Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ο μέσος καταναλωτής χρησιμοποιεί περίπου 25 διαφορετικά προϊόντα, καλλυντικά και προϊόντα ατομικής υγιεινής που περιέχουν περίπου 200 διαφορετικές χημικές ουσίες.

Περίπου το 70% των ουσιών που απλώνονται στο δέρμα απορροφούνται στο εσωτερικό του. Μερικά από τα χημικά που βρέθηκαν σε καλλυντικά περιείχαν φθαλικές ενώσεις, ακρυλαμίδια, φορμαλδεύδη και οξείδια αιθυλενίου, ουσίες που έχουν χαρακτηριστεί καρκινογόνα ή τοξίνες του αναπαραγωγικού συστήματος.

Ένα στα εκατό προϊόντα στην αγορά, περιέχει συστατικά που έχουν πιστοποιηθεί ως καρκινογόνα, ανάμεσα τους σαμπουάν, λοσιόν, βάσεις makeup και κραγιόν χειλιών. Περίπου το 95% από τις 15.000 ουσίες που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα ατομικής υγιεινής δεν έχουν ποτέ αξιολογηθεί για την ασφάλεια της χρήσης τους.

Αρκετές από τις ύποπτες ουσίες μιμούνται τις ορμόνες και ονομάζονται ορμονικοί διαταράκτες. Τις ουσίες αυτές τις βρίσκουμε όχι μόνο στα καλλυντικά αλλά στο νερό και τον αέρα, στις τροφές, τα φάρμακα, στα καθαριστικά σπιτιού.

Αισθητικοί, αφού πρώτα αναγνωρισθούν τα κίνητρα τους και εκπαιδευθούν από ειδικούς, θα ενταχθούν σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα ενημέρωσης αρχικά για τον καρκίνο του μαστού στους επισκέπτες στους χώρους εργασίας τους, με σκοπό την αλλαγή στάσης απέναντι στον καρκίνο, την ενημερωσή τους για τους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως τα χημικά στο οικιακό περιβάλλον, την διατροφή, τήν άσκηση κά. αλλά και την κινητοποίηση προληπτικών ελέγχων και αυτοεξέτασης για έγκαιρη διάγνωση.

Επίσης, αναγνωρίζοντας την μεγάλη σπουδαιότητα της εξωτερικής εμφάνισης και την επίδραση της στην γενικότερη ψυχολογική κατάσταση του ασθενή (αυτοεκτίμηση, αποδοχή από το κοινωνικό περιβάλλον κα.) αισθητικοί εθελοντές μαζί με άλλους ειδικούς θα προσφέρουν συμβουλές και θεραπείες για την περιποίηση του δέρματος, για το μακιγιάζ, τα νύχια και για τα μαλλιά. Επίσης συμπληρωματικές θεραπείες και παρηγορητική φροντίδα στους ασθενείς με καρκίνο

Στόχοι

1. Ενημέρωση στους επισκέπτες χώρων ομορφιάς και ευεξίας για τους περιβαλλοντικούς παράγοντες του καρκίνου
2. Προώθηση μέτρων πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης
3. Εξάλειψη ή μείωση των καρκινογόνων παραγόντων στους χώρους ομορφιάς και ευεξίας
4. Συμβουλές και περιποιήσεις δέρματος με ασφαλή προϊόντα για ασθενείς με καρκίνο.
5. Συμπληρωματικές θεραπείες και παρηγορητικά φροντίδα με ασφαλή προιόντα για ασθενείς με καρκίνο

http://www.facebook.com/pages/Beauty-Against-Cancer-Omorphia-Enantia-ston-Karkino/104041793001971

http://www.causes.com/causes/546697-/about?m=

Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2010

Δίνοντας ζωη στο μέλλον – Τοκετός: προκλήσεις και επιλογές












Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, ο σύλλογος «Εγκυμονώ – Γεννώ – Επιλέγω» σας προσκαλεί στη προβολή της ενημερωτικής ταινίας της Suzanne Arms «Δίνοντας ζωη στο μέλλον – Τοκετός: προκλήσεις και επιλογές».

H Suzanne Arms συγγραφέας και ακτιβίστρια στα θέματα του φυσικού τοκετού, μέσα απο την ταινία αυτή εστιάζει στη σημασία της αγάπης και της καλοσύνης που θα πρέπει να παρέχεται προς τη μητέρα και το έμβρυο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Μας αποκαλύπτει την ομορφιά και τη μετασχηματιστική δύναμη που μπορεί να προσλάβει μια μητέρα μέσα απο τον φυσικό τοκετό, καθώς και απαντά άμεσα στις ανησυχίες που έχουν οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες, όπως: Θα λειτουργήσει σωστά το σώμα μου στον τοκετό; Γιατί να αισθανθώ πόνο στον τοκετό; Τι είναι πιο ασφαλές για το μωρό μου και μένα;

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει ανοιχτή ομιλία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με τον τοκετό, και πως μπορούμε να την καλυτερεύσουμε.

Η ταινία διαρκεί 35 λεπτά. Θα λειτουργεί δωρεάν παιδότοπος!

Μέρος: Μικρόπολις, Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18, 2ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Ώρα: 18:00 μμ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

THINK BEFORE YOU PINK