ούτε σε ενήλικο άντρα που είναι πολύ πιο ευάλωτος σε σχέση με τις γυναίκες, παρά μόνο σε παιδάκια.
Βρήκα την ιστοσελίδα που διάβασες και αυτό που γράφει παρακάτω, το έχει πάρει από το γνωστό βιβλίο της Catherine Cartwright-Jones, για τη χέννα. Το link όμως που έχει στηριχτεί η πληροφορία είναι η wikipedia. Πάω λοιπόν στη wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Glucose-6-phosphate_dehydrogenase_deficiency
η οποία γράφει «Henna has been known to cause haemolytic crisis in G6PD-deficient infants». Πάω στο link (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1718961/), το οποίο έχει στηριχτεί η πληροφορία στη wikipedia, για περαιτέρω σωστή έρευνα και πάλι καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα «Haemolytic crisis in glucose-6-phosphate dehydrogenase deficient individuals following topical application of henna occured in four children» Βλέπεις λοιπόν, ότι η πληροφορία που διάβασες και βρήκες στηρίζεται σε link που αναφέρεται σε παιδιά και όχι σε ενήλικες, επομένως χαρακτηρίζεται από ανακρίβεια.
Το link που σου έδωσα είναι της Catherine Cartwright-Jones, της ίδιας που έχει γράψει το βιβλίο για τη χέννα και έχει στηριχτεί και παρθεί η πληροφορία στο site που βρήκες. Στο βιβλίο όμως κάνει μία ανακριβής νύξη, δίνοντας μόνο το ένα link στη wikipedia, ενώ στο συγκεκριμένο άρθρο έχει κάνει ολοκληρωμένη δουλειά, χρησιμοποιώντας έναν αριθμό αναφορών και δίνοντας link που τεκμηριώνουν σωστά και άρτια τη τοποθέτηση της πάνω στο ζήτημα.
Για τα χρωμοσώματα που με ρωτάς -αν δεν κάνω λάθος- στα άτομα που παρουσιάζουν τη ανεπάρκεια G6PD, το γονίδιο, το οποίο ρυθμίζει την παραγωγή του ενζύμου παρουσιάζει μετάλλαξη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ένζυμο που παράγεται να μην είναι λειτουργικό ή να μην είναι πλήρως λειτουργικό. Το συγκεκριμένο βρίσκεται στο Χ χρωμόσωμα. Το θέμα είναι ότι οι άνδρες φέρουν ένα μόνο αντίγραφο του γονιδίου, ενώ οι γυναίκες φέρουν δύο αντίγραφα. Έτσι λοιπόν, στις γυναίκες αρκεί το ένα μόνο από τα δύο αντίγραφα να παράγει λειτουργικό ένζυμο, για να μην εμφανίσουν την ανεπάρκεια. Τώρα πιστεύω ότι γίνεται κατανοητό, όταν γράφει το άρθρο: «G6PD deficiency is a recessive x-chromosome sex-linked inheritable trait. If males have that trait on their x chromosome, they will be affected. For females have the trait on one of their x chromosomes, they will not be affected. If both of a female's x chromosomes are G6PD deficient, they will be affected.”
Το θέμα είναι ότι όχι μόνο της στιγμής της γέννησης σου δεν περιέχει η καρτέλα που σου δώσανε την χέννα ως τις ουσίες που πρέπει να αποφεύγονται από κάποιον με την εν λόγω ανεπαρκεία, αλλά ακόμα και τώρα, στη χώρα μας, τουλάχιστον από ότι έχω δει, συνεχίζουν το ίδιο .
Όταν σου έγραψα να βάλεις μια μικρή ποσότητα χέννας στα μαλλιά σου, αναφερόμουν στην περίπτωση που έχεις άσπρες τρίχες σε κάποια σημεία μαζεμένες και είναι έντονα ευκρινείς στο κεφάλι σου, να εφάρμοζες τοπικά στα μέρη αυτά και όχι σε όλο το κεφάλι σου βέβαια, μία ποσότητα χέννας Sante, για να μην έχουν μία ανεπιθύμητη απόχρωση, όταν τα βάψεις μόνο με ίντιγκο. Σημείωσε για άλλη μία φορά ότι η Sante terra και η Nut brown έχουν μειώσει το ποσοστό χέννας, βάζοντας ως πρωταρχικό συστατικό τη Junglans Regia (καρυδιά).

Συνέχεια πιο κάτω

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ θετικό για σένα που δεν έχεις άσπρες τρίχες γιατί τότε δεν έχεις κανένα μα κανένα πρόβλημα, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη Sante Black, η οποία δεν έχει καθόλου χέννα, όπως αναγράφεται στο site που σε παρέπεμψα πιο πάνω. Ακόμη κάτι που μου ήρθε στο μυαλό μου τώρα, έχει δει τι βότανα περιέχει η Henna Oriental Black; Για δες τα συστατικά της…
Αν θέλεις αργότερα να χρησιμοποιήσεις χέννα πιο εκτεταμένα και σε πιο μεγάλες ποσότητες, καλό θα ήταν να συμβουλευόσουν το γιατρό σου. Ακόμη καλό θα ήταν, όπως σου ανέφερα παραπάνω, να στείλεις ένα email στη Sante, να δούμε τι θα σου πουν.
Το ότι ξεβάφει το ίντιγκο και βάφει όλο σου το σώμα, όπως μου το περιγραφείς, δεν είναι φυσιολογικό. Κάνεις κάποιο λάθος στη προετοιμασία και εφαρμογή του μείγματος.
Υποπτεύομαι ότι έχεις κάνει την βαφή πολύ παχιά στη σύσταση της, η οποία πρέπει να είναι στην υφή της, όπως είναι ένα γιαούρτι. Ο πιο χαρακτηριστικός όρος που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό είναι «thin yogurt consistency». Με λίγα λόγια πρέπει να την κάνεις λεπτή όσο ένα γιαούρτι, αλλά όχι τόσο λεπτή, ώστε να σου φεύγει σαν νερό από το κεφάλι.
Τώρα τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις που ζήτησες
1)ΒΙΟΦΩΣ 58 Ε.Π.Ε. Πανεπιστημίου 58 Ομόνοια - Αθήνα - Τηλ.: 210 3800320 - 210 3800321 - 210 3800342
Ουσιαστικά είναι δύο καταστήματα το ένα δίπλα στο άλλο. Οι οικολόγοι στην Αθήνα, λόγω κάποιας διαφοράς έχουν διασπαστεί σε δύο ξεχωριστά καταστήματα. Απλά το ΒΙΟΦΩΣ, που ξεπήδησε από τους οικολόγους είναι πολύ ενεργό, ενώ το άλλο έχω την εντύπωση ότι πάει για κλείσιμο. Σε αυτό το κατάστημα μπορείς να βρει κάποιος henna oriental σε καλή τιμή. Αν πάρει μάλιστα δύο του κάνουν και κάποια έκπτωση. Για παραγγελία για Sante, πάρε τους τηλέφωνο να τους ρωτήσεις. Ξέρω ότι εμπορεύονται προϊόντα από την εταιρεία ΛΕΩΝ.
2) Το τηλέφωνο της εταιρείας ΛΕΩΝ, που έχει τη Sante είναι 2102321395. Μπορείς να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να τους ρωτήσεις που έχουν τη βαφή κοντά στην περιοχή σου.

Μαρία Β

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για τον κόπο σου και την έρευνα που έκανες!Γι τη χέννα oriental, κοίταξα τα συστατικά της και δεν έβγαλα άκρη...Αναφερει μόνο τη χέννα και το ίντιγκο ως συστατικά, αλλά η σφραγίδα τα γράφει κάθετα, άρα δε μπορώ να καταλάβω ποιό από τα δύο περιέχεται σε μεγαλύτερη ποσότητα!Τη χέννα την είχε πανω από το ίντιγκο πάντως...Ευχαριστώ και για τη διεύθυνση, αυτήν έψαχνα βασικά, όποτε προλάβω θα πάω και θα ρωτήσω.Επί εβδομάδες πήγαινα στο κέντρο και έψαχνα το κατάστημα και δεν το έβρισκα, αν και πανω-κατω ήξερα πού ηταν.Η τιμή της Sante σε πόσα ευρώ ανέρχεται;Γιατί την oriental στο Χόντο την έβρισκα 7,20 το κουτί...Λοιπόν, τώρα σε ό,τι αφορά το ιντιγκο που ξέβαφε...εγώ έφτιαξα την oriental μου και μου βγήκε μια υφή σαν κρέμα, η οποία μάλιστα πολλές φορές έτρεχε από τους κροτάφους μου...φρόντισα να την κάνω σαν γιαούρτι, όπως μου λες κι εσύ, γιατί έτσι λένε ότι πρέπει να την κάνεις σε όσες ιστοσελίδες λένε για τη χέννα.Μήπως φταίει το ότι ξέπλυνα τα μαλλιά μου με κρύο νερό ή ότι δεν τους έβαλα καθόλου σαμπουάν αλλά μόνο λίγο κοντίσιονερ;Τα ξέπλυνα καλά κιόλας, τόσο ώστε το νερό από αυτά να τρεχει πεντακάθαρο...Τι άλλο μπορεί να φταίει;Η κατάσταση ήταν πολύ εκνευριστική, να φανταστείς ότι μέχρι και το λουρί της τσάντας μου που ακουμπούσε για ένα λεπτό πανω σε μια τούφα από τα μαλλιά μου απέκτησε μια γαλάζια κηλίδα!!!Επίσης, ενω την πρώτη μέρα ήταν ολόμαυρα, μετά τη δέυτερη οι άκρες άρχισαν να επιστρέφουν στο σκούρο καφέ φυσικό τους χρώμα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα, όσο πιο πολύ σκουραίνει το χρώμα από καστανό σε μαύρο είναι το ίντιγκο και μετά η χέννα. Σε ρώτησα μήπως δεν είχαν βάλει καθόλου χέννα και ήταν μόνο ίντιγκο. Το θέμα όμως είναι ότι μετά θυμήθηκα ότι είχα μιλήσει για αυτό το ζήτημα μαζί τους, πολλά χρόνια πριν, όταν έψαχνα για ίντιγκο και μου είχαν πει ότι η oriental black έχει κάποια ποσότητα χέννας.
Οπότε τώρα εσύ θα πάρεις τη Sante black που έχει μόνο ίντιγκο και θα είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ. Η τιμή της είναι γύρω στα 10 euro δεν γνωρίζω όμως αν έχει αλλάξει γιατί έχω να πάρω αρκετό καιρό. Αν το σκεφτείς η διαφορά είναι πολύ μικρή σε σχέση με την Oriental μιας και μιλάμε για πιστοποιημένη βιολογική βαφή -επίσημη πιστοποίηση του BDIH- καθώς και λαμπρές κριτικές από περιοδικά ξένου τύπου, όπως το οικολογικό περιοδικό OKO-TEST. Στο διαδίκτυο όμως, σε κάποια site του εξωτερικού, ενδέχεται να τη βρεις πιο φτηνή.
Να και ένα Link, για όσους ενδιαφέρονται, για τις βαφές τις Sante και τις αποχρώσεις που βγαίνουν σε κάθε χρώμα μαλλιών. Απλά πηγαίνετε το τέλος της ιστοσελίδας, όπου θα βρείτε τον κατάλογο
http://www.bio-kosmetika.com/servlet/dispatcher?map=article&lang=en&id_article=1351
Τώρα για το άλλο θέμα που μου περιγράφεις, όλα αυτά τα χρόνια της εμπειρίας μου, έχω συναντήσει ακριβώς ίδιες περιπτώσεις και όλες είχαν να κάνουν με λανθασμένο τρόπο παρασκευής της χέννας, αφού φτιάχνανε το μείγμα υπερβολικά παχύ στη σύσταση. Η περιγραφή ήταν ακριβώς ίδια με τη δική σου. Είσαι σίγουρη ότι τα ξέπλυνες καλά και το νερό έτρεχε πεντακάθαρο, όπως λες; Κάτι έχεις κάνει λάθος δεν μπορεί! Μία μικρή αμυδρή ποσότητα βαφής μπορεί να βγει από τα μαλλιά σου, αλλά αυτό θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο λούσιμο και δεν έχει σχέση με αυτό που περιγράφεις, Χρησιμοποίησε τη Sante Black, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται και αν βρεθείς πάλι στην ίδια κατάσταση, στείλε μου ένα email, να βρούμε τι φταίει και τι κάνεις λάθος.
Ακόμη όπως στη χέννα, έτσι και στο ίντιγκο καθώς οξειδώνεται, το τελικό αποτέλεσμα θα το δεις μετά από δύο ημέρες. Τέλος καλό θα ήταν να προσθέσεις στο μείγμα και μίσο κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 100 γρ ποσότητα βαφής ίντιγκο, για καλύτερα αποτελέσματα

Μαρία Β

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Βάγια, σε υπερευχαριστώ για ακόμα μια φορά!Έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα ότι η τιμή της sante είναι 10 ευρώ, άρα δε νομίζω να έχει αλλάξει...Θα δω τι θα κάνω...Όποτε τα βάψω, θα σου πω!

Unknown είπε...

Καλησπέρα και πάλι(η κοπέλα με την βαφή nayo)
Βρήκα την henna oriental στα χοντος της Ν.Σμύρνης. Ήθελα να ρωτήσω, αν πάρω καστανή και οχι καστανή σκούρο δεν θα έχω καλό αποτέλεσπα;(επειδη το φυσικο μου ειναι ήδη πολυ σκουρο καστανο και ηθελα να το ανοιξω)
Κ για να αποφύγω το κοκκίνισμα διάβασα για μαυρο τσαι αντι σκετο νερο, ισχύει; Επίσης επειδη εχω μπερδευτει λιγο, την ετοιμη βαφη την αφηνω το βραδυ ή την ανακατευω με το νερο και την βαζω αμεσως;
Ευχαριστώ πάρα πολυ, ψαχνω στο νετ και δεν υπαρχουν πουθενα αλλου πληροφοριες!

Ανώνυμος είπε...

Η καστανή σκέτη τα κοκκινίζει πολύ και δεν τους δίνει πολύ ωραία απόχρωση, για αυτόν το λόγο, όπως κάνω και εγώ, πρέπει να χρησιμοποιήσεις καστανή ανοιχτή ή ακόμα καλύτερα στην περίπτωση σου καστανή σκούρα για να φύγει η έντονη κοκκινίλα της χημικής βαφής που χρησιμοποίησες στα μαλλιά σου. Η καστανή σκούρα έχει περισσότερο ίντιγκο που σπάει την κοκκινίλα. Αν θες πάρε και την καστανή ανοιχτή και χρησιμοποίησε την και αυτήν πειραματικά σε σχέση με την σκούρα για να δεις αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Μπορείς ακόμη να τις συνδυάσεις και τις δύο αν θέλεις. Καλό θα ήταν να κάνεις μία δοκιμή σε μία τούφα μαλλιών και ύστερα να τα βάψεις κανονικά, διαλέγοντας το σωστότερο συνδυασμό.
Δεν μπορείς να ανοίξεις το χρώμα στο μαλλί σου με τη χέννα. Αυτή συνδυάζεται με το ήδη υπάρχον χρώμα που έχεις και δίνει το αποτέλεσμα. Πάντως ένα ελαφρύ κοκκίνισμα, θα το έχεις, δεν το γλιτώνεις. .
Αν θές να τονίσεις στα μαλλιά σου το καστανό τους χρώμα, μπορείς να κάνεις και ένα άλλο κόλπο. Μετά το λούσιμο, μπορείς να τα ξεβγάζεις με δυνατό αφέψημα φασκόμηλου. Θα το βράσεις μέχρι το νερό να πάρει το χρώμα καστανό σκούρο. Επίσης μπορείς να φυλάξεις και αρκετή ποσότητα σε ένα μπουκάλι σπρευ και να το ψεκάζεις καθημερινά στα μαλλιά σου. Το καστανό χρώμα θα γίνει πιο έντονο. Το συγκεκριμένο αφέψημα μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Διάβασε τα αρχικά post, θα βρεις λύσεις σε όλες τις απορίες σου!
Αντε, σου κάνω copy/paste από πάνω ότι έχω γράψει:
«Με ρώτησες αν πρέπει να ετοιμάσεις την χέννα από το προηγούμενο βράδυ, αυτό όμως δεν θα στο συμβούλευα. Οι βαφές που αγοράζεις δεν έχουν μόνο χέννα, αλλά και άλλα βότανα. Η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο για τη χέννα είναι να την αφήσεις όλο το βράδυ σε μία βάση οξέος, όπως για παράδειγμα το λεμόνι ή το ξύδι, για να γίνει όσον το δυνατόν περισσότερη απελευθέρωση της χρωστικής της χέννας. Οι περισσότερες βαφές που υπάρχουν στην αγορά λένε ότι πρέπει να βράσεις νερό και να το ρίξεις στο μείγμα της σκόνης, αυτό όμως δεν επιτρέπει στην χέννα να απελευθερώσει όλη την χρωστική της δύναμη. Αν την άφηνες δηλαδή όλο το βράδυ, θα μπορούσες να έχεις ένα πλούσιο λαμπερό έντονο κόκκινο χρώμα που καθώς οξειδώνεται γίνεται όλο και πιο σκούρο στα μαλλιά σου, αντί για ένα θαμπό κόκκινο έως καροτί μερικές φορές χρώμα που γίνεται με το ζεστό νερό.
Το πρόβλημα είναι ότι στη σκόνη βαφής υπάρχουν και άλλα βότανα, όπως το ίντιγκο, το οποίο δεν λειτουργεί καθόλου με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Έτσι το ζεστό νερό είναι η μοναδική λύση. Για αυτόν το λόγο επέμενα στην αρχή ότι το καλύτερο είναι να αγοράζεις από μόνη σου το κάθε βότανο ξεχωριστά και να τα φτιάχνεις. Για παράδειγμα, σε αυτήν την περίπτωση το ίντιγκο ή κάποιο άλλο παρόμοιο βότανο θα το πρόσθετες στο τέλος, αφού είχες αφήσει όλο το βράδυ την χέννα σε μία βάση οξέως.»
Για τον παραπάνω λόγο, θα χρησιμοποιήσεις μαύρο τσάι. Αν και τώρα πια θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα και αυτό, αδιαφορώντας για το ίντιγκο που έχει μέσα η βαφή, αφού θα μπορούσαμε να το αντικαταστήσουμε και να φτιάξουμε καινούριο μείγμα με ίντιγκο από Sante Black.

Καλά, για να μην μπερδεύεσαι εσύ θα χρησιμοποιήσεις μαύρο τσάι ή ακόμα και φασκόμηλο αν έχεις και θα τη χρησιμοποιήσεις αμέσως. Ακόμη πάντα θα κάνεις μία δοκιμή σε μία τούφα μαλλιών και ύστερα θα τα βάψεις κανονικά, για να δεις αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Μαρία Β

Ανώνυμος είπε...

Μια ακόμα ερώτηση...σε πολλά άλλα σάιτ αλλά και σε σχόλια πολλών από επάνω, βρήκα την άποψη ότι η sante είναι δύσκολη στην εφαρμογή (σε σύγκριη με την oriental τουλάχιστον) και πρέπει να εφαρμοστεί από κομμώτρια...ισχύει;Γιατί αυτή τη φορά θέλω να μου πετύχει και να μη μου φεύγει πάλι το ίντιγκο αό τα μαλλιά!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το έγραψα αυτό! Είπα ότι είναι λιγάκι πιο δύσκολη, αλλά δεν είναι αυτό κατί που πρέπει να σε προβληματίσει. Οχι, δεν χρειάζεσαι κομμώτρια εκτός αν χρειαζόσουν και με την Oriental.
Απλώς να έχεις υπόψιν σου ότι το ίντιγκο είναι πιο δύσκολο στην εφαρμογή από την χέννα, χωρίς να αυτό να έχει να κάνει με τη μάρκα βαφής που χρησιμοποιείς. Για αυτόν το λόγο θα σου φανεί κάποια μικρή διαφορά σε σχέση με την Oriental για τον απλούστατο λόγο ότι η αυτή δεν είχε μόνο ίντιγκο, αλλά και χέννα, ενώ η Sante είναι μόνο ίντιγκο

Μ.Β

Ανώνυμος είπε...

Στην τελευταία πρόταση, αναφέρομαι στην Οriental Black και στη Sante Black.

ΜΒ

Unknown είπε...

Ουφ αντε να δουμε τι θα βγει!
Ευχαριστώ και πάλι για την απαντηση!
Και ενα τελευταιο -αληθεια! :)
Καπου είδα οτι πρεπει να λούσω και να στεγνώσω τα μαλλιά μου πριν την εφαρμογή της χέννας. Ισχύει;

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Βάγια, σε ευχαριστώ και πάλι!!!

Ανώνυμος είπε...

Liz, γενικώς υποστηρίζεται ότι για να αποκομίσεις στο μέγιστο όριο τις ευεργετικές δυνατότητες της χέννας, καλό είναι να λούσεις τα μαλλιά σου πρωτύτερα. Εγώ αυτό το θεωρώ απαραίτητο σε μαλλιά, τα οποιά έχει χρησιμοποιηθεί λακ,ζέλες,αφρος κ.τλ και στα μαλλιά που είναι λιπαρά.
Εγώ έχω κανονικά μαλλιά δεν τα λούζω, πριν την εφαρμογή της χέννας και είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

Μαρία Β

Ανώνυμος είπε...

Αααχ...πήγα σήμερα στο κατάστημα των οικολόγων και έψαξα για τη sante, αλλά δεν τη βρήκα.Μου είπαν ότι δε φέρνουν πια, ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα έτσι όπως το'πε...Τι κάνω τώρα;Να ψάξω στο Ίντερνετ για άλλα φαρμακεία που την πουλάνε ή να πάρω τηλέφωνο την εταιρεία να σιγουρευτώ;...

Unknown είπε...

Εγω ευχαριστώ πολύ πάντως. Ελπίζω να πανε ολα καλα..! Να σαι καλά Μαρία!

Ανώνυμος είπε...

Και κατι άλλο...στο κατάστημα των ικολόγων βρήκα τις Herbatint και Sanotint...τι λένε;Ξέρετε αν είναι φυσικές, αν έχουν χέννα κλπ;Μόνο αυτές, την οριεντάλ και κάτι άλλες ιταλικές βρήκα, που δε μου φάνηκαν και τόσο σόι...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Βάφω τα μαλλιά μου εδώ και 2 χρόνια με henna oriental (πυρόξανθη) είναι κοντά στο φυσικό μου.

Είχα να τα βάψω 6 μήνες και έκανα χτές φλασάκια όπου είχα λευκές τρίχες με βαφή (χωρίς αμμωνία) κοντά στο φυσικό μου.

Μετά από πόσες μέρες μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου με την χένα;

Ευχαριστώ
Ειρήνη

Ανώνυμος είπε...

Μ.Β. εχεις αναφερει οτι φτιαχνεις/έφτιαχνες το δικο σου σαπουνι. Επειδη κ εγω ψαχνομαι, ειμαι λιγο σκεπτικη με την καυστικη σοδα που περιεχουν τα σαπουνια ως κατι πολυ οξύ και χημικό.. Τι γνωμη εχεις για τα Bioselect???Ψάχνομαι για σαπουνι για το προσωπο γιατι πλενομαι με οτι να ναι και ειμαι 37χρονων, κατι οσο πιο οικονομικο γινεται. Επισης, αρχισα να παιρνω σαμπουαν απο ΣΑΝΤΕ με ελαιολαδο κ γκινγκο. Αν μπορεις πες μου σε παρακαλω τη γνωμη σου. Ευχαριστω

Unknown είπε...

Μετά απο τόσες απαντήσεις θα έπρεπε να πληρώνεται η Μαρία Βάγια!!! (Το αστείο είναι οτι δεν είναι καν δικό της το Post)

Φίλη ανώνυμη όπως βλέπεις κανείς άλλος εδώ δεν ξέρει να απαντήσει σχετικά με την χέννα. Η Μαρία προφανώς αποφάσισε να μην ξαναπαντήσει γιατι αυτό δεν είχε τελειωμό!
Απο όσα διάβασα εδώ πάντως κατάλαβα πως πρέπει να περάσουν 20 μέρες απο οποιαδήποτε άλλη βαφή.

Κ τώρα να σας πω την εμπειρία μου καθώς μόλις πριν λίγη ώρα έκανα την πρώτη μου απόπειρα! Το αποτέλεσμα του χρώματος δεν μπορώ να σας το πω ακόμα αφού όπως διάβασα αυριο θα φανεί αλλα και για τον λόγο οτι είναι νωπά ακόμα τα μαλλιά μου καθώς προτιμώ να τα αφήνω να στεγνώνουν φυσικά χωρίς πιστολάκι όταν δεν είναι απαραίτητο.
Πρώτα απ'ολα ανακάτεψα την σκόνη της σκούρας καστανης HENNA ORIENTAL με αφέψημα φασκόμηλου. Εγίνε τελικά πολτός και άρχισα να περνάω τις ρίζες. Το πρόβλημα είναι οτι το έκανα πρώτη φορά και δεν ήξερα ακριβώς πως να τα χωρίσω και να τα περάσω (άρχισα με το κέντρο απο μπροστά μέχρι εκεί που έβλεπα και μετά τα πλαινά) και περνώντας τις ρίζες, περνούσα και όλη την τούφα με βαφή με αποτέλεσμα για τα πίσω κάτω μαλλιά να μην φτάσει!!(ελπίζω να μην φαίνεται...) Στα κομμωτήρια θυμάμαι στο τέλος κάνουν ένα πασάλειμμα όλα μαζι τα μαλλιά με μασάζ αλλα ο πολτός της χέννας ήταν πολύ σφιχτός και τα μαλλιά δεν κουνιόντουσαν με τίποτα. Έκανα και το μπάνιο λίγο χάλια(αν τελικά το ξανακάνω θα απλώσω εφημερίδες..)

Μετά απο μιάμιση ώρα επιχείρησα να τα ξεβγάλω. Η βαφή που ήταν να φύγει με τα πολλά έφυγε, το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν που είχα μπερδέψει τόσο πολύ τα μαλλιά μου όταν τα έβαφα(είναι σχετικά μακριά και δίπλωνα κάθε τούφα αφού την περνούσα με βαφή..) που άφησα πίσω τα μισα για να καταφέρω να τα ξεμπερδέψω και να τα χτενίσω.
Αυτά προς το παρόν! Θα γράψω για το αποτέλεσμα απο αύριο αλλα θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πει πως (%*#^&%) χωρίζουμε τα μαλλιά και απλώνουμε την βαφή χωρίς να γίνουν τζίβα!!..

Υ.Γ Δεν βρήκα αιθέριο έλαιο λεβάντα που ήθελα, μόνο στα καταστήματα που πουλάνε απομιμήσεις κολωνιων που είναι νοθευμένο αλλα δεν ήξερα αν κάνει. Μου είπαν να απευθυνθώ σε φαρμακείο αλλα κανένα δεν είχε απο αυτα που ρώτησα. Έχει κανείς καμιά ιδέα;

Unknown είπε...

Για το πρόσωπο εγώ προτιμώ την σειρά της bioplasis, τα συστατικά είναι ασφαλή σύμφωνα με το http://www.biodizionario.it/
Είμαι πολύ ικανοποιημένη, έχουν ωραία μυρωδιά και υφή και τουλάχιστον εμένα με βοήθησαν και με τα σπυράκια που κατα καιρούς έβγαζα. Το μόνο κακό δεν έχουν πολύ ποικιλία αλλα μόνο τα πολύ απαραίτητα. Και για μακιγιάζ της Lavera. Τα bioselect τα έχω δει και στα χοντος αλλα δεν είχαν τόσες πιστοποιήσεις όσες τα bioplasis (και το leaping bunny, την πιστοποίηση για τα πειραματόζωα που για μένα είναι σημαντική)

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω!! Θα το κοιταξω το Βioplasis. Εχει λιγες μερες που πηρα αιθεριο ελαιο λεβαντα-BIOSAMOS, λες να μην ειναι τελικα "καλο" δηλ. αυθεντικο αιθέριο έλαιο ή τεσπα 100
% ?? Το πηρα απο το ΒΙΟΦΩΣ στ Πανεπιστημιου

Unknown είπε...

Εγώ προσωπικά δεν τα ξέρω. Επειδή δεν γίνεται να πηγαίνω να βλέπω απο κοντά πως φτιάχνονται εμπιστεύομαι τις πιστοποιήσεις που έχουν (τώρα αν μετά απο χρόνια μάθουμε οτι μας παραμυθιάζουν, τι να πω..)

http://fe-mail.gr/pages/posts/beauty/beauty3080.php

Δες και αυτό το link. Εγώ απο τα σχόλια άρχισα να ψάχνομαι για βιολογικά κλπ (ειδικά τα πιο παλιά σχόλια). Απ'οτι λένε οι καλύτερες πιστοποιήσεις είναι AIAB-ICEA και CCPB ΣΤΗΝ Ιταλία, SOIL ASSOSIATION στη Μ.Βρετανία, ECOCERT στη Γαλλία και BDIH, ECOCONTROL και OKOTEST στη Γερμανία. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που λένε οτι είναι πιστοποιημένα βιολογικά κλπ και δεν το βλέπεις πουθενά. Επίσης μπορείς να κοιτάς μόνη σου τα συστατικά στο

http://www.biodizionario.it/

Δεν είμαι ειδική οπότε αναφέρομαι μόνο σε αυτά που έχω διαβάσει και εγώ κατα καιρούς. Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

Unknown είπε...

Τώρα όσον αφορά το αποτέλεσμα της χέννας που έκανα χθες..

Είδα μια μικρή διαφορά, (τα είχα βάψει όπως είχα πει με βαφή nayo πιο πριν που έχει ξεθωριάσει πια και έχει βγεί η ρίζα). Πριν είχε γίνει το χρώμα καστανό, χρυσό σε κάποια σημεία.. και τώρα με την χέννα κάπως σκούρινε και έγινε λίγο πιο σοκολατί. Αυτό δεν με χαλάει, αλλά η ρίζα εξακολουθεί να φαίνεται σκούρα και να ξεχωρίζει. Οπότε αν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος εγώ, δεν βρήκα σωτηρία. Δεν ξέρω τι θα κάνω, δεν θα είναι ωραίο να φτάσει η ρίζα στο αυτί!..

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει το πολύτιμο πληροφορίες που παρέχετε σε άρθρα σας. Θα σελιδοδείκτη ιστολόγιό σας και ελέγξτε και πάλι εδώ τακτικά. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα μάθει πολλά νέα πράγματα εδώ! Καλή τύχη για την επόμενη!

Ανώνυμος είπε...

Στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσα να βρω Henna Oriental, ξέρει κανείς;;; Ευχαριστώωω!

Ανώνυμος είπε...

I'm extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days.

Also visit my page ... binary options course

Ανώνυμος είπε...

Εχω αρκετες ασπρες τριχες και ετσι κανω ξανθες ανταυγιες πολλα χρονια. Δεν βαφω τα μαλλια μου γιατι εχω ευαισθησια στο δερμα μου.επειδη πλεον εχουν πολυ ταλαιπωρηθει και σπανε, σκεφτομαι τη λυση της χεννας. Ποια προτεινετε για να καλυψω τα λευκα ,τη ριζα την καστανη και να βγουν ξανθωπα???

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Ακουσα για μια 100% φυτικη βαφη Albero de colore. Ειναι σε υγρη μορφη, ετοιμη σε μπουκαλακι που μονο το κουνας και το περνας στα μαλλια για καμια ωρα (ετσι ειδα στο ιντερνετ δηλαδη). Συστατικα:χεννα, φυσικο κολλαγονο, κλπ. Ειναι κ για εγκυους.
Ενδιαφερομαι για καλυψη λευκων και οσο πιο υγιεινη φυτικη φυσικη γινεται κ ακινδυνη φυσικά!!
Με οσα διαβασα εδω, οι φυτικες σε σκονη, χωρις καμια υποπτη προσθηκη, θα ηταν οι πρωτες στη σειρα για την πιο υγιεινη επιλογη , και για εγκυους. Μηπως ομως υπηρξε καποια εξελιξη στο θεμα;;
Τα διαβασα ολα εδω μεσα και ενδιαφερομαι για την πιο υγιεινη επιλογη. Αν γνωριζει κανεις κατι για την συγκεκριμενη βαφη που ειναι ετοιμη στο μπουκαλακι ας πει κατι,παρακαλω! Καλη φαση θα ηταν, βαψιμο μαλλιων με λιγοτερη ταλαιπωρια, ετοιμο στο μπουκαλακι κ κρατας αν περισεψει κατι.

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια ανοικτη συσκευασια sante black απο το 2012, λετε να χαλασε; Θα παθω τιποτε αν την χρησιμοποιησω;

Ανώνυμος είπε...

Για τη Logona τι γνωμη εχετε? Θα θελα να καλυψω αρκετες λευκες. Καπου στο ιντερνετ ειδα οτι θελει μιση ωρα.Δεν μπορουμε να την κρατησουμε παραπανω (μεχρι και 4ωρες για καλυψη λευκων) οπως αυτες που αναφερετε εδω?
Εχω σχεδον μαυρα μαλλια (παρα μα παρα πολυ σκουρα καστανα) ΤΙ θα μου προτεινατε για καλυψη των ασπρων τριχων οσο πιο αποτελεσματικα γινεται με καποια φυτικη 100% σκονη βαφη? Ελπιζω καποιος που γνωριζει να μου απαντησει Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Ανώνυμος είπε...

Πως αφαιρω το indigo απο τα μαλλια μου, ξέρει κανείς;;;;;;; Εβαφα για πολυ καιρο με σκουρο καστανο Oriental και καστανο ανοιχτο ένα σημειο στα μαλλια μου με ασπρες, μετα έβαζα ξυδι χωρις νερο για αρκετες μερες, και εκεινο το σημειο ειναι ειδικα στον ηλιο ειναι μαυρο μπλε και δε μου φευγει για μηνες, θελω να το ξεφορτωθώ γιατι έχω διχρωμία!!!!! Πήρα πόσιμο οξυζενε (έβαλα αραιωμένο με νερό κ μου φανηκε οτι αρχισε να πρασινιζει, κοιταξα στο ιντερνετ κ ειδα οτι αυτος ο συνδιασμος τα πρασινιζει-τα ειχα πανω απο μια ωρα χωρις σακουλα κ ειχαν ηδη στεγνωσει-τα ελουσα πολυ καλα αμεσως και ολα καλα ακομα μαυρα μπλε ειναι

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζοντας καποιος να απαντησει, αν η καλυτερη επιλογη για την βαφη μαλλιων ειναι οι 100% φυτικες βαφες σε σκονη χωρις καμια βλαβερη προσμιξη, αντιστοιχα η καλυτερη κ πιο υγιεινη επιλογη για σαμπουαν/σαπουνι μαλλιων ποια ειναι?????? Το εχω ψαξει αλλα δεν βγαζω ακρη (χρησιμοποιω ενα βιολογικο σε πολυ καλη τιμη η οικογενειακη συσκευασια, που εχει sodium coco sulfate και μολις εμαθα οτι δεν ειναι "αθωο").
Αν καποιος μου πει το πρασινο σαπουνι, κι αυτο ομως δεν φτιαχνεται απο καποιο οξυ οπως καυστικη ποτασα ή σόδα που ως γνωστον κυκλοφορουν διαφορες ποιοτητες με βλαβερες προσμιξεις οπως αλουμινιο. Ψαχνομαι βοηθεια αν ξερει καποιος ας απαντησει pleaseeeesssssss!!!!!!!!!!!! (κ για το σωμα κατι)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Ξερει κάποιος που μπορω να βρω Henna oriental στην Αθήνα;

Unknown είπε...

Έχει χρησιμοποιήσει κάποια την χενα μπραχμα;;

Unknown είπε...

Την δοκίμασα με λεμόνι όμως δεν είδα μεγάλη διαφορά..

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον η oriental δεν εισάγεται πλέον. Εψαξα παντού και ρώτησα παντού. Τώρα έχω επιχειρήσει την Logona. Πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά θέλω να πάω ένα τόνο πιο σκούρο από το mahogany και δεν ξέρω σε πιο Νο.

Unknown είπε...

Μαρία Βάγια θα ήθελα.να σας ρωτήσω κάτι γιατί σας βλέπω πολύ ενήμερη

THINK BEFORE YOU PINK